Ikres kismamik, mikor kezdett nőni a pocakotok, mikor éreztétek először a babák mozgását, mikor mutatták meg a nemüket?
Mennyivel nehezebb/nehezebb volt az ikres terhesség? Minden véleményre, esetleg történetre kíváncsi vagyok. :-)
11. hetes ikres kismama
1. vagyok. Ne haragudj (és te sem kérdező), de feltehetnék 1-2 kérdést?
Hány hétre születtek? Sima vagy császár? Mekkora súllyal?
Mikor tudták megmondani, hogy egy vagy 2 petéjűek? Köszi
Nekem már elég korán, kb. 8-9 hetesen kismama szoknyába/nadrágba kellett járnom, annyira feszült, puffadt a hasam, s kb. ettől kezdve folyamatosan növekedett. Azért azt hozzátenném, hogy azelőtt sem volt lapos hasam, bár vékony voltam.
A mozgást viszonylag későn, kb. 19 hetesen kezdtem érezni, eddig minden ikres ismerősöm azt mondta, hogy ő előbb érezte.
A nemüket 20 hetesen mondták meg, hogy fiúk.
Hogy mennyivel nehezebb az ikerterhesség, arra nézve nincs viszonyítási alapom, mert első terhesség volt. Nagyobb a pocak, nagyobb súly nehezedik az ízületekre, ebben a tekintetben mindenképp nehezebb, és hát ugye veszélyeztetettnek is számít az ikres kismama több okból is. Sajnos több is a veszélyforrás, én pl. pre-eklampsiát kaptam 35 hetesen, ami miatt ki is kellett venni a fiúkat, s egyikük 3, másikuk 4 hétig volt koraszülött osztályon, nagyon picik is voltak.
Vigyázz magadra, jó egészséget kívánok!
Harmadik válaszolónak én is válaszolnék még,
egyik babám 2240, másikuk 1490 grammal született, császárral, betöltött 35 hetesen.
Nem tudták megmondani, hogy hány petéjűek, de mivel egy placentát találtak, az egypetéjűség a valószínűbb. Most, másfél évesen nagyon hasonlítanak, de szerintem meg lehet azért különböztetni őket.
Köszönöm a válaszokat! Nos, a szűkebb derekú cuccaimat már én sem szívesen veszem fel, nem azért mert szorít, hanem, mert zavarja a komfortérzetem... :-)
Amúgy nektek természetes úton sikerültek az ikrek? Nekünk lombik babáink lesznek.
Mindenkinek jó egészséget!
Kedves első válaszoló akkor mi nagyjából egy cipőben járunk...
IGen, nálunk természetes úton jöttek össze. De kb. ez minden, amiben különbözik ikres és ikres, mert amúgy ugyanazok a kockázati tényezők, s mindenkinek ugyanúgy vigyázni kell magára, stb.
Boldog babásságot kívánok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!