Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Aki első babás, milyen szobát...

Aki első babás, milyen szobát választott a szülés után? Ott volt a pici veletek, vagy csak szopizni vitték be?

Figyelt kérdés

Én szeretném ha ott lenne velem, ugyanakkor nagyon félek is attól, hogy nem fogom tudni mit csináljak vele. Biztos badarság, de honnan tudom majd, hogy mikor kell tisztába tenni, etetni stb? És segítenek vajon a nővérek maguktól, vagy mindenért szaladgálnom kell hozzájuk, hogy "most mit csináljak?" Annyira félek! Pedig már nagyon várom a kis hercegnőmet, de lehet, hogy nem leszek jó anya?

39 hetes

2009. júl. 13. 10:15
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia én biztos vagyok benne ,hogy jó anya leszel!

A nővérek elég sokszor rátok néznek majd és igyekeznek megmutatni első babaás anyáknak,hogy mit hogyan kell csinálni!Nyugodj meg tudni fogod mit mikor kell!!!

Könnyű szülést és jó egészséget kívánok!!

2009. júl. 13. 10:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia, nálunk úgy volt, hogy aznap mikor megszültem nem volt elég gyerekágyas szoba, így nem kaptam meg a babám, bevitték a csecsemősökhöz. Másnap délelőtt kaptam másik szobát és elhozhattam a babát magamhoz. Onnantól velem volt végig. Segítenek a nővérek és a csecsemősök is. Hozzám egyből jött is egy, ahogy megkaptam a babát és megmutatta, hogy kell tisztába tenni, köldököt ápolni, szopiztatni. Nekem ő nyomkodta a mellem és tolta rá a babám fejét, hogy gyerünk enni. Kicsit fura volt, de segített. A szobatársaim is jófejek voltak szerencsére, ők is sokat segítettek. Ne aggódj, te is tudni fogod, hogy mi a teendő.

Könnyű szülést!

2009. júl. 13. 10:23
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nyugodj meg a növérek szivesen segitenek meg ha szerencsés vagy akkor olyan anyukávak kerülsz ösze akinek már van babája és ő is szívesen fog segiteni.

4/7 anonim ***** válasza:

Szia! Először is: jó anya leszel!

És ne szégyellj segítséget kérni!

Szerintem nagyon jó a babás szoba, én még éjszakára se adtam le, csak az első éjjel, mert előző éjjel szültem és nem aludtam akkor már két napja.

Az tetési időt megmondják a kórházban, etetések előtt kell isztába tenni (meg ha szükségesnek látod)

Én nagyon örülök, h babás szobában voltam, bár nálunk nincs is másmilyen. Hazajöttünk, és nem voltam ráparázva semmire, mert akkor már napok óta én öltöztettem, kezeltem a köldökét, pelenkáztam stb... biztos kézzel fogtam akkor már. Szerintem nagyon jó.

5/7 anonim ***** válasza:

Szia! Az anyai ösztönök rögtön előjönnek szülés után, hidd el, érezni fogod hogy mi a jó és mi nem. KÉRDEZNI KELL, a nővérek maguktól nem biztos hogy a sarkadban lesznek, és ugye "Néma gyereknek anyja sem érti a szavát" tartja a mondás. Legyél nyugodtan egész nap a babáddal, második nap már olyan természetes lesz minden! De azért azt javaslom, hogy éjszakára vidd be a kicsit a csecsemőosztályra és kérd meg a nővért hogy szóljon ha felkel szopizni a kicsi. Nagyon fontos hogy te é s a többi kismama is tudjon néhány órát nyugodtan aludni éjszakánként, illik másokra is tekintettel lenni, gondolom nem egyágyasban leszel:)

21 hetes + 20 hós

2009. júl. 13. 10:42
 6/7 anonim ***** válasza:

Én is ilyen dilemmában vagyok.Van,aki ezt mondja jónak,van aki nem.Anyukám azt mondta,hogy önbizalom kérdése az egész.Az olvasottak alapján szerintem én is a babás szobát fogom választani!Én is köszönöm,hogy leírtátok a tapasztalataitokat!Könnyű szülést a kérdezőnek!

26 hetes

2009. júl. 13. 11:50
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Sokat segítettetek! Mostmár tuti a babás szobát választom!

Utolsónak: Tényleg önbizalom kérdése, emiatt is félek annyira, mert mindig is padlón volt az önbizalmam! De, ha a 9 hónapot végig tudtam csinálni gond nélkül, akkor ez is menni fog! Boldog pocakosodást!

Még egyszer köszi mindenkinek!

2009. júl. 13. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!