Nyers hús=toxoplazma, hogyan is van ez?
Figyelt kérdés
Nem is nyúlhatok nyers húshoz??2012. júl. 11. 20:39
1/10 anonim válasza:
Nem! a kettő nem ugyan az! a toxoplazmát csak kutyától macskától és egyéb állatoktól kaphatod el!a nyer húshoz hozzá nyúlhatsz csak nem szabad megenni mert olyan bacik vannak benne amit károsak, de nem csak kismamaként nem ajánlott!
2/10 anonim válasza:
Kedves Első válaszoló és kérdező, a toxoplazma sokkal inkább elkapható nyers hústól (ugye nők a konyhában...) és mosatlan gyümölcstől. Ettől még lehet élni, kezet kell mosni, és nem szopogatni a nyers húsos ujjakat, illetve kerülendő a nyers húsos étel. Ennyi.
4/10 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy elsősorban nem nyers hústól, hanem (állati ürülékkel) szennyezett zöldségektől lehet elkapni. Persze nyers hús érintése után is alaposan moss kezet, takarítsd ki a konyhát, és a zöldségeket is mindig mosd meg! Amúgy a macska az egyik fő forrása a fertőzésnek, szóval ha még nem voltál toxoplazmás, és "kijárós" macskád van, akkor ne nagyon nyúlj hozzá, főleg ne az alomhoz. Azt hallottam, hogy a toxoplazmával fertőzött macska kb. 3 napig üríti a dolgot, szóval csak ez alatt az idő alatt fertőz.
5/10 anonim válasza:
Második vagyok! Nekem van 2 cicám, ezért azonnal kértem a toxo vizsgálatot ahogy elmentem 6 hetesen a terhesség megállapítására. A doki mondta, hogy az az igazság, hogy az az elterjedt, hogy a macska hordozza, de ez majdnem a legkisebb előfordulási esély. Itt is nem egy olyat olvastam, hogy macskákkal éltek aludtak ettek és mégsem estek át a betegségen, mindenki meglepetésére. Valóban a gyümölcs is magas faktor! Nekem a doki mondta, hogy a húsok miatt rengetegen átesnek ezen anélkül, hogy láttak volna életükben macskát. :)
6/10 A kérdező kommentje:
Kutyapártiak vagyunk,tehát macska nincs.
2012. júl. 11. 21:56
7/10 anonim válasza:
van még a lisztéria is, az is valahogy a nyers húshoz kapcsolódik. Én itt olvastam olyat is, hogy terhesség alatt valaki csak kesztyűben nyúlt nyers húshoz, mert a kézen lévő sebekbe is bejuthatnak a bacik.
Ez is igaz, de az is, hogy eleve kicsi az esélye, hogy fertőzött húst, gyümölcsöt egyen az ember, és annak még kisebb, hogy a fertőzés eljut a magzathoz. Csak sajnos ha eljut, ott nagy a baj.
Én nem kóstolok nyers húsos dolgokat (így is finom mindig a fasírt), nyers tojásosakat, és mindig megmosom a gyümölcsöt, zöldséget. Ja, és a madárürülék még az, amitől ajánlott távol maradni.
8/10 anonim válasza:
Miért lenne nagy a baj, ha eljut a fertőzés? Egyértelműen kijelenthető (bárhol elolvasható) hogy ellenőriztetni kell folyton ha még nem estél át és ha épp megkapod, egy gyógyszert adnak ami megvédi a babát. Semmi bajod nem lehet a toxotol, ha odafigyelsz! A kutya pedig ugyanúgy terjeszti mint a macska, főleg lakásban, ugyanis azért ez a két állat a megnevezett, mert ők élnek leginkább az ember mellett. Ha ők nem esznek toxoval fertőzött ételt, nem fertőznek. Ha igen, ürülékkel távozik. Tök mindegy hogy milyen állat.
9/10 anonim válasza:
7-es vagyok. Úgy bele lehet ezekbe kavarodni, hogy az nem igaz. :(
10/10 anonim válasza:
Hát igen, de ne parázzatok! Azzal nem tesztek jót! Legyenek meg a vizsgálatok és kész. Én 2 babát vesztettem el eddig (missed ab. + vetélés) mindkettőnél paráztam. Most leállítottam magam. :) Egyébként a toxot ugyanugy terjesztheti patkány, hörcsög, egér, akármi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!