Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha pár napja munkanélküli...

Ha pár napja munkanélküli vagyok, mi történik, ha kiderül hogy terhes vagyok?

Figyelt kérdés
12 év folyamatos munkaviszonyom van, azt mondták a hivatalban, hogy nagy baj lenne, mert onnét nem lehet táppénzre menni, mert az nem munkahely. És hiába van sok sok év folyamatos munkaviszonyom, szülés után csak "passziv" gyes járna. Hol itt az igazság?
2009. júl. 11. 20:02
 1/6 anonim ***** válasza:
sajnos sehol, e ha be tudod bizonyítani, hogy az elbocsátás pillanatában már terhes voltál, akkor lehet, hogy egy ügyvéddel el lehetne érni, hogy járjon a jogvisziny, de sajnos nem tartom nagyon valószínűnek....
2009. júl. 11. 20:08
 2/6 A kérdező kommentje:
Ez most tényleg komoly? Hihetetlen... nem akarom elhinni. És mi az a passzív gyes? Meddig jár? Mennyi összegben? Nem hiszem el....
2009. júl. 11. 20:11
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia! Sok mindentől függ, hogy mi jár is mi nem. Az számít, hogy a szülés pillanatában biztosított voltál-e. Ha igen, akkor jogosult vagy a tgyásra és a gyedre is. Azonban más jogszabály vonatkozik abban az esetben, ha a jogviszonyod megszűnte után 42 napon belül szülsz. És még egy fontos dolog, amivel nagyon sokan nincsenek tisztában: a munkanélküli NEM jogvesztő. Ha esetleg van kérdésed, nyugodtan írj privátban, szívesen válaszolok ezekre.

3 és fél hónapos baba anyukája :)

2009. júl. 11. 20:17
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, kicsit később írok! Köszi mégegyszer!
2009. júl. 11. 20:21
 5/6 A kérdező kommentje:
Írtam Neked, köszi a választ előre is!
2009. júl. 11. 20:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia! Én is elvesztettem a munkám terhesen (nekem lejárt a munkaszerződés). Először passzív táppénzre (45 nap), aztán munkanélkülire (6 hónap) mentem, így megvolt a biztosított jogviszonyom a tgyáshoz és a gyedhez. nekem 4 év munkaviszonyom volt előtte. biztos találsz megoldást a helyzetedre. boldog babavárást!
2009. júl. 11. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!