Ihatok nyers tehéntejet? Nem vagyok allergiás rá csak ugy tudom hogy a nyers tejben vannak bacik, de viszont tartalmazza az összes vitamint!
Csak akkor lehet, ha fertőzött volt a tej, ami nem valószínű, de én a továbbiakban kihagynám. Ezért kell a nyers húst és tojást is kerülni, meg minden pasztörizálatlan tejterméket, hogy megelőzzük a bajt.
Legtöbb esetben nincs semmi gond ezekkel a termékekkel, csak azt a kicsi százalékot érdemes kihagyni, amelyikben igen...
A nyers állati eredetü termékek bizony sokmindent tartalmaznak baktériumtól, virusig, élösködökig.
Pl ami nagyon fontos hogy ne legyen neked most az a toxoplazmózis. ez pl élösködö. a magzatra nagyon rossz hatással van a sima emberben csk köhögést okoz. ez pl simán lehet nyers tejben.
Nekem a dokim azt mondta mindent ehetek kivéve nyers állati eredetü ételeket, nyers tojás, tej, hús. minden ami hökezelt lehet. így arra is felhívta a figyelmet hogy sok különleges sajt nincs hökezelve így azt se fogyasszak. így mindig megnézem hogy pasztörözött tejböl van-e?
Volt toxoplazmózisod vagy csináltak már ilyen vizsgálatot? Ha volt akkor nem lehetsz mégegyszer ha nem akkor nagyon kell vigyázni. A terhesség alatt 2-3x nézik ezt vérböl.
Szerintem abszolút kibirható hogy terhesség alatt, mindent hökezelve együnk, pl tükörtojás jól átsütve, házi tejet felforralni, húst jól átsütni. nem nagy dolog de véded magadat és a gyerekedet is.
gondolj bele hogy tehresen egy szalmonella teljesen legyengíthet annyira hogy vetélést vagy koraszülést is okozhat.
Hat, nem tudom.
Volt, hogy a cigit kivantam meg terhesseg alatt a reggeli kavemhoz, de kihagytam inkabb. Szoval azert ez a "amit megkivanunk az rendben van" elmelet annyira nem jo.
Nemtom. Ha masok le tudnak mondani igazi fuggosegrol is a gyerek kedveert, akkor talan a pasztorizalatlan dolgokat, vagy a peneszt is ki lehetne iktatni erre a par honapra...
De ez az en velemenyem, felolem ehet barki barmit.
Jah, utolso valaszolonak irtam, nem a kerdezonek.
Sok egeszseget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!