Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egy kicsit nagyon megijedtünk?

Egy kicsit nagyon megijedtünk?

Figyelt kérdés

Tegnap voltam UH-n, meg mindenféle vizsgálaton. A baba súlyát 2200.2300 grammra becsülték. Kislányt várunk. Emiatt az UH gép is 33 hetesnek tippelte. A doki szerint nem lesz nagy gyerek, csak hosszú, kb. 2800-3000 gr. körül. Többször rákérdeztem, hogy nem-e baj, hogy ekkora a baba. Azt mondta semmi gond, ne aggódjunk, könnyebb lesz megszülni is és minden vizsgálat nagyon pozitív lett. A szíve, a mindene... Ennek ellenére kicsit aggódok, másnak is saccolták ekkorára a babáját ilyen tájban? Mert úgy tudom, nagyobbnak kellene lennie ilyenkor. :( Remélem minden rendben van vele...

36+5 hkm

2012. jún. 30. 12:38
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 38 hetesen volt, 2972 gramm! Ne aggódj, ha a doki szerint is minden rendben! A súly becslésen alapszik, nem pontos
2012. jún. 30. 12:42
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

A lányomat marokbabának jósolták jó ha 2,5kg lesz meg picike(36hetesen), meg stb, szülés előtt egy nappal jó ha 3kg lesz a kicsi(41.héten)

3420g é 56cm lett a kicsi, mikor megszületett.

Folyton összekuporodott, mikor nézték, pontatlanul tudták mérni, pedig minden rendben volt vele(alig öregedett a placenta, remek volt az áramlás, szervek, végtagok, minden)

Tökéletesen egészséges, nagyon ügyes okos kislány(17hónapos), igaz most sem egy sózsák(nem éppen éhenkórász)

2012. jún. 30. 12:43
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Szerintem kicsit túl parázod,nagyon sok gyerek születik ilyen sujal.Az én sógornőm egy hónappal ezelőtt 2800 szülte meg a kisfiút,és teljesen egészséges.Azóta már hízott is félkilót.Szóval ne aggódj szerintem minden rendben lesz,végül is van még néhány heted csak nyugi,és pihenj sokat:)
2012. jún. 30. 12:48
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Na várjál, szívem! :) Most fog még csak hízni!:) Eddig nőtt, mostmár arányaiban oké...zsírréteget növeszt! :)

Egyébként pedig tényleg sokszor pontatlan az uh.

2012. jún. 30. 12:55
 5/17 anonim ***** válasza:
Ha az orvos azt mondja minden ok. akkor miért aggódsz?????
2012. jún. 30. 13:00
 6/17 anonim ***** válasza:
2,5 kg körül született a tesóm is, meg én is. Egészségesen születtünk, az iskolában csak ötöseink voltak. Mire fel kellene zsírzsákként születnie szegény gyerekednek?
2012. jún. 30. 13:50
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Szülés előtt két héttel az uh-t nem a saját orvosom csinálta,hanem egy másik.Na az nekem esett hogy milyen pici ez a gyerek teljesen le van maradva nem igaz,hogy 38 hetes terhes vagyok biztos sokat cigizek,meg ilyenek.(Soha nem cigiztem,ki sem próbáltam)Mentem a saját dokimhoz mondom neki mi van erre ő rámnézett az én 156 cm-re na meg a 60 kg-ra(50 voltam mikor terhes lettem) meg is kell magának szülni ezt a gyereket hülyén nézne ki egy 4 kg-os gyerekkel nem?Egy hét múlva én akarom megnézni,hogy minden rendben van-e.Mentem egy hét múlva,megnézte minden rendben nincsen semmi gond mondta vasárnap találkozunk.(Ez volt hétfőn vasárnapra voltam kiírva.)Az én dokim még azt is megkérdezte,hogy fiút vagy lányt ígértem?Mert annyira össze volt kucorodva a hasamban hogy még azt sem tudta megnézni még súlyt sem tudott becsülni.Közben összefutottam a szülésznőmmel, mondom neki pici a gyerek rámnéz nyugodj meg nincs semmi gond, átlagos súllyal fog születni.Kérdezte ki mondta ezt nekem mondom a doki nevét és csak mosolygott.Szombat éjszaka megindult a szülés,vasárnap reggelre meglett a kislányom 3220 g és 52 cm-rel.Na ekkor mondta aszülésznőm hogy aki kicsinek látta az oly büszke magára,hogy legfeljebb ha 10 dkg-ot téved és mosolygott.(mert ugye az én esetemben majd egy kiló volt az ő tévedése)
2012. jún. 30. 14:09
 8/17 anonim ***** válasza:
33+4 hetesen 2356-ra tippelték a babut. nem baj egyáltalán.
2012. jún. 30. 15:08
 9/17 A kérdező kommentje:

Amúgy elég lazának vallom magam, de az utóbbi pár hétben magamra sem ismerek, minden miatt parázok...

Köszönöm, hogy válaszoltatok, komolyan megnyugodtam. Hiszek én a dokinak, mert megbízom benne, meg nagyon szuper orvosnak ismertem eddig is, csak mégis bennem volt a félsz. Nem tudom megmagyarázni. Köszi, hogy megosztottátok a tapasztalataitokat! Egyébként én sem szeretnék "zsírzsák" gyereket (itt jót röhögtem...), nem az a baj, hogy 2,8 vagy 3 kg lesz, hanem, nehogy valami másért legyen lemaradva. De most akkor befogom és maradok pozitív, laza nőci. Köszönöm! :o)

2012. jún. 30. 15:52
 10/17 anonim ***** válasza:
Én 2800grammal születtem és 54centivel.Most meg jó nagy vagyok:D Miért lenne baj,ha nem 4kg a kicsi?!
2012. jún. 30. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!