Miért nem tesz meg mindent a kismama születendő gyermeke egészségéért ha nem szedi az ELEVIT-et? Ha nem telik rá, de gyümölcsökre igen, akkor is felelőtlen anya vagyok (leszek)?
Nem feltétlenül adok neked igazat. Ha valaki nem tud megvenni egy 2-3ezres vitamint havonta, az hogy fogja felnevelni a gyerekét? Ha megszületik még csak többet kell rá költeni! Amúgy meg a gyümölcs sem éppen olcsó, mikor mondjuk 1kg banán 3-400Ft!
Persze, nem muszáj Elevitet szedni, van másfajta termék is. Amúgy meg nem az Elevittől vagy bármelyik vitamintól lesz közvetlenül nagy a baba, hanem azért, mert a megnövekedett vitaminbevétellel nagyobb lesz a kismama étvágya, többet eszik, így nyilván több jut a babának is. De ezt sem lehet általánosítani.
Szia!
Nem tudom, hogy az elevitben mennyi folsav van, de a gravidában 0,8mg. A csak folsav készítmények pedig vagy 2 mg vagy 3 mg-osok. Na, akkor, hogyan van ez? Ha elég a 0,8 mg folsav, akkor miért 2 és 3 mg-os kiszerelésben lehet kapni a csak folsav készítményeket?
E miatt ne bosszankodj, kár elrontani a napodat. A legtöbb reklám a lelki terrorra épít. Ha nem veszed meg ezt, meg azt, akkor te nem is a legjobbat akarod a gyerekednek (lásd pl. Bepanthen kence). Nem kell velük foglalkozni.
A babádat nagyon sajnálom, drukkolok most neked :)
Szerintem sem fontos az Elevit szedése, ha megfelelően táplálkozol!
És a félre értések elkerülése végett gyógyszerész barátnőm mondta, hogy aki végig Elevitet szed, nem lesz nagyobb a babája....ez mind tévhit! Számtalan bnőm szedett, és egyiknek sem lett nagyobb a babája.
-31 hetes km-
Nekem az orvosom mondta,hogy szedjem az Elevitet,de mondtam neki,hogy nem fogom,mert én a természetes vitaminforrásokban hiszek.Nem is szedtem semmi mást,csak vasat(mert alacsony)amiben folsav is van.Ennyi...zöldséget,gyümölcsöt,olajos magvakat töménytelen mennyiségben ettem,és nincs lelkiismeret furdalásom,amiért nem szedtem.
Remélem egészséges babám lesz.
36h
Sziasztok! Érdekes kérdést tettél fel, szeretnék egy mondatban válaszolni rá: aki a marketingben jártas, az tudja hogy az egésznek a lényege a pénzcsinálás. Az egész gyógyszeripar erről szól, mivel már nem tudtak új dolgokat kitalálni és rájöttek, hogy 2 dologgal lehet megfogni az embereket: a gyerekek és a terhes nők. Ez az egész a pénzről szól, sajnos ezt sokan nem látják át, pedig csak egy kicsit utána kellen olvasni. Én nem szedtem semmi féle terhes vitamint, mégis egészséges lányom született. Ha tetszik ha nem az embereknek, ezek tények, el lehet fogadni vagy sem, a marketing , a pénz és az üzlet világa erről szól. Sajnos sok ilyen téma van: lásd hiperaktivitás és még sorolhatnánk.
Boldog babavárást neked :)
Sziasztok !
Én sem szedek Elevitet és nem azért mert nem tellik rá. Itt áll a polcon a 100dbos csomag. Szedek más fontos külön vitaminokat és itt a nyár rengeteg gyümölcsöt eszem. Nem érzem magam felelőtlennek. Az orvosom is megkérdezte szedek e valamit mondtam neki hogy nem. Azt mondta nem is lát rá okot a vérképem alapján(gyakran nézi) majd szól ha kell. Ilyen egyszerű. Boldog babavárást Nektek:)
Én szedtem végig. 2980 g volt a lányom. Én nem vagyok sem ellene, sem mellette. Aki ebben hisz, szedje. Aki nem, ne szedje.
Én azon az elven szedtem, hogy nem valószínű, hogy csak jó táplálkozással be tudod vinni mindazt a vitamin és ásványi anyag mennyiséget, és típust, amire szükséged van. Másik kérdés az, hogy az érlelő-, növényvédő-, térfogatnövelő-,... szerekkel, műtrágyával kezelt gyümölcsök és zöldségek mennyi vitamint tartalmazhatnak még. Nagyanyáink idejében még komposzt, meg tehéntrágya került a gyümölcs, zöldség alá, amit vagy otthon termeltek, vagy a piacon megvették a szomszédtól. Ma, ha a piacra mész sem tudhatod, hogy mivel kezelte Józsi bácsi a barackját. A boltiról nem is beszélek, a "bio"-ról meg már párszor kifejtettem itt a véleményem.
Én ettem gyümölcsöt, zöldséget, húst, halat,...stb., de mellette bevettem az Elevitet is (egy idő után csak minden másnap). Úgy voltam vele, ha nem használ, akkor sem árt. És a lányom igazán nem volt pufi, a közel 3 kilójával! Azóta sem, 8 hónaposan még nincs 8 kg.
Én azt mondom, itt nincs rossz megoldás. Mki maga döntse el, hogy szedi vagy sem!
További szép napot, sziasztok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!