Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mik a szülés leggyakoribb jelei?

Mik a szülés leggyakoribb jelei?

Figyelt kérdés

honnan fogom tudni például hogy a nyákdugót látom és nem mondjuk egy erősebb hüvelyfolyást?

honnan tudom hogy ebben a nagy melegben nem a magzatvizem szivárog szép lassan hanem csak izzadok?

és ha hetente kb csak 3-4x van menstruációs fájdalmam az jelent valamit? azok a jóslók?

jó sok kérdésem van bocsi :)

38 hetes kismama várja szeretettel a válaszokat, köszi

#szülési jelek
2012. júl. 11. 13:07
 1/4 anonim ***** válasza:

A nyákdugó általában kocsonya szerű, és jó nagy db ban találod a bugyiban vagy a wc ben! viszont nekem pl, egy nagyon erős folyás volt amire azt hittem h magzatvíz szivárgás, aztán a vizsgálat után mondta a Dr hogy ez volt a nyákdugóm:)

Ha úgy érzed hogy szivárog a víz, akkor egy lepedőre kell ülni legalább fél órát, és ha azon is lesz nagyobb mennyiségű nedv, akkor az valószínű hogy a magzatvíz.(de nem törvényszerű, nekem legalábbis ezt mondta az orvosom)

Igen azok a fájások amiket akkor érzel, azok a jóslók. ha majd eljön a szülés ideje és fájásokkal kezdődik, akkor úgy bizonyosodhatsz meg arról hogy jóslók e még, ha mozgás hatásásra, vagy meleg zuhanyra elmúlnak!ha nem múlik, hanem felerősödik akkor azok már az igazi fájások:)

remélem tudtam segíteni!:)

40+2hkm

2012. júl. 11. 13:22
 2/4 A kérdező kommentje:

igen a fájásokkal tudtál, de a dugóval nem annyira, bocsi :(

ma pisilés után meg töröltem magam, és egy igen halvány sárgás (bocsi ha gusztustalanul irom le) mint a takony olyan volt, de nem nagy. akkor az folyás?

2012. júl. 11. 13:26
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel talán tudtam kicsit segíteni:

"A nyákdugó a méhszájat védi a külvilágtól. Ha a méhszáj tágulni kezd, a nyákdugó kieshet, de az is előfordulhat, hogy a méhszáj lazul, tágul és a nyákdugó ennek ellenére nem esik ki.

A nyákdugó nyálkás, barnás-vöröses színű, kocsonyás állagú. Gyakran rózsaszínes folyás vagy barnás pecsételés előzi meg a kiesését, illetve, miután kiesett, akkor is lehet némi barnás folyás utána. Gyakran csak a vajúdás során vagy burokrepesztéskor pottyan ki.

Egyes esetekben 1-2 héttel a szülés előtt távozik, de leggyakrabban a vajúdás előtt néhány órával, fél-1 nappal szokott kiesni a szülés közeledtét jelezve. Ez már a rejtett vajúdás szakasza, amikor a méhszáj fokozatosan tágulgat, és egyre szaporodnak majd a jóslófájások is.

Nagy problémát nem okoz, ha már kiesett, de mivel ilyenkor már többnyire nyitott a méhszáj, nem szabad már nemi életet élni, fürdőkádban fürdeni. Az orvosunkat mindenképpen tájékoztassuk róla a következő vizsgálat alkalmával, ha már kiesett a nyákdugó."

Én is mindig ilyeneken gondolkodtam mielőtt szültem, hogy honnan fogom tudni, hogy megindult a szülés. De hidd el, akárhogy is legyen, ösztönből fogod tudni, hogy itt az idő. Nálam például semmi előjele nem volt. Ebéd után egyszer csak le akart szakadni a hátam. Se a nyákdugó, se a magzatvíz nem távozott, sem jósló fájások nem voltak. "Simán" 5 perces fájásokkal kezdődött.

2012. júl. 11. 13:34
 4/4 A kérdező kommentje:

köszi a szép választ :)

igen nekem is ezen jár az eszem hogy mikor, hogyan, stb... meg hogy honnan fogom tudni, nagyon parás vagyok :) de remélem minden ugy fog történni ahogy kell :)

2012. júl. 11. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!