Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem akarok epidurált. Van aki...

Nem akarok epidurált. Van aki így szült? Kell az?

Figyelt kérdés

Én már nagyon régen kikötöttem magamnak (kb 16 éves koromban), hogy nem akarok epidurális érzéstelenítőt. Amúgy is visszatérő migrénes vagyok és gyenge a genetikám, nagyobb esélyem lenne a szövődményekre, mint pl fél szemre vakság, állandó derékfájás, migrén.. És valahogy sosem vágytam rá, hogy gerincbe szúrjanak..

Az epi ugye kb 3 centitől 8 centiméterig a tágulás szakaszára való, hogy ott pihenjen a kismama, és ne fájjon. Nekem ez nem éri meg... Rosszul gondolom? Kell az epi? Kötelező, vagy hogy van ez?

2012. júl. 20. 13:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
42%
Én nem kaptam semmiféle fájdalomcsillapítót. Meg sem kérdezték nekem meg eszembe sem jutott kérni. Ki lehet bírni nélküle is.
2012. júl. 20. 14:19
 12/16 anonim ***** válasza:
Hááát én is így álltam neki, hogy én nem akarok epidurált. Nem tudom miért, valahogy az volt bennem, hogy jobb lenne természetesen szülni. Egy ismerősöm szült előttem pár nappal ugyanabban a kórházban és a lelkünkre kötötte, hogy amint beérünk , azonnal kérjünk edát. De én nem kértem, hiába kérdezte a szülésznő. Aztán amikor már a falat kapartam olyan fájdalmaim voltak, akkor kértem de már késő volt. Így végül nélküle szültem, ráadásul a vége császár lett sajnos. tizenvalamennyi órát vajúdtam érzéstelenítés nélkül hát mit mondjak, nem volt leányálom, főleg hogy kaptam oxitocint is.
2012. júl. 20. 14:47
 13/16 anonim ***** válasza:

Én kettőt szültem epi nélkül. Itt nem is adják, csak császárhoz. De ha úgy alakul, akkor meg a kockázati tényezőket úgyis megkérdezik tőled, és lehet altatást kérni.

De sima szülést ki lehet birni. Nekem a második szülés 2x jobban fájt, de még az is elviselhető volt.

Gátvédelem/gátvágás, majd ott meglátod. Én azt mondom inkább vágás, mint egy komolyabb repedés. A másodikat jó lett volna gátvédelemmel szülni, de csak amikor kibújt, akkor derült ki hogy 4200 g. Szóval inkább vágás, ha kell.

Ez nem semmi amit irsz a missed ab utáni terhességről. Nagyon sajnálom hogy igy alakult. Az nem lehet hogy nem látták az uh-on, akkor mi a fenét néztek 4 héttel utána. Na, ezért nincs értelme utána menni uh-ra. Úgysem nézik meg rendesen. Sajnos nekem is volt missed ab-om két hete. :(

Kivánom hogy úgy alakuljon a szülésed, ahogy elképzelted. Mert szerintem ez nagyon fontos. Készülj rá, a szülésre, a kis jövevény fogadására is. :)

2012. júl. 20. 14:52
 14/16 anonim ***** válasza:
46%

Ráadásul epi-vel szülni necces, lehet hogy nem érzed úgy a fájásokat ahogy kell. És könnyen lehet vákuumos szülés belőle. Szóval nem is értem, hogy miért adják sok helyen fájdalomcsillapitásként.

Előző voltam.

2012. júl. 20. 14:54
 15/16 anonim ***** válasza:
Az EDA kockázatai igen ritkán fordulnak elő. De persze ez a te döntésed, de azért legyél picit optimistább. Ennyi erővel nekem meg olyan ismerősöm volt aki az infúzióba halt bele mert a csőbe egy buborék keletkezett. És volt egy olyan is, akinek az oxitocin miatt lebénult a szívizma és néhány napon belül rosszul lett és közölték vele, hogy vagy szívátültetés vagy annyi. Aztán csodatörtént, egy infúziótol meggyógyult a szíve. Ezeket csak azért írom le, hogy a szülés bizony rengeteg kockázattal jár, de abból kell kiindulni, hogy ezek olyan ritkán fordulna elő, hogy nem szabad abból kiindulni, hogy veled történik pont, mert mondom akkor annyiféle buktató van, hogy ha belegondolnánk, nem is mernénk gyermeket vállalni!Szóval csak pozitívan!!!!!
2012. júl. 20. 15:38
 16/16 anonim ***** válasza:
Nálunk nincs is, de enélkül is megszületett mind a kettő. Nehéz, baromira fáj, de meg lehet csinálni fájdalomcsillapító nélkül is.
2017. jan. 14. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!