Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fogfájás. Még 2napig birnom...

Fogfájás. Még 2napig birnom kell, mit csináljak?

Figyelt kérdés

7hetes kismama vagyok,, és most már pár órája nagyon fáj a fogam. Hívtam a dokimat, és csütörtökre kaptam időt. Hogy bírjam ki addig? Nem szeretnék gyógyszert bevenni. Vmi más alternatíva? Akármi érdekel. Pl a meleg jó rá, vagy a hideg? Más dokihoz nem szeretnék menni, mert elég félős vagyok, csak a sajátomban bízom.

Köszönöm.

2012. júl. 10. 14:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Több alternatív megoldás is van, igaz, nem tart kis sokáig egyik se.

1. meleg, sóval töltött zoknit tegyél a fájó fogra.

2. ennek ellentéte, fagyaszd le a fájdalmat: szopogass jégkockát, illetve tartsd ott az ínyednél.

3. rágycsálj szegűszeget (először puhítsd meg a nyáladdal, aztán rágd össze és a darabkákat irányítsd a fájó fogra, ami termelődött azt meg ne nyeld le, csak ha már tele van a szád. AZ olaj ami kijön belőle fájdalomcsillapító hatású)

4. gyömbérgyökeret forrázz le és ha már hűlt egy kicsit a víz, akkor egy vattát márts bele és vidd fel a fájó fog ínyére: gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású (a gyömbértea a rosszullétre is jó, mert nyugtatja a gyomrot).

5. Kamillavirágzatot forráz le, vattát bele, ínyre felvisz, kb hasonló a hatása mint a gyömbérnek! Sőt! Együtt a kettőt is alkalmazhatod akár fogfájás enyhítésére, akár reggeli rosszullétre! Ezutóbbi esetben egy kis citromlevet csepegtess bele és idd hűtve az italt!

6. a sima feketetea is jó lehet, forrázd le, a meleg filtert pedig tedd a fogadra, a teában lévő csersavak enyhítik a fájdalmat és a meleg is jó érzéssel tölt el.

Hát így hirtelen ennyi jutott eszembe. Készülj fel, hogy este még rosszabb lesz. Nekem is volt ilyen, én nem bírtam csak három napig de a végére már az őrület kerülgetett, annyira fájt a fogam. Nem tudtam se enni, se inni, se beszélni, fel is dagadt. A fent említett módszerek nekem a végén más nem segítettek, csak az elején, akkor azt hittem, hogy nah ezzel meg is tudom gyógyítani magam. Áhh! Csak ideig-óráig működnek. Doki a megoldás rá. Hát nem mondom, az se kutya! De most már legalább nem fáj!

Sok sikert, kitartást és szerencsét!!!

2012. júl. 10. 15:08
 12/15 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem anno terhesen 1 honapon keresztul fajt a fogam.Gyogyszeresz adott ra akkor meg nem ismertem amit a gyerekeknek is adnak fogzasra a chamomilla vulgarist annyit füzött hozza h ahol faj ott szopogassam el! Csodat tett komolyan... Probald ki es jobbulast.
2012. júl. 10. 15:36
 13/15 anonim ***** válasza:

Szerintem menj egy másik dokihoz,ne szenvedj!!én anno panadolt vettem be amikor fájt.

Nálunk sürgős esetben-fogfájás,húzás-nem kell időpont,azonnal fogadnak.Kitartás!!!

2012. júl. 10. 16:10
 14/15 anonim ***** válasza:
budapesti vagy?Ha igen akkor bármelyik oepes rendelőbe el tudsz benni,kötelező ellátni.
2012. júl. 10. 19:12
 15/15 anonim ***** válasza:
A legjobb a GINGISOL ez legyen mindig otthon és ha baj van jól bekened :-)Nekem mindig segít
2012. júl. 10. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!