Juci79 kérdése:
Hétfőn megyek cukorterheléses vizsgálatra. Barátnőm tavasszal volt és egy tized eltérés miatt most folyamatosan kell járnia diabetes gondozóba, . Stb. Hogyan tudok készülni, hogy norm. Legyen az eredmény? Honnan tudom, hogy rossz lesz-e az eredmény?
Figyelt kérdés
2012. máj. 31. 09:44
1/6 anonim válasza:
Az eredmény annyi, amennyi. Ha rossz az érték, akkor a te és a babád érdeke, hogy kezeljenek. Ne manipuláld az értéket, ha gond van derüljön ki. Az eredményt majd elküldik.
2/6 anonim válasza:
Készülni? Sehogyan nem tudsz készülni. 8 órával előtte már ne egyél. Ennyi. Nem érdemes csalni, bár vannak taktikák, a rossz eredmény kezeletlenül maradásának komoly következményei is lehetnek.
3/6 anonim válasza:
A gesztációs diabétesz komoly betegség és súlyos szövődményekkel járhat! Örülj neki, hogy a barátnődet kiszűrték!
Pár nap alatt nem lehet csökkenteni a rizikót, de az egészséges táplálkozás, nem elhízás, mozgás csökkenti a kialakulás esélyeit.
4/6 anonim válasza:
szia, nekem még odébb van, a cukor terhelés, de már most mondta a védőnőm, hogyha odajutok, akkor 3 nappal előtte már ne egyek édeset, nem tudom, hogy fogom kíbírni, mert megveszem az édes dolgokért. De azért majd megpróbálok nem enni annyi édeset, hátha befolyásolja az értéket.
5/6 Sókristály válasza:
Csatlakozom az első három válaszadóhoz. A terhességi cukorbetegség nem játék! Nyilván minimális eltérésnél nem írnak rögtön inzulin, de odafigyelnek rád. És ez esetleg a babád épségét jelentheti.
Én két egészséges gyereket szültem 2-es típusú diabétesszel. Nem volt kellemes hetente a cukorgondozóban dekkolni, főleg, amikor az 1 éves lányomat is magammal kellett hurcolni. De nagyon megérte!
A másik, hogy egyáltalán nem biztos, hogy nálad is úgy alakul, mint a barátnődnél.
6/6 A kérdező kommentje:
Az eszemmel tudom, hogy ez a helyes válasz. Köszönöm a megerősítést!
2012. máj. 31. 09:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!