Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Strandolás, de hogyan?

Strandolás, de hogyan?

Figyelt kérdés
21 hetes km vagyok. Szombaton megyünk a Balatonra pár napra, és mivel még nyári kismama nem voltam, nem igazán tudom, mire figyeljek oda. A héten veszek fürdőruhát magamnak, milyet vegyek? Pocakot takarjon, vagy ne? Napozhatok, mennyit? Balatonban úszás, ülés? Minden jó tanácsot szívesen veszek. Előre is köszi
2012. júl. 9. 09:34
 1/8 anonim ***** válasza:
57%

Szia!

Nem kell túlspilázni a kérdést. Nem kell kismama fürdőruhát venned ha csak nem vagy szégyenlős vagy ilyesmi. Nyugodtan horhatod a régit ha jó :)

A napon is nyugodtan tartózkodhatsz ha már nem süt annyira, mondjuk 4 körül, vagy 10ig bezárólag, napoztathatod is magad egy kicsit, aztán utána takard le a pocakod.

Fürdés: nyugodtan ússzál a balatonba, az Én fiam imádja ha úszok :) Mikor kijöttem a vízből elmentem wc-re , intim törtlőkendővel, és kész. Visszamentem percek alatt leszáradtam.

Én 2 hete voltam a balatonon, de ugyanúgy úsztam, strandoltam, csak jobban odafigyeltem magamra. Itthon van medence, minden nap fürdök abban is :)

Boldog babavárást!

27hkm (nőgyógyász feleség) :)

2012. júl. 9. 10:00
 2/8 anonim ***** válasza:

Én nem vettem magamnak külön fürdőruhát. Egy bikinim van, megkötős az alja is és a felseje is, így álítható. Nem szégyellem a pocakomat, szerencsére nem is szakadt. Strandon voltunk kétszer az idén, 2 hét múlva megyünk a Balcsira. A strandon láttam több kismamát is, akik szintén bikiniben voltak, meg olyat, aki pólóban, be sem ment a vízbe, szerintem ezt mindenki maga érzi, hogy komfortosabb. A vízben ért a nap, bekentem magam. Sokkal elviselhetőbb volt a hőség így. :) A 3,5 éves kisfiam is élvezte, hogy tudtunk játszani, ugrált az ölembe a partról és én bírtam, a pocsaklakóm meg a hasamban fickándozott. Délben árnyékba húzódtunk, bár ott feküdni a kemény homokon már nem volt olyan komfortos. De a gyermekem és a férjem jót aludtak. Strand után lefürödtem. A bokám sem dagadt be, még másnap délig normális volt, pedig már eléggé dagad napközben.

29 hetes kismama

2012. júl. 9. 10:22
 3/8 anonim ***** válasza:

Én sima megkötős bikiniben voltam a balcsin, igaz nem napoztam direkt, amúgy sem szeretek, és be is mentem hancúrozni egy kicsit a vízbe, jól esett a melegben egy kis hűsölés. Annyi, hogy sokkal tovább hűtöttem elő a hasam, mint nem terhesen. Fürdőzés után zuhanyoztam, alaposan átmostam magam lent. Semmi fertőzést nem szedtem össze, "pihentem" az egyéves fiammal egy jót.

Ha zárt a méhszáj akkor egy fürdés nem okoz problémát, esetleges gyanús folyásnál pedig irány a doki azonnal, ha úgy gondolod összeszedtél valamit, hogy időben kezeljék ki, de az esetek nagy részében nem okoz gondot a fürdőzés.

2012. júl. 9. 10:58
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem még a Canesten krémet ajánlotta a doki,hogy fürdés előtt és után is kenjem be magam! Semmi baj nem volt belőle!
2012. júl. 9. 11:15
 5/8 anonim ***** válasza:

Nyugodtan fürödhetsz, amíg zárt a méhszájad!!!

Ha jó rád a régi fürdőrucid, szerintem nyugodtan mutogasd a pocid, én is azt teszem!! :)

Napozhatsz, de arra figyelj, hogy ne hevülj túl, mert azzal már árthatsz a babának!!

Én könnyen leégős fajta vagyok így én még naptejjel sem napozok! De amúgy lehet napozni, a szoláriumot nem ajánlják!

Boldog babavárást Neked!

És jó Balcsizást!! :)

34hkm

2012. júl. 9. 12:20
 6/8 anonim ***** válasza:
Érdekes,mert én rákérdeztem az orvostól és azt mondta lehet fürdeni addig amíg zárt a méhszáj! Viszont a hasamat közvetlen napfénynek Ne tegyem ki!
2012. júl. 9. 12:25
 7/8 anonim ***** válasza:

Napozni nem a legideálisabb terhesen. Én megjártam vele. Itt egy cikk róla:

"A terhesség alatt a bőr színe hamarabb megváltozik, amely a megnövekedett hormonszint következménye. A napsugarak hatására a bőrben található festékanyag (melanin) termelődése intenzívebbé válik, ezáltal színe sötétebb lesz. A pigmentáció a terhesség alatt még szembetűnőbb - arcodon, pocakodon vagy a tested más részein sötét, egyenetlen formájú foltok jelenhetnek meg.

Mint már írtuk, a bőr a terhesség alatt érzékennyé válik a napsugárzásra, ezért fontos az elővigyázatosság és a megfelelő fényvédelem használata. A bőr pigementációjának változása sokkal látványosabb ebben az időszakban, ezért sok kismamának okozhat kellemetlen meglepetést egy hosszabb ideig tartó napozás."

Foltos lettem, nem is kicsit, pedig én is csak a kritikus időpont után mentem a napra és persze kentem magam és ne is napoztam órákig, csak ültem a gyerek medencéje mellett.

Vízbe amíg zárt a méhszáj addig lehet menni, de ez is olyan dolog, hogy én hajlamos vagyok a strandon, tavakban fertőzést elkapni, így nem megyek bele, de ezt te tudod, ha neked nincs rá hajlamod akkor menj nyugodtan. :)

Én vettem kismama fürdőruhát, de ez is csak kényelmi szempont. Mondjuk nekem nagyon repedezett sajna a hasam, így nem szívesen mutogattam. Amúgy simán hordható a sima fördőruci/bikini.

Én már harmadszor vagyok nyári kismama. :)

2012. júl. 9. 14:05
 8/8 anonim ***** válasza:
Én törülközővel a hasamon napoztam és alapból trikós fürdőruha volt rajtam! Így ő védve volt
2012. júl. 9. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!