Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem akarok epidurált. Van aki...

Nem akarok epidurált. Van aki így szült? Kell az?

Figyelt kérdés

Én már nagyon régen kikötöttem magamnak (kb 16 éves koromban), hogy nem akarok epidurális érzéstelenítőt. Amúgy is visszatérő migrénes vagyok és gyenge a genetikám, nagyobb esélyem lenne a szövődményekre, mint pl fél szemre vakság, állandó derékfájás, migrén.. És valahogy sosem vágytam rá, hogy gerincbe szúrjanak..

Az epi ugye kb 3 centitől 8 centiméterig a tágulás szakaszára való, hogy ott pihenjen a kismama, és ne fájjon. Nekem ez nem éri meg... Rosszul gondolom? Kell az epi? Kötelező, vagy hogy van ez?

2012. júl. 20. 13:12
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
36%
nem kötelezö választható módszerek egyike utána kell érdeklödni én emiatt 2 óra alatt megszültem fájdalom órditás káromkodás nélkül:D
2012. júl. 20. 13:13
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
semmi se kötelező.. sőt valahol meg se kérdezik, hogy kérsz -e
2012. júl. 20. 13:14
 3/16 anonim ***** válasza:
62%

Nem kötelező, de ha úgy érzed, kell, akkor lehet kérni. A mikor szültem, egyszer volt egy pont, amikor úgy éreztem jó lenne, de mikor szóltam, hogy kérek, közölte a szülésznő, hogy mire ideér az anesztes, megszülsz - 10 percen belül valóban megszületett a baba.

Tehát ez alapján azt mondom, simán ki lehet bírni anélkül is.

De nekem könnyűnek mondható szülésem volt, simán el tudom képzelni, hogy x óra vajúdás után valaki kéri, hogy tudjon pihenni. Jó, hogy van ilyen lehetőség, de nem kötelező élni vele:)

2012. júl. 20. 13:15
 4/16 anonim ***** válasza:
67%

Ezek a szövődmények, amiket említesz, a klinikumban gyakorlatilag nem fordulnak elő. Ennek ellenére nem kötelező, ha nem akarod, nem adják be.

(U.i.: nekem maga volt a megváltás)

2012. júl. 20. 13:16
 5/16 A kérdező kommentje:
Ahh most megnyugodtam, köszi :) Azt hittem majd mindenkinek velem lesz tele a töke, hogy nem vagyok hajlandó beszúratni.. :) Még a gátmetszéssel vagyok úgy, hogy NEM akarom, de nem lesz szülésznőm se orvosom, így nem kérhetek meg senkit, hogy gátvédelemmel szüljek, ugye? Széles a csípőm, remélem nem fogok szenvedni annyira epi nélkül se :)
2012. júl. 20. 13:17
 6/16 anonim ***** válasza:
75%
Nekem végül mindkét szülésem császár lett, de nem szülnék epidurál nélkül, alig vártam, hogy adják a vajúdáskor. Sajnos, nem tudtam természetes úton szülni, de ha lehetne meg, epidurállal szülnék.
2012. júl. 20. 13:18
 7/16 A kérdező kommentje:
Ezek a szövődmények mind az ismerősi körben voltak, illetve itt is olvastam hogy mik fordultak elő. Az sem fordulhat elő, hogy missed ab. műtét után 4 héttel UH-n minden rendben, majd 2 hétre rá egy 2,5cm babát elvetélek... mégis megtörtént, szóval én óckodom a bizonytalaságtól.. :)
2012. júl. 20. 13:19
 8/16 anonim ***** válasza:
76%

Uhh szegény :((

3 babát szültem epi nélkül :) Itt vagyok.

Szerintem gyakoribb hogy anélkül szülnek mint hogy azzal.

Legalábbis felénk mindenképp. ( a hüvelyi szülésre gondolok persze nem a császárra).

2012. júl. 20. 13:32
 9/16 A kérdező kommentje:
Mostmár teljesen megnyugodtam, köszi mindenkinek a választ! :) Mentek a zöld kezecskék! :)
2012. júl. 20. 13:43
 10/16 Anita8401 ***** válasza:
75%

Szia.

Èn kettő fiút szültem meg minden fájdalomcsillapítás nélkül teljesen termèsuetesen de a másodiknál a 10 óra kemény vajúdás után könyörögtem érte de sajna azt mondták nem lehet már mert mindjárt meglesz a baba na igen meg is lett úgy +4 óra múlva :/ .

Most a harmadikat várjuk de a szüléskor ha felajáljàk az epit élni fogok vel az tuti :)) .

19+6 hetes kismama

2012. júl. 20. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!