20 hetes kismama vagyok és minden nap szenvedek a székrekedés miatt. Túl vagyok a sok gyümölcs, sok folyadék témán. Nem segít. Ötlet?
Sziasztok!
Nekem napokig nem volt székletem - most a második gyermekemmel vagyok várandós - a laveolac, szilvalekvár, kúp nem segített.
Viszont van egy tuti receptem, ánizs és édeskömény tea. 1 liter forralt vízhez kell 2 kávéskanál ánizst és 1 kávéskanál édesköményt tenni, 15 percig áztatni, leszűrni, és utána lehűtve inni.
Nekem az első terhességemnél 1 hétig nem csinált semmit, utána viszont minden nap volt székletem, ami elképesztő könnyű, felszabadult érzést okozott!
Az ánizs és édeskömény egyébként a tejtermelést is serkenti, a babának nem árt.
Az ánizsnak én régebben a szagát sem bírtam, de egy idő után olyan ha hozzászoksz, mintha vizet innál.
Akinek nincsen mindennap széklete, mindenképpen próbálja ki, egyszerű, olcsó, és minden esetben hatásos (én szülés/szoptatás után is ha voltak ilyen gondjaim, ehhez a teához fordultam, és bevált, másoknak is meleg szívvel ajánlom).
A gyógynövényekben az a jó, hogy nem szokik hozzá a szervezet, nem úgy, mint a szintetikumokhoz, a gyógyszerekhez. Én legalábbis úgy tudom, de nem vagyok orvos, vagy gyógyszerész, igaz gyógynövény szakon végeztem az egyetemen, de ez nem jelent semmit.
Ha használom segít, ha nem, akkor visszatér a rendszertelenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!