Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhesség miatt szenvedek...

A terhesség miatt szenvedek álmatlanságban? Ez a velejárója?

Figyelt kérdés

Éjjel, ha lefekszem, nemtudok elaludni. Még min. 1órát csak forgolódok. Nagy nehezen elalszom, olyan 2-3óra tájban felkelek pisilni. Újra min.félóra forgolódás, reggel 5-6 órától már csak lesem az órát, el-el szunyókálok, forgolódok...pedig fáradtnak érzem magam, mindig úgy fekszem le, hogy jaj, de jó végre az ágyikóban. Aztán kezdődik a rémálom. Azt a keveset is, amit tudok aludni, nem nevezném minőségi alvásnak, sokszor fent vagyok.

Ez másnál is van így? Vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen? Mit tehetnék ez ellen?

2012. jún. 26. 10:20
 1/8 anonim ***** válasza:

én 20 hetes vagyok nekem is ez a bajom

van hogy 2-3 órát is bámulom a plafont és lenne reggel mire elalszok újra, ráadásul ez a fülledt meleg is csak tesz rá 1 lapáttal..

hogy mi ellene az ellenszer?

nem tudom !!!!

2012. jún. 26. 10:25
 2/8 anonim ***** válasza:

Én hétvégente akár 11-ig is tudtam aludni,persze ha tehettem. Mióta terhes vagyok nekem is problémás az alvás,főleg a sok éjszakai pisilés miatt.. Felkelek és ugyanez van,mint Veled: nehezen alszom vissza, aztán ha mégis sikerül,akkor 1-2 óra és megint irány a WC.. A párom 4kor kel,ilyenkor rendszerint én is felébredek és csak 6-7-kor tudok újra aludni,akkor is csak egy órát.. Persze van,amikor jókat alszok,de ez általában délután van.. Átérzem,de nem lehet mit tenni ellene. Hány hetes vagy?

én 27.. Különben boldog babavárást!:)

2012. jún. 26. 10:25
 3/8 anonim ***** válasza:
24 hetes vagyok és kb 3 hete engem is ez piszkál.Este lefekszek,hulla fáradt vagyok és 1-2 órát még forgolódok mire sikerül elaludnom!Éjjel fél 3 körül felébredek pisilni és akkor is forgolódok sokat mire elalszok!Ez ezzel jár!Nálam csak az a jó hogy reggel birok aludni ameddig akarok!
2012. jún. 26. 10:28
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Üdv a klubban! :) Én alapból rossz alvó vagyok, és a megváltás volt számomra az első pár hét, mert a nappalokat és az éjszakákat is átaludtam. Olyan jól esett, hogy csak na. AZtán a 12. héttől mintha elvágták volna. Még homeopátiás nyugtatóval is max 4 óra, amit átalszom, amivel régen akár 8 órát is át tudtam aludni. Próbáltam ezen kívül orvosi citromfű teát, 1 dl bort lefekvés előtt, langyos, mézes tejet, levendula párnát, levendula krémet, stb stb. Nem használnak csak ideig-óráig, aztán kezdődik minden elölről. Anyukám, aki orvos, azt mondja, hogy így készít fel a természet arra, hogy a szülés után három órnáként fel kell majd kelnünk szoptatni. Jó fej, nem? :D
2012. jún. 26. 10:47
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ezzel szoktat minket hozza a szervezetünk h nemsokara pont igy fel kell majd kelni ejjelente...
2012. jún. 26. 10:47
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Én még csak 7+4hetes terhes vagyok, és kb.2hete kezdődött a rosszalvás.

Párommal minden délután beteszünk 1filmet megnézni, végül kénytelen egyedül mozizni, mert én 5perc után már 'horkolok'. Szóval a délutáni alvás az megy nekem. Csak az éjszakák katasztrófák! Azért "jó" látni, hogy ez még a terhesség későbbi szakaszában is fennáll. Hulla leszek a 9.hónap végére :D

2012. jún. 26. 11:15
 7/8 anonim ***** válasza:
nekem is 5 hetesen már van ez az álmatlanság, ráadásul annyira fáradtnak érzem magam,hogy a kislányommal a nappalt alig bírom.....,
2012. jún. 26. 13:10
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem is így volt az elején, nagyon nehezen aludtam el, meg mikor éjszaka felkeltem pisilni, 1-2 óra is eltelt mire vissza tudtam aludni. A 2. trimeszterre elmúlt, akkor olyan jókat aludtam, de most a 3. trimeszterben ismét előjött az álmatlanság. Ráadásul ez a nagy meleg is nehezít a helyzeten...
2012. jún. 26. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!