Valószínű, hogy indítani fognak. Hogyan zajlik ez? Gyorsabban lesz meg vele a baba?
Holnap töltöm a 41. hetet. Azt mondta a dokim, hogyha hétfőig nem lesz meg, kedden indítanak. Ez az első terhességem. Teljesen zárt vagyok. Jóslóm sincs. Valami olyasmit hallottam, hogyha 41. hét környékében bújik ki a pici, akkor valami van a bőrén. Mégis mi, és miért?
Köszönöm a válaszaitokat:
40+6 hkm (kislány lesz)
Szerintem arra gondoltak, hogy már nincs a bőrén magzatmáz, és kiázik, berepedezik a bőre a túlhordott babának.
Az indítás több módon zajlik. Ha zárt vagy teljesen, akkor valamilyen méhszájpuhító dolog kell, vagy zselé, vagy ballon. Emellé, vagy ezután jöhet oxitocin is, ha ki vagy tágulva, akkor burokrepesztés is társulhat, ha kell. És lehet reménykedni, hogy rendesen megindul a fájástevékenység.
Nekem a 2.-at indították, extra gyors volt, de nem biztos, hogy az indítás miatt. kaptam méhszájpuhító zselét (2x) utána magától megrepedt a magzatburok, de nem igazán voltak fájásaim, ezért kaptam oxitocint, ami viszont felerősítette a fájásokat, nagyon fájt, de szerencsére csak 1.5 órán keresztül.
A szobatársam viszont 12 órán át kapta az oxitocint és semmit nem tágult (nem is volt fájása tőle) ő császárral végezte.
Szerintem ne agyalj ezen, egyrészt beindulhat bármikor magától, másrészt meg vagy így vagy úgy, de túl leszel rajta és utána ott lesz a tündéri pici lányod.
Ja és az én lányom (40+4 naposan született) ráncos volt és hámlott a bőre a körmei meg nagyon hosszúak voltak, de hamar olyan lett, mint bármely más újszülött :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!