2. babával könnyebb volt a terhesség és a szülés? Gyorsabban megszületett a baba?
Elsőnél onnan tudtam, hogy terhes vagyok, hogy megnőtt a hasam és a 9. hónap végén fájt egy kicsit :) A lányomat 5 óra vajúdással szültem meg. Nem híztam semmit szinte.
A második terhesség rémálom volt. Nem tudtam aludni, enni, vizesedtem, híztam 22 kilót... szóval nem volt álomterhesség. És többet vajúdtam, nehezebben szültem, bár nagyobb is volt a fiam.
Másodikat várod?
Hú, nehogy megijedj! Én eddig amúgy mindenkitől azt hallottam, hogy a 2. könnyebb, ezalól úgy látszik, mi két válaszoló vagyunk a kivétel :)
Amúgy jobban belegondolva lehet, hogy csak a szülés-rásegítés elmaradása miatt volt hosszabb a másik. Máshol szültem, és sokkal később másodjára.
Én is a másodikat várom, már csak 1-2 hét, és nagyon bízom benne, hogy vele könnyebb és gyorsabb lesz minden. Még azzal biztattak engem, hogy ha nem telik el túl sok idő a 2 baba között, akkor még könnyebb. Nálunk ez 8 hónap volt, de a ti 2 évetek sem sok szerintem, inkább ideálisabb :).
Érdekes, mert én most sokkal rosszabbul voltam az elején, viszont sokkal energikusabb vagyok a 2. harmadtól kezdve még így a legvégén is, 1-2 rossz naptól eltekintve.
Drukkolok neked!
Én az elsővel félidőig émelyegtem, meg rettentően fáztam. Utána minden OK volt, 5 napot ráhúztam, 14 óra vajúdás után született meg a fiam. Szerintem könnyű szülésem volt, legalábbis rosszabbra számítottam.
Most a másodikkal vagyok 33 hetes. Semmi rosszullét, csak pár hétnyi fáradtság volt mint terhességi tünet. Viszont így a vége felé nehezebb mint az első volt, nagyobb a hasam is, picit többet is híztam. Most kislányt várok.
Úgy hallottam sokaktól, hogy a második szülés gyorsabb, de intenzívebb, kvázi fájdalmasabb szokott lenni mint az első. Hát majd meglátjuk.
Hát nekem mindkettő komplikált volt (terhesség) de teljesen különböző!
Az elsőnél 4. héten vérzés...12.hétig fekvés!31.héten beindult de végül bentmaradt szigorú fekvés árán a 39. hétig!
3950gramm volt a lányom és 61cm!Én 22 kilót híztam!
A másodiknál a 16. hétig rosszul voltam fogtyam 6 kilót! :( 19. héten begörcsölt a vesém és műteni kellett,mert a baba ráfeküdt és elzárta a húgyvezetéket!:(
Azóta is 29.hetes vagyaok, ezzel küzdünk és kb 4 hét múlva műtnek megint!
De az első szülésem csodálatos volt,remélem mosta második gáz terhesség után megint egy ilyen csodában lesz részünk kárpótlásul! :)
Most nagyon keveset híztam/hízok szerintem a "betegség"miatt!Elég kellemetlensajnos! :(
De remélem mi is az extrém esetekbe számítun,és Neked csodás lesza második várandósságod is!
2 éves kislány és 29 hetes pocakcsajszi anyuja
akkor én biztatnálak kicsit, mert nekem a második szülésem jóval könnyebb és fájdalommentesebb is volt, mint az első!! az 1. sem volt nagyon hosszú, szülőszobán 3,5 óra, de az a bekötött oxitocyn miatt nagyon fájt. amig nem kaptam infúziót, addig még jól bírtam, utána filmszakadás, de még azt a 3,5 órát 1. babánál, 3,8kg-os volt, nem nevezném soknak.
Másodikkal mindössze 45 percet töltötünk a szülőszobán, nem volt szükség infúzióra, így feleannyira sem fájt az egész, mint az elsőnél. itt már gátmetszés sem volt.
13napja szültem meg a 3. babámat, ő szűk 2órás szülés volt, szintén infúzió nélkül, nemsok fájdalommal. Ő azért huzódótt 2 óráig, mert nem volt jól beilleszkedve a feje, és sok pozicióban kellett vajúdnom, hogy illeszkedjen. ha ez nem lett volna, akkor ennél rövidebb lett volna, de így sem panaszkodok. :)
ne félj a szüléstől, készülj rá inkább fejben-lélekben sokat!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!