Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha a párommal nem vagyunk...

Ha a párommal nem vagyunk összeházasodva, akkor hogy kerül a gyermekünk az ő nevére, hol kell lenyilatkoznia, hogy ő az apuka, hol kezdjem el az ügyintézést?

Figyelt kérdés
Légyszíves azok írjanak akik mostanában bonyolították ezt és friss információi vannak. Köszönöm!
2012. jún. 24. 16:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
80%
én is most fogom intézni a dolgot. ahol az anyuka lakik az ottani gyámhivatalhoz kell bemenni és apasági nyilatkozatot kell tenni.
2012. jún. 24. 16:20
 2/12 anonim ***** válasza:
apasági nyilatkozat kell hozzá ha jól tudom
2012. jún. 24. 16:20
 3/12 anonim ***** válasza:
80%

Szia!

Mi pár hete intéztük. Felhívtam az okmányirodát ahova területileg tartozom. Ott azt mondták legcélszerűbb abban a kerületben megcsináltatni ahol szülni