A 0,49 korrigált afp eredmény nagyon rossz?
A leletre nincs ráírva a ref. tartomány.
Mindenhol azt olvasom, hogy 0,8 vagy 0,7 alatt alacsony.
A dokinő szerint 0,5 alatt alacsony.
Most akkor ez az eredmény nagyon rossz?
Volt valakinek hasonló értéke? Egészséges lett a babája?
Nekem 0,6 volt a legkisebb lányommal, a középsővel meg 0,7. Erre is azt mondták már, hogy alacsony, de semmi gond nem volt a babákkal, egészségesek :)
Tesómnak 0,4 volt, szintén kislánnyal, ő is egészséges.
Béta hcg-t nem néztek? Nekem azt is megnézték, mivel az afp alacsony volt. A hcg is, így mondták rögtön, hogy nincs ok aggodalomra. De a tesómnak meg magad volt a hcg-je (alacsony afp magas hcg-vel együtt jelenthet nagyobb down-rizikót) és náluk is minden rendben.
Afp nagyon elavult vizsgálat ám.
korrigált hcg: 1,76
Hát nem a legalacsonyabb......
Igen, elavult, csakhát ilyenkor magzatvízvételre küldik az embert, főleg, ha a kora is megvan.
16+0 napon vették a vért.
6+0 hetesen üres volt a petezsák
7+0 4mm magzat
12+2 58crl
A korom miatt voltam a 12. héten genetikai tanácsadáson, ott lebeszéltek a kombinált és az integrált tesztről, mert "úgyis pozitív lesz a korom miatt". Illetve az előző babánál még rosszabb volt az eredményem
Ekkor volt magzatvízvétel. De ez egy borzasztó időszak volt.
Nem szívesen élném át megint.
Ha az uh-on rendben lesz minden, akkor nagy az esélye az egészséges babára? Hajdú Krisztina fogja nézni.
1,76 hcg szerintem nem olyan magas, 2 felett magas talán.
Hajdú Krisztina a legjobb. Én is hozzá mentem. Mindig meg is nyugtatott. Én nem voltam magzatvízvételen az alacsony afp miatt, mert nem javasolta, hogy kéne.
első voltam
Felhívtam az Istenhegyi Klinikát és ott beszéltem a genetikussal, aki anno csinálta a négyestesztet a kislányomnál. Ő azt mondta, hogy tuti, hogy a négyesteszt megint pozitív lenne (akkor 1:35 volt), és ő egyből a magzatvízvételt javasolja:(((
36 éves vagyok.
Nemtudom, hogy az utrogestan szedése befolyásol -e valamit vagy a többedik terhesség?????
1. babánál minden rendben volt. A 2-nál 1:35 kockázat-magzatvízvétel nem igazolt down kórt, egészséges.
És most megint:((((
Szerintetek a többedik terhesség befolyásol bármit is? Vagy most beteg lenne????
Annyira félek a magzatvíz vétel utáni időszaktól, teljes idegroncs lettem akkor. És most is már nagyon ideges vagyok.
Nagyon jó lenne, ha az uh-on minden rendben lenne. Nagyon jó lenne!
Képzeljétek, felhívtam a labort, hogy mennyi a ref. tartomány. Ő nem tudja, ezt a nőgyógyász tudja, személyre szabottan.
Mondom, hogy sztk-s orvos, ráadásul valami helyettes volt ott, ő mondta a 0,5 alatti értéket.
Lerázott, hogy ő nem tudja, sokmindentől függ az afp alsó határa. Nem mondta, hogy mitől.
Amerikai oldalon találtam érdekességnek:
The normal value for different markers is 1 MoM.
Therefore, the farther away from 1 MoM the marker's result is, the worse the result is.
This table shows reference values, expressed in MoM. A marker is considered suspicious if its values are greater (>) or lower (<) than these reference values.
Marker MoM
TN >1.8 - 2
PAPP-A < 0.4
Beta hCG libre o hCG <0.4 o >2.5
AFP <0.4 o >2.5
uE3 < 0.5
Inhibina A > 2.5
Ez labor függő is. Itt pl 0,7 az alsó határ.
Azt nem értem, hogy miért nem csináltak kombinált tesztet a 12. héten. Tudod, az a vérteszt, amit nyaki redővel együtt elemeznek ki. Már csak a korod miatt is. Sokkal megbízhatóbb, mint egy sima afp. Nekem amikor voltam az Istenhegyin, akkor mondta H.K dr nő, hogy a 0,6 -os afp alacsony kicsit. A hcg 0,4 volt, így azt mondta, hogy szinte kizárható, hogy gond van, főleg, hogy a kombinált tesztem is jó lett. Nem javasolták a magzatvízvételt egyáltalán.
Ilyenkor choryoin biopsziát már nem csinálnak? Elég drága ott, de legalább 2-3 nap múlva tudnak eredményt mondani...
Nem hiszem, hogy a terhességek száma befolyásolná... Esetleg az, hogy ugye minél idősebb az ember, annál nagyobb az esélye a down szindrómás babára.
De én pl 26 évesen szültem a 3. babám, és alacsony volt az afp értékem. A középsőmnél is épp csak határon volt, 0,7 volt, aki már azt is alacsonynak mondta. Akkor 24 voltam. Szóval szerintem afp-nél még a kor sem számít... De szerintem neked elég valószínű, hogy korán is vették le. 16+0 nál, ha csak egy nappal is kisebb a baba, már sokat számít, mert akkor még nem vagy betöltött 16 hetes. 7 hetesen a 4mm szerintem kicsi. Az 58 mm is pont egy nappal kisebb eszerint a táblázat szerint: [link] , mint a 12+2 .
Köszönöm a linket!
Voltam 13+2 naposan is uh-on egy másik kórházban
68,3crl
Ez kereken 13+0 nak felel meg.
Gondoljátok, hogy 3-4 nap számított volna a vérvételnél????
Miért nem mentem kombi tesztre? Mert a Bajcsy-ba a genetikus lebeszélt róla..........
Sajnos nincs fogadott orvosom, ezek után biztos keresek egy megbízhatót, mert teljesen kikészültem!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!