Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit szóltok ehhez? Én már...

Mit szóltok ehhez? Én már teljesen ki vagyok akadva.

Figyelt kérdés
36 hetes kismama vagyok, sajnos a körülmények miatt nem élünk együtt a párommal, ráadásul messze is lakik tőlünk. Én itthon élek Anyuval és a Papámmal. Párom pedig szintén az anyjával meg a nővérével. Ugyan van munkája, de iszonyat rosszul keres, és nekem havonta csak 5 ezreket adott eddig, ebben a hónapban meg már csak 3 ezret és csodálkozik, hogy veszekszem vele. Amije eddig van a babánknak az Anyukámnak és nekem köszönhető 90 %-ban, ráadásul a párom anyja sem segít semmiben, semmivel nem lepte meg a leendő unokáját, az ilyen ember a szememben egy 0. Megbeszéltük, hogyha eljön a nap, hogy születik a kicsi, szólok természetesen neki, mégiscsak az apja, de ha ideállít üres kézzel, Anyu be nem engedi a lakásba, és teljesen igaza van. Mi az, hogy egy apa, ha távol is van, nem tartja el a családját? Nem ez lenne a normális ebben a helyzetben is? Amikor kiderült, hogy terhes vagyok, azt mondta, hogy ne aggódjunk, el fog minket tartani. Neki ez az eltartás, hát szép, mondhatom. Kevés, hogy mondja, hogy imád minket, bizonyítsa is be. Egy hónapban egyszer talizunk. Ha én lennék az apa, megszakadna a szívem, ha alig láthatnám a fejlődését a babámnak, én mindent megtennék, hogy minimum hetente lássam a párom. Ti mit tennétek, ha a helyemben lennétek? Amúgy én 23 éves vagyok, a párom meg 27 éves, szóval mát eléggé felnőtt ahhoz, hogy komolyan gondolkodjon és eltartsa a kisbabáját. Ha kell, egy apa a föld alól is teremtse meg a feltételeket.
2012. júl. 8. 17:52
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
Tőlem is az zöld ment!!!!
2012. júl. 8. 21:00
 32/55 anonim ***** válasza:
27 es vagyok. Igen, értem, EBBEN maximálisan igazad van hogy egyáltalán nem kellett volna mondja hogy eltart titeket ha egyszer nem...ez inkorrekt dolog. Mert akkor mondta volna hogy igen nagyon szép dolog egy baba stb. szeretlek is stb. de tőlem ezzel kapcsolatban ne várj semmit. Az is gáz szitu de legalább egyenes.
2012. júl. 8. 21:15
 33/55 anonim ***** válasza:
44%
szerintem jól tetted, hogy vállaltad a babát. sajnálom, hogy a kapcsolatod ilyen, de a gyerek kárpótolni fog. én is egyedül neveltem az elsőt, más okokból. és akárki akármit mond, életem legjobb döntése volt, hogy megtartottam. sok erőt az egész helyzethez. ha meg úgy alakul, hogy apukára nem lehet számítani, idővel találsz egy másik pasit, aki majd szereti a gyerekedet. még fiatal vagy.
2012. júl. 8. 21:57
 34/55 anonim ***** válasza:

Azt, hogy vállaltad a babát nagyon jó döntés volt.

Én azt nem értem, hogy hogy gondoltad/hitted azt, hogy a párod el tud titeket tartani, holott az 5 év alatt tudtad, hogy mennyit keres. Ha nincs pénze, akkor nincs pénze, nem fog tudni adni. A helyedbe nem puffognék, mert sejthetted, hogy ezt nem fogja tudni megtenni. Inkább azon gondolkodnék, hogy mit lehetne tenni, hogy az a kicsi úgy nőjön fel, hogy az Apukája is ott legyen, mégha az Neked annyira nem is jó.

2012. júl. 8. 22:31
 35/55 anonim ***** válasza:
77%

Őszintén szólva 23évesen lehetett volna annyi eszed, hogy erre felkészülsz. Akkor is tudtad, hogy nem él veled, nem segít, nem éltek párkapcsolatban, vagyis a gyereknek ő csak a biológiai apja. Ha keveset keres, akkor eleve nem tud neked sokat adni. Olyan pedig nincs, hogy te sem tudsz lemenni vidékre, és ő sem felmenni Pestre, mert elvileg a gyereketekről van szó. Vagy nem? Ha már most sem tudtok ennyi kompromisszumot kötni érte, akkor mi lesz később?

Senki nem piszkálna téged, ha észrevennéd, hogy milyen álomvilágban élsz.

"Ha én lennék az apa, megszakadna a szívem, ha alig láthatnám a fejlődését a babámnak, én mindent megtennék, hogy minimum hetente lássam a párom."

