Jövőhéttől két hónapig vigyáznom kell egy egyéves kislányra, engem választott az anyukája bébiszitternek. A jelentkezésembe beleírtam, hogy tapasztalatom van oviskorúakkal, tehát egy szóval sem állítottam, hogy tudok pelenkázni. A személyes találkán szimpi voltam a családnak, el is mentek vásárolni, és addig egyedül hagytam a picivel. Szerintetek tudatosult a nőciben is, hogy nem tudok pelenkázni, és úgy gondolja, hogy ezt el lehet sajátítani pikk-pakk, vagy pedig majd jövőhéten ,,lebukok", és csúnyán fognak nézni rám? Mert tényleg a pelenkázás szóba se jött. Na ennyitől félek kicsit, máskülönben kiugrom a bőrömből, hogy van munkám. Vannak elméleteim a pelenkázással kapcsolatban, nem lehet nagy cucc - ugye nem tévedek? Tanácsokat a pelenkázással kapcsolatban szívesen vennék. Köszönöm előre is. L22
Ne csinálj belőle ügyet:) Őszintén mondd el, hogy még nem pelenkáztál babát, és mutassa meg az anyuka. Nem árt egyébként sem, mert ő tudja, mennyire állítja szorosra a pelenkát vagy keni-e a popsit mindig krémmel.
Sok sikert!
2012. máj. 7. 15:35
2/11 anonim válasza:
Nem, nem lehet eljátszani! De ha nem akarod elmondani, vess be egy olyan cselt, hogy legyen szíves mutassa meg, hogy ő hogyan szokta csinálni, hogy te is olyan gyorsan és ügyesen meg tudd csinálni, mint ő. :) Esetleg mutasson olyan praktikákat, hogy hogyan lehet zökkenőmentesen pelenkázni egy ennyi idős gyermeket.
Vagy pedig bevallod, hogy nincs ilyen téren gyakorlatod, biztosan szívesen megtanít. :)
2012. máj. 7. 15:36
3/11 anonim válasza:
EZ aranyos :) Életem első pelenkázása - és azóta a többi is - tökéletesen sikerült. Nem nagy cucc, hiszen az eldobhatós pelik olyanok, hogy csak alá rakod a baba popsija alá, a ragasztós része van felül, elöl ráhajtod a másik felét és beragasztod, ennyi :) El sem lehet rontani. Ja, a fodros részeket a combiknál ki kell hajtogatni hogy ne vágja a babát, meg ha kisfiú, akkor érdemes ránézni bent a fütyire hogy kényelmesen van-e, nem felfelé, mert akkor egyrészt nem kényelmes a kicsinek, másrészt meg ha leveszed a pelit, úgy arcon pisil ahogy csak kell :))))
2012. máj. 7. 15:37
4/11 anonim válasza:
Ja most látom hogy kislány :) egyébként kihagytam, hogy nem mindenki ugyanúgy használ krémet vagy épp hintőport, kérd hogy mutassa meg, hogy szokta, mit szokott.
2012. máj. 7. 15:38
5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
Hát akkor majd bevetem ezt a ,,mutassa meg, ők hogy szokták" trükköt, már ha egyáltalán marad erre idő, mielőtt elmennek dolgozni.
2012. máj. 7. 15:44
6/11 anonim válasza:
Barátnőm a lánybúcsúján pelenkázott életében először, bekötött szemmel egy plüss macit. :)
S sikerült neki. :)
Ha aggódsz, akkor kérd meg az anyukát, hogy mutassa meg neked, amúgy meg tényleg nem egy nagy trükk a dolog.
2012. máj. 7. 15:48
7/11 anonim válasza:
Az utolsó nem is írt hülyeséget.A rosszmanban lehet kapni 2db-os pelenkát vegyél egyet és otthon valami plüssön próbáld ki.Azt viszont kérdezd meg hogy mindig beszokta e krémezni az anyuka a kislányt minden pelenkázáskor e,ebből még nem fog arra gondolni hogy nem tudsz pelenkázni mert nem mindenki krémezi minden peluscserénél.
2012. máj. 7. 15:55
8/11 anonim válasza:
Én a helyedben vennék vagy kérnék valakitől egy pelenkát és gyakorolnék :-D túlságosan gyakorlottnak szerintem így se fogsz tűnni de legalább valami...
2012. máj. 7. 15:56
9/11 anonim válasza:
Szia! :) Remélem, még nenm írok későn! Kukk meg ezeket! :) Ha van otthon baba, gyakorolj azon (játékbabán is lehet, csak a fogás kedvéért!:) Sok sikert!
Köszönöm, megnézegettem őket. :D Bár a harmadik videó kicsit ijesztő volt, ilyen rúgkapálós és ennyire pici babát nem mernék pelusozni, na de ahogy a múltkor elnéztem, a kislány együttműködő a pelusozásnál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!