Kötelező-e a szülési szabadságot végig igénybe venni?
34+5 hetes kismama vagyok,vállalkozó.A mai napig dolgozom a boltomban,nem is tervezek elmenni táppénzre,úgy gondoltam,hogy a szülés napján fogom igénybe venni a szülési szabadságot,ami így is,úgy is kötelező.A párom menne gyesre helyettem(persze csak papíron)ettől függetlenül én maradnék itthon a babával,és a párom dolgozna a boltban,csak mivel a boltot nem hagyhatom üzletvezető nélkül,szeretném magam minél előbb vissza jelenteni.A kérdésem az lenne,hogy kötelező e letölteni a szülési szabadságot végig?Vagy hamarabb is igénybe vehető a gyes?Ha tud valaki,segítsen,mivel két hét múlva tudok menni könyvelőhöz,telefonba meg nem szeretek ilyesmit intézni.
Boldog babavárást mindenkinek!!!
Tudom, ez nem segít rajtad, de Angliában 9hónap a fizetett szülési szabadság és ebből köteles vagy kivenni kerek 2 hetet! A többit nem muszáj, de ezt a két hetet igen. Szerintem otthon is lehet valami hasonló, amit köteles vagy kivenni.
Elnézést ,hogy nem tudtam segíteni, de gondoltam szólok, mert ha itt van, akkor szerintem otthon is van.
Előző vagyok, itt tudsz kérdezni, szakértőktől:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!