Ha a párommal nem vagyunk összeházasodva, akkor hogy kerül a gyermekünk az ő nevére, hol kell lenyilatkoznia, hogy ő az apuka, hol kezdjem el az ügyintézést?
Szia!
Mi pár hete intéztük. Felhívtam az okmányirodát ahova területileg tartozom. Ott azt mondták legcélszerűbb abban a kerületben megcsináltatni ahol szülni fogsz. (Mi a 9. kerületbe mentünk-István kórház.) Kell hozzá anyasági amit viszont csak abban az okmányirodában tudsz kérni ahova tartozol. Ingyenes, 5 perc alatt kinyomtatják és kész. (Én kikértem de később nem kérték, ott helyben kinyomtatta az ügyintéző a 9. kerületben.)
Kell még hozzá egy orvosi igazolás a nőgyógyászodtól a fogantatás és szülés vélhető időpontjáról külön papírra.
Aztán bemész az anyakönyvi hivatalba apával és aláírjátok a papírokat. Személyi és lakcímkártya kell.
Mi közben kórházat váltottunk, nem ott fogok szülni ahova tartozom, hanem a X. kerületi Bajcsy kórházban. Megkérdeztük és ott is elfogadják a 9. kerületi apasági nyilatkozatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!