Fogfájás. Még 2napig birnom kell, mit csináljak?
7hetes kismama vagyok,, és most már pár órája nagyon fáj a fogam. Hívtam a dokimat, és csütörtökre kaptam időt. Hogy bírjam ki addig? Nem szeretnék gyógyszert bevenni. Vmi más alternatíva? Akármi érdekel. Pl a meleg jó rá, vagy a hideg? Más dokihoz nem szeretnék menni, mert elég félős vagyok, csak a sajátomban bízom.
Köszönöm.
Szia!
Több alternatív megoldás is van, igaz, nem tart kis sokáig egyik se.
1. meleg, sóval töltött zoknit tegyél a fájó fogra.
2. ennek ellentéte, fagyaszd le a fájdalmat: szopogass jégkockát, illetve tartsd ott az ínyednél.
3. rágycsálj szegűszeget (először puhítsd meg a nyáladdal, aztán rágd össze és a darabkákat irányítsd a fájó fogra, ami termelődött azt meg ne nyeld le, csak ha már tele van a szád. AZ olaj ami kijön belőle fájdalomcsillapító hatású)
4. gyömbérgyökeret forrázz le és ha már hűlt egy kicsit a víz, akkor egy vattát márts bele és vidd fel a fájó fog ínyére: gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású (a gyömbértea a rosszullétre is jó, mert nyugtatja a gyomrot).
5. Kamillavirágzatot forráz le, vattát bele, ínyre felvisz, kb hasonló a hatása mint a gyömbérnek! Sőt! Együtt a kettőt is alkalmazhatod akár fogfájás enyhítésére, akár reggeli rosszullétre! Ezutóbbi esetben egy kis citromlevet csepegtess bele és idd hűtve az italt!
6. a sima feketetea is jó lehet, forrázd le, a meleg filtert pedig tedd a fogadra, a teában lévő csersavak enyhítik a fájdalmat és a meleg is jó érzéssel tölt el.
Hát így hirtelen ennyi jutott eszembe. Készülj fel, hogy este még rosszabb lesz. Nekem is volt ilyen, én nem bírtam csak három napig de a végére már az őrület kerülgetett, annyira fájt a fogam. Nem tudtam se enni, se inni, se beszélni, fel is dagadt. A fent említett módszerek nekem a végén más nem segítettek, csak az elején, akkor azt hittem, hogy nah ezzel meg is tudom gyógyítani magam. Áhh! Csak ideig-óráig működnek. Doki a megoldás rá. Hát nem mondom, az se kutya! De most már legalább nem fáj!
Sok sikert, kitartást és szerencsét!!!
Szerintem menj egy másik dokihoz,ne szenvedj!!én anno panadolt vettem be amikor fájt.
Nálunk sürgős esetben-fogfájás,húzás-nem kell időpont,azonnal fogadnak.Kitartás!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!