Nem akarok epidurált. Van aki így szült? Kell az?
Én már nagyon régen kikötöttem magamnak (kb 16 éves koromban), hogy nem akarok epidurális érzéstelenítőt. Amúgy is visszatérő migrénes vagyok és gyenge a genetikám, nagyobb esélyem lenne a szövődményekre, mint pl fél szemre vakság, állandó derékfájás, migrén.. És valahogy sosem vágytam rá, hogy gerincbe szúrjanak..
Az epi ugye kb 3 centitől 8 centiméterig a tágulás szakaszára való, hogy ott pihenjen a kismama, és ne fájjon. Nekem ez nem éri meg... Rosszul gondolom? Kell az epi? Kötelező, vagy hogy van ez?
Én kettőt szültem epi nélkül. Itt nem is adják, csak császárhoz. De ha úgy alakul, akkor meg a kockázati tényezőket úgyis megkérdezik tőled, és lehet altatást kérni.
De sima szülést ki lehet birni. Nekem a második szülés 2x jobban fájt, de még az is elviselhető volt.
Gátvédelem/gátvágás, majd ott meglátod. Én azt mondom inkább vágás, mint egy komolyabb repedés. A másodikat jó lett volna gátvédelemmel szülni, de csak amikor kibújt, akkor derült ki hogy 4200 g. Szóval inkább vágás, ha kell.
Ez nem semmi amit irsz a missed ab utáni terhességről. Nagyon sajnálom hogy igy alakult. Az nem lehet hogy nem látták az uh-on, akkor mi a fenét néztek 4 héttel utána. Na, ezért nincs értelme utána menni uh-ra. Úgysem nézik meg rendesen. Sajnos nekem is volt missed ab-om két hete. :(
Kivánom hogy úgy alakuljon a szülésed, ahogy elképzelted. Mert szerintem ez nagyon fontos. Készülj rá, a szülésre, a kis jövevény fogadására is. :)
Ráadásul epi-vel szülni necces, lehet hogy nem érzed úgy a fájásokat ahogy kell. És könnyen lehet vákuumos szülés belőle. Szóval nem is értem, hogy miért adják sok helyen fájdalomcsillapitásként.
Előző voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!