Egy olyan kérdésem lenne, hogy Szombathelyen hogyan csinálják a missed ab-t? Csak mert nekem reggel kell bemennem és aznap de. csinálják meg a műtétet. Olvastam h laminária méhtágítóval tágítják ki a méhet aki még nem szült, de azoknak előtte való nap este kell bemenniük. Vajon akkor hogyan csinálhatják még? Kicsit félek a tágítástól... Ki hogyan élte meg?
a kismamák között ilyen kérdéssel?:) Széééép...:) Talán ha felhívod a kórházat kapsz felvilágosítást..:)
2012. júl. 15. 16:47
2/15 A kérdező kommentje:
Lehet azt elfelejtettem beleírni h én is kismama vagyok (sajnos csak voltam :( ) A dokim üres petezsákot látott.. Nem azért megyek oda h elvetessem, hanem mert nem fejlődött benne embrió. Csak sajnos vannak emberek akik erre nem gondolnak!!!
2012. júl. 15. 17:53
3/15 anonim válasza:
jaj első! azért ezt nem kellett volna! nekem is volt tavaly missedem és még sok más nőnek aki most szintén terhes mint pl.én és itt van a terhesség témában.jó helyen tetted fel a kérdést kedves kérdező.én szombathelyi vagyok de celldömölkön műtöttek.reggel 8-ra be kellett mennem,kaptam tágítót én is ami úgy nézett ki mint ha kenetet vettek volna tőlem és utána menstruációs görcseim voltak.várni kellett,aztán 10-kor elaltattak és semmire sem emlékszem.a legrosszabb az volt,hogy betettek a terhes nők közé :( mikor kijózanodtam megkönnyebbülést éreztem,persze nagyon szomorú voltam.kaptam délben meleg ételt és 3-kor hazaengedtek.3 hónap után újra próbálkozhattunk,előtte 6 hétig nem szeretkezhettünk.nagyon nehéz időszak volt,utána nem fájt semmim nem is véreztem annyira de rá 1 hónapra megjött a rendes menstruációm.a lelki része a dolognak más kérdés..nagyon sajnálom!hány hetes vagy? én azzal nyugattam magam hogy egyszer már összejött és ez jó akárhogy is alakult.Kívánom,hogy mihamarabb túllegyél rajta és a következő baba megmaradjon! 13 hetes
2012. júl. 15. 19:10
4/15 anonim válasza:
kitartás! majd írj mi volt! (előző)
2012. júl. 16. 14:47
5/15 A kérdező kommentje:
Köszi Kedves utolsó! Jól estek a bíztató szavaid. Tegnap túlestem rajta, és ahogy leírtad szinte pontosan úgy zajlott. Bementünk negyed 8-ra és kb. 10körül megvizsgáltak a műtét előtt utoljára. Sokan voltunk, ezért húzódott el nagyon sokáig. Utána át kellett öltöznöm, majd bementem a műtőbe és felhelyeztek egy pálcikát és igen olyan volt mint egy rákszűrés, csak én azt sem nagyon bírom. Majd görcsölgettem. 2 óra múlva jöttek és megműtöttek. 4 körül engedtek haza. Nagyon véreztem amikor elmentem ebéd előtt WC-re, meg is kérdeztem h ez normális-e, de mondták h igen. Ma reggel meg szinte semmi. Ha "ne adj isten" megint előfordulna egy missed, akkor is tágítanak? Vagy nem? Persze soha ne forduljon elő még egyszer, 1-szer is épp elég átélni...
Gratulálok a babához, és sok egészséget kívánok! :)
2012. júl. 17. 06:19
6/15 A kérdező kommentje:
Az elsőnek még annyit üzennék,hogy sztem azt sem tudja h mi az h terhesség, nem hogy mi az a MISSED ABORTUSZ... (utána kellene nézned a jelentésének) Várj, leírom: Missed abortion-ról (megkésett vetélésről) akkor beszélünk, ha a magzat elhal, de kilöködése spontán nem indul meg. Vagyis műtéti beavatkozás kell. Te tökfej.... Elnézést a többiektől, de ilyen lelkiállapotban nem bírtam ezt magamba folytani h más így reagál egy normális magyar kérdésre.
