Szülési szabadságot hol tudom igénybe venni és hogyan?
37. hétben vagyunk mit kell tudnom a szülésiről?
hova kell mennem, mit kell tennem. Az igazolásom már megvan a nőgyógyásztól a szülés várható idejéről, és a szülés előtt szeretném kivenni.
Az igazolással a háziorvoshoz, aki kiállítja a szükséges papírt (olyasmi mint a táppénzes papír).
Aztán kitöltöd a tgyás igénylő nyomtatványt, és a papírjaid másolatával, meg a dokitól kapott papírral beküldöd a munkahelyedre. Ők kitöltik a saját nyomtatványukat, és 30 napon belül kötelesek továbbítani mindent az OEP-hez. (vagy ha kifizetőhely a munkahelyed, akkor nem továbbítják, hanem intézik).
most ezt olvastam az egyik oldalon:
"IGÉNYLÉS A SZÜLÉS ELŐTT: Ha az igényléskor még nem született meg a baba, szükséges egy orvosi igazolás a terhesállományba vételről (ennek az igazolásnak a dátuma lesz a szülési szabadság 1. napja.)"
mi az hogy az lesz az első napja?
én már két hete kikértem az igazolást de még csak most fogok igényelni akkor most mi van?
itt olvastam amugy: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!