Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Új munkahelyen mennyi idő...

Új munkahelyen mennyi idő után lehet elmenni táppénzre?

Figyelt kérdés
6 hetes vagyok, de nem vagyok bejelentve, ismerősnél dolgozom.De ha most bejelent mennyi idő után lehet elmenni táppénzre??Van amennyit (papíron) le kell dolgozni?
2009. júl. 7. 15:10
 1/6 anonim ***** válasza:

szia eddig úgy tudom 180 nap volt, de valamit változtattak, akartak, hogy ne fél év legyen hanem 1év legyen a 2 éven belül ledolgozott munkaidő......

30 hetes km.

2009. júl. 7. 15:13
 2/6 anonim ***** válasza:
Táppénzre elmehetsz, ha kiir a doki. A 180 nap a gyedre vonatkozik.
2009. júl. 7. 15:22
 3/6 A kérdező kommentje:
De 2 éven belül megvan a 180 napom, csak más munkahelyre kerültem, és nem voltam eddig bejelentve, mert ismerosnél dolgoztam.De ha most bejelent van valamennyi idő aminek el kell telnie, hogy táppénzre mehessek?
2009. júl. 7. 15:29
 4/6 anonim ***** válasza:
Annyi nap jár amennyit ledolgoztál már, de legtöbb 1 évig, ha az azt megelőző évben nem voltál táppénzen.
2009. júl. 7. 15:46
 5/6 anonim ***** válasza:
Úgy tudom folyamataos 6 hónap munkaviszonyra van szükséged ha a baba 2010 ápr.1-ig megszületik ez idő után már 1 évet fognak nézni.Ez után fogják neked kiszámolni a gyedet, ami a bruttó fizetésednek a 70 %-a Ha az ismerösöd bejelent határozatlan időre akkor szerintem el tudsz menni táppénzre.
2009. júl. 7. 18:24
 6/6 A kérdező kommentje:
Na utánnakérdeztem a MEP-nél.Annyit lehet táppénzen lenni, mint amennyit folyamatosan dolgoztam elotte.Köszönöm a válaszokat!
2009. júl. 7. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!