2012. júl. 17. 07:37
7/15 A kérdező kommentje:
Kedves 2.!
9 hetes voltam :( Olyan nehéz elfogadni a tényt h nincsen... :( Üresnek érzem magam, bízom benne h 3 hónap múlva újra boldogságban részesülök. Fura h lassan elmúlnak a már megszokott terhességi tünetek...
2012. júl. 17. 07:40
8/15 anonim válasza:
második vagyok! most már nyugodj meg,az elsőnek tuti nem volt ilyen (jó neki) és fogalma sincs mekkora lelki fájdalommal jár.én is még tisztán emléxem mindenre,nem volt olyan rég,tavaly október 6-án mintha most lett volna :( nekem 10 hetesen szakították meg,sajnos akkor is csak 2 mm volt,nagyon gyatra szívhanggal.bár még most is izgulok de talán nem lesz baj.igazából azt én is tapasztaltam,hogy a második hamarabb összejön és sokkal nagyobb eséllyel marad meg.szinte biztos vagyok benne,hogy pár hónap múlva te is így leszel mint most én! addig meg sírj amíg jólesik és szépen lassan majd azt tapasztalod,hogy megint lelkes leszel egy újabb próbálkozásra.emléxem mennyire örültem mikor megjött a rendes menzim műtét után 1 hónappal (addig csak össze vissza barnáztam)ez jó jel,ugyanis a szervezet visszaállt a régi kerékvágásba ami azt jelenti,hogy hamarosan újra képes leszel teherbe esni.az első vérzés kicsit erősebb lesz az átlagnál,de a második már olyan volt mint régen.két vérzést mindenképpen várj meg annyi szerintem kell a szervezetnek.én is türelmetlen voltam de aztán mégis valahogy elment az idő.egy jó tanács! szedj e-vitamint és folsavat! az e-vitamin sejtmegújító hatású és a méhnyálkahártyádat gyorsabban vastagítja (ami az embrió tapadásához elengedhetetlen) mert most a műtéttel az le lett kaparva (elvékonyodott) ezért is megéri kivárni míg visszavastagszik legalább 7 mm-re nehogy másodszorra meg az legyen a baj,hogy megfogansz ugyan de a még vékony méhfaladon nem tud megtapadni.biztos vissza kell menned kontrollra és ott a doki úgyis megvizsgál és mondja majd hogy mennyire épültél fel és hogy mikor próbálkozhattok.a folsav meg azért kell,mert segít a rendellenességeket kiküszöbölni.nekem beteg volt a babám mert nem fejlődött.szóval én már műtét után elkezdtem ezeket szedni.rá 1 hétre visszamentem dolgozni jobb is,mert egy kicsit addig tereltem a gondolataimat.tiszta szívből kívánom,hogy hamar rendbegyere mint testileg,mint lelkileg és hamarosan egy új sikeres terhességgel kárpótoljon az élet! Üdv: Gina
2012. júl. 17. 13:55
9/15 A kérdező kommentje:
Nagyon jól esnek a biztató szavaid, köszönöm :) Pedig aztán a családom is mellettem áll. Igen, remélem h pár hónap (3 hónap) múlva ismét boldog lehetek, mint Te is. Szedtem a terhességem előtt E-vitamint és folsavat, majd miután megtudtam h terhes vagyok, akkor már csak az Elevit-et.
2012. júl. 17. 20:32
10/15 A kérdező kommentje:
Gina, azt hadd kérdezzem még meg h ha netalántán járnék még így, persze remélem nem fogok, csak bennem van még a kérdés, akkor a 2.-nál is van tágítás? Addig míg egyszer nem szül meg az ember? Ezzel nem vagyok tisztában, és nagyon érdekel. De annyira mégsem vagyok rá kiváncsi, mert átélni nem szeretném... csak érdekelt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!