Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kisfiúkat hogyan kell pelenkaz...

Kisfiúkat hogyan kell pelenkazni? Igaz hogy a kukacat huzogatni kell?

Figyelt kérdés
Ka derült ki hogy fiunk lesz de fogalmam sincs hogyan kell a fiúkat bepelenkazni. Akinek van fű segítderék benne?

2012. jún. 25. 22:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Pont úgy mint a lányokat :) A kórházba megfogják mutatni...

A kukachúzogatásról mindenki mást fog mondani (nekem 2 hetes a kisfiam és az elmúlt 2 hétbe rengeteg verziót hallottam,hogy kell húzogatni vagy sem és mikortól stb)

2012. jún. 25. 22:30
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem biztos,hogy megmutatják a kórházban.Nekünk semmit nem mutattak meg,ezt sem.Én csak úgy "taláromra" csináltam elsőnek,aztán belejön az ember.Én azt hittem képtelen leszek megtanulni,mert milyen bonyolult dolog egy kisfiú ott lenn :). De ma már tudom,ez butaság.A lényeg,hogy a zacsit+az alját is be kell kenni krémmel,mert nagyon ki tud pirosodni;illetve a combocskája tövét (hajlatban).A kukacára nem szabad krémet tenni,mert belemehet és az nem a legjobb.A húzogatás az későbbi dolog,én úgy tudom csecsemőknél még nem szabad.

Igazából lehet már egy kislányt nem tudnék bepelenkázni. :)Az én kisfiam most 4 hónapos.

2012. jún. 25. 22:34
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

:)

Mikor megmondták UH-n hogy fiam lesz, én is hasonlóan "pánikba" estem, hogy "De mi lesz a kukacával?"... (Lány pelenkázásában volt tapasztalatom, na, de egy fiú más - gondoltam. A fiam most már elmúlt 2 éves, remélem nem sokig kell már pelenkáznom:)

Nekem a kórházban megmutatták, ha megkéred a csecsemőst,mert mondjuk magától nem teszi meg, akkor biztos megmutatja. Fontos, hogy a pelenkában a kukac lefelé álljon, mert ha oldalra van, könnyebben kifolyik a pisi. Húzogatás ráér, majd megbeszéled a gyerekorvossal, hogy mit csinálj vele. (Nekem kellett húzogatni, mert pár hetes korában kezdett pisilésnél ballonosodni a bőr, gyerekorvos meg bátrabb volt mint én, és kicsit tágított rajta.)

2012. jún. 25. 23:56
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem egy bonyolult dolog, pedig én is féltem tőle :)

Ahogy már írták, figyelni kell, hogy lefele álljon a kukija a pelenkában, a zacsi körül alaposan meg kell törölgetni nagydolog után, mert a redőkbe nagyon szépen bele tud kenődni a cucc :) A kukit nem szabad krémezni, a zacsit és a combhajlatot viszont kell. És nagyon kell vigyázni, mert a fiúk szeretnek akkor pisilni, amikor épp ki vannak bontva :) Én oda szoktam tenni a lába közé valamit (pl textilpelus), amíg a hátsóját törölgetem, mert olyankor szinte mindig pisil.

Húzogatni nem kell még elég sokáig, a védőnő vagy a gyerekorvos szólni fog, ha van vele valami teendő.

2012. jún. 26. 01:02
 5/14 anonim ***** válasza:
Nem kell huzogatni,csak lefele irányítani,különben kifolyhat a pisi
2012. jún. 26. 08:25
 6/14 anonim ***** válasza:

Mikor bepelusozod akkor figyeld hogy a kukac lefelé álljon mert akkor kifolyik a pisi.

Húzogatásról valaki azt mondja nem kell valaki szerint meg kell, a mi orvosunk szerint kell már két hónaposan húzogatta neki...

2 kisfiú anyukája

2012. jún. 26. 08:39
 7/14 anonim ***** válasza:
58%
Örülj hogy fiú, a fiúkat sokkal egyszerűbb :D Egyszer fél év kisfiúbabapelenkázás után átpelenkáztam barátnőm lányát...hát durva. Bemegy a kaki mindenhova, szedheted ki fültisztitópálcikával, csúnya dolgokat művelnek a lányok no. Fiúknak meg csak kitörlöd a popót, lefelé irányítod a kukiját és tádáá :D kész is. Én sokat hallottam terhesen, hogy majd minidg lepisil, hát már 10 hónapos és 1x pisilt le pár hetes korában... Húzogatás: több gyerekorvossal beszéltem, férjem is orvos, NE HUZOGASS SEMMIT. Majd huzogatja ő egy jó pár év múlva ha akarja.:) Ha huzogatod (ami egy ősrégi elmélet már 1000-en emgmondták h ne) akkor begyulladhat, letapadhat, fitymaszűkület és társai.
2012. jún. 26. 08:43
 8/14 anonim ***** válasza:
58%
Ja és Mo.on szeretik agyonkrémezni a babák fenekét, csak akkor kell krémezni ha piros vagy irritációt látsz. Én is újszülöttként vadul krémeztem avstagon minden kis és nagydolog után, fogyott is a popsikrém rendesen :D aztán férjem mondta h állítsam már le magam. Azóta a 10 hónap alatt max 2x ha bekentem. Persze van baba akinek érzékenyebb a bőre, de ha éjjel nappal kenegeted érzékeny is lesz.
2012. jún. 26. 08:45
 9/14 anonim ***** válasza:
58%
már mint amikor fiam volt újszülött nem én :P
2012. jún. 26. 08:46
 10/14 anonim ***** válasza:

Nekem is mondták, hogy nem kell hátrahúzni a kukacot, semmit nem kell vele csinálni. A dokinő egyszer sem nézett rá, aztán én vittem el, már mikor gond volt, mert le volt neki tapadva, viszont a bőre alá gyűlt a sok fehér trutyi. A dokinéni huhogott egy sort, hogy még időben mentünk, mert sebészet-gyanús volt már.

Hátra lett tépve neki, hetekig mindenféle kenőcsökkel, kamillával, márnemtudommivel kellett kezelni naponta háromszor, amit egyedül nem tudtam megcsinálni, mert le is fogni, azt is kezelni... senkinek nem kívánom.

Szóval nem árt az, ha a fürdésnél hátra van neki húzva!

A pelenkázás semmi különös. Az enyém mindig akkor pisilt, mikor leemeltem róla a pelust. A kaka hátrafelé ment mindig. A kukac pedig egyenesen lefelé álljon, különben kipisil.

Jobb helyen megmutatják akkor is, ha nem első baba.

Én pont fordítva jártam. A fiam után egy lányom lett, a kórházban, mondván, ó már a második gyerek, akkor biztos tudom, csak odatolták mellém aztán otthagytak. Vakartam a fejem a tisztába tevéskor. Másik anyuka adott tanácsot, hogy mit csináljak, mit ne csináljak.

2012. jún. 26. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!