Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hosszú ideje tartó állandó...

Hosszú ideje tartó állandó keményedés? Mitől lehet? Ha lehajolok, göcsöt is érzek! 40+4 hkm

Figyelt kérdés
Köszönöm szépen!
2012. júl. 10. 21:02
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Még itt vagyok! Méregetem az időt, de görcs nincs! Így is van értelme a keményedéseknek?
2012. júl. 10. 21:46
 12/19 Tóth Bernadett2 ***** válasza:
Sok félék vagyunk, olvastam már ilyet h keményedésnek érezte vki... Ha szabályos időközönként jönnek akkor biztos nem sima keményedés. Mennyit mértél eddig?
2012. júl. 10. 22:01
 13/19 A kérdező kommentje:
3 percig tart, 4 szünet, 2-3 tart, 6 szünet, 3 tart, most szünet van 10 perce
2012. júl. 10. 22:03
 14/19 A kérdező kommentje:
Az egész hasam kemény, de lenn nem! :( Semmi rendszer :(
2012. júl. 10. 22:08
 15/19 Tóth Bernadett2 ***** válasza:

Ezt találtam: A Felkészülési szakasz – természetes jelenség, de még nem számít vajúdásnak

Az az időtartam, amelyben szabályos időközönként (vagy össze-vissza) fájások jelentkezenk, de ezek nem fejlődnek (vagyis nem kerülnek közelebb egymáshoz és nem nő az intenzitásuk és a hosszuk). Nem okoznak tágulást, de érlelik és helyes pozícióba tólják a méhszájat. Ez a szakasz néhány órától 24 vagy több óráig is tarthat.

Sokszor az anyuka észre sem veszi ezt a fázist, mert az összehúzódások nem fájdalmasak, még nem erősek, sokszor nem is érezhetőek.

A legjobb, ha nem is foglalkozol az összehúzódásokkal, nyugodtan végezd a napi teendőidet, lehetőleg pihend jól ki magad. Ehetsz, ihatsz kedved szerint. Sokszor a felkészülési szakasz le is állhat, nem biztos, hogy vajúdás lesz belőle. A hosszú felkészülési szakasz teljesen normális és gyakori. Ha egyszer beindul a valódi vajúdás, az a felkészülési fázis hossza ellenére, a megszokott ütemben fog haladni.

A legnagyobb kihívása a hosszú felkészülési szakasznak az, hogy az anyuka megőrizze a nyugalmát. El kell fogadni ugyanis, hogy semmi rendkívüli nem történik, a méhszájnak fel kell készülnie mielőtt tágulni kezd. A hosszú ideig tartó rendszertelen, vagy akár rendszeres, de nem fejlődő fájások nem jelentenek semmi rosszat, csupán türelem kérdése és elkezdődik a tágulás.

2012. júl. 10. 22:11
 16/19 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm! :)

Kedves tőled, hogy segítettél! Ezért várom, hogy folyjon el a magzatvíz! Az egyértelmű :) HA péntekig nem történik semmi, be kell feküdnöm :(

2012. júl. 10. 22:14
 17/19 Tóth Bernadett2 ***** válasza:
Nincs mit,drukkolok! Azért jó éjt.:)
2012. júl. 10. 22:28
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Aludj jól, és kívánom a legjobbakat!
2012. júl. 10. 22:31
 19/19 anonim ***** válasza:
Az nem jó ha úgy indul, h elfolyik a víz, azt ne várd!én így jártam 4éve, a doki már akkor mondta, h ajjajjj hosszú, nehéz szülés lesz szárazon. aztán 10 óra vajúdás után a magzatvíz hianyában előresett a babóm feje és elnyomta a köldökzsinórt, nem kapott oxigént. császár lett a vége, ráadásul sürgősségi.az a jó ha fájásokkal indul és szépen kitágulsz és beilleszkedik a feje majd utána folyhat a víz.sok sikert!
2012. júl. 10. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!