De nem te vagy az apa, neki nem szakad meg a szíve, és az, hogy te mindent megtennél, az édeskevés, mert őt már nem nagyon érdeklitek. Lehurroghatsz, lepontozhatsz, állíthatod az ellenkezőjét, de ez így van..

"Ti mit tennétek, ha a helyemben lennétek?"

Berendezkednék, mint egy egyedülálló anya. Keresnék internetes munkát, bármit, hogy el tudjam tartani a babám, végülis nem anyámnak szültem, nem neki kell eltartania. Ha van az apjától nyilatkozat arról, hogy ő az apa, vagy a felesége vagy, akkor várhatsz csak jogilag pénzt tőle. De ahogy látom, normális kapcsolatra nincs esély, nem esküvőre.

Nekem annyi a véleményem, hogy rettenetesen naiv vagy, de legalább az Anyukád melletted van, így remélhetőleg nem csak rád lesz utalva a kicsi..

2012. júl. 8. 22:32
 36/55 anonim ***** válasza:
29%

Szia!

Én viszont teljesen meg tudlak érteni, bár én még csak 8 hetes vagyok, de mégis hasonló cipőben járunk. Mi is külön élünk, bár azért havi egynél többet találkozunk. Viszont nekünk sem fényesek az anyagiak. Egyébként szerintem jól tetted, hogy megtartottad, még ha itt sokan lehurrogtak is! Ne félj, ha meg elvetetted volna, akkor mindenki azért szólna le, és közölnék veled, hogy bezzeg ők akármilyen körülmények között se vetették volna el.

Nekünk se tervezett volt, így alakult, de én akkor is úgy vagyok vele, hogy a világért nem lenne szívem elvetetni, és nem vagyok jós, de csak lesz valahogy. Mondjuk nekem szerencsére már most nagyon sok minden megvan, mert a kisebb rokonok után sok minden megmaradt. Tényleg szinte már csak pelenka fog kelleni. :) És remélem, hogy az idő haladtával az én párom hozzáállása megváltozik, és nem akarja majd kihagyni a baba fejlődését, ahogy írtad.

2012. júl. 8. 23:57
 37/55 A kérdező kommentje:
Köszi a hozzászólásokat, de az egyik válaszolón eléggé meglepődtem. Nem élünk párkapcsolatban, így írta. Csak arra mondható, hogy párkapcsolata van, akik együtt is élnek? Egy kapcsolat eleve úgy kezdődik, hogy elkezdenek járni, de még nem élnek együtt, de attól még párkapcsolatban vannak. Amit nem mondhatok el, az az, hogy élettársak vagyunk, na azok tényleg nem sajnos. Én úgy vettem észre, hogy akinek nincs ilyen tapasztalata és biztos minden tökéletes az életében, azok negatívan reagáltak és okoskodni próbáltak, nem pedig válaszolni. Lehet, hogy csak az érti meg ezt a helyzetet, aki hasonló cipőben jár. Annó jó munkája volt a páromnak, de akkor én még tanultam, és arra kellett koncentrálnom. Pechünk volt kb. 3 éve, amikor megszűnt a munkahelye, pedig már készülődtünk az összeköltözésre.
2012. júl. 9. 00:38
 38/55 A kérdező kommentje:
Amúgy meg már most kárpótol a babám, a gondok ugyan ott maradnak, de miatta mindig erős leszek.
2012. júl. 9. 00:45
 39/55 anonim ***** válasza:
52%

Persze..."valószínű" hogy mindenkinek tökéletes az életében minden akik próbáltak kicsit visszarángatni a földre... véletlen se "hallj " meg belőle semmit...

Minden jót neked és a picinek.

2012. júl. 9. 07:53
 40/55 anonim ***** válasza:
18%

"Te azt vártad ezek szerint amit az utolsó válaszoló írt hogy mindenki együtt szidja veled a szemét pasit..." - Ne haragudj de én egyáltalán nem szidtam a pasit, ettől függetlenül tudtam normálisat írni és nem feltétlenül lehordani az egy hónap múlva szülő kismamát. Akinek valószínű erre van most a legkevesebb szüksége.

"simogassa meg a lelkedet hogy te bezzeg mennyire fantasztikus ember..." - egyáltalán nem ez jött le a kérdező írásából, legalábbis nekem nem.

Persze igazuk van azoknak akik azt írták hogy 5 év után mit várt a kérdező...na de azért ha becsúszik a baba és a párja megígéri hogy összeszedi magát és eltartja őket, akkor csak reménykedhet ebben, vagy akkor ott kellett volna hagynia a srácot, és esélyt sem adni a kapcsolatnak? Viszont persze tartsa meg a babát, de most ne fényezze itt magát hogy milyen rendes ember. Komolyan nem értem az ilyen válaszolókat...

2012. júl. 9. 08:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!