Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12. heti nyaki redő: 3,3mm...

12. heti nyaki redő: 3,3mm Vírusvizsgálat negatív, szívvízsgálaton minden rendben, amnio eredménye még nincs meg. Milyenek az esélyeim?

Figyelt kérdés
Ha kromószóma betegség lenne, akkor a szívének nem kéne, hogy valami baja legyen? 18 hetes kismama
2009. júl. 11. 07:59
 1/7 anonim ***** válasza:

A down általában együtt jár a szívhibákkal is.De nem okvetlenül.

Sajnos, ha a nyaki redő gyanússá teszi a down-kórt, akkor csak a kromoszóma vizsgálat(amnio) adhat megbízható eredményt.

De simán lehet, hogy csak elnézte a szonográfus.Az emberi tényező mellett még az is lehet, hogy a baba mozgott túlzottan.Gondolj arra, hogy semmi baj sincs.Ezek csak biztonsági vizsgálatok.

2009. júl. 11. 08:49
 2/7 anonim ***** válasza:

Amikor a 12.héten megmérték a nyaki redőt, utána nem mentél el spéci down kór szűrésre? Nem javasolta a doki vagy a védőnő? Azért nem ártott volna, ilyen magas eredmény mellett, akár emberi hiba, akár nem. A kombinált vagy az integrált teszt vérvételei alapján most még biztosabban tudnád, hogy valóban baj van-e vagy sem.

De reméljük minden okés!

Azt írod most van 18 hetes. Genetikai uh-n voltál már? Meg szokták még nézni az orrcsontot is, mert annak hiánya is utalha down kórra.

Szorítok nektek, hogy rendben legyen minden!!!

2009. júl. 11. 09:12
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

A SOTE1en voltál szív ultrahangon? Ott tudják a legjobban megnézni a szívet, dr. Hajdú Júlia a specialaista.

Én ismerem, sajnos voltam már nála a baba miatt.

Én csak a szívhez tudok hozzá szólni.

Nekünk minden oké volt, 12 hetes, AFP, 18 hetesen is "csak" a szívvel volt probléma. Nálunk nem kromoszóma betegség volt, egyszerűen félresiklott valami a fejlődéskor. Rossz vége lett:(

Azóta van egy egészséges kisfiam, és várjuk kistesót, aki 20 hetes és egészséges:)

Drukkolok Nektek, hogy ne legyen semmi komoly gond. Majd írd meg, hogy mi a helyzet Veletek!

2009. júl. 11. 13:34
 4/7 A kérdező kommentje:

A kérdező vagyok:

Voltam kombinált teszten 13. héten és triplateszten 16. héten is, mindkettő negatív lett, még csak a határ közelében sem voltam. A 13. héten megvolt az orrcsont is.

Szívultrahangon meg az I-es számú klinikán voltam a Hajdú doktornőnél, mindent rendben talált. Szóval már csak a magzatvíz eredményére várunk.

2009. júl. 11. 14:07
 5/7 A kérdező kommentje:
Sziasztok! A magzatvíz vizsgálat eredménye teljesen jó lett!!!
2009. júl. 26. 16:24
 6/7 anonim ***** válasza:
Nagyon örülök.Minden jót nektek.És köszönjük, hogy visszajeleztél.:)
2009. júl. 27. 07:47
 7/7 anonim ***** válasza:

13.34 vagyok

Szia!

Nagyon örülök:)

További kellemes, gondtalan pocakosodást:)

2009. júl. 28. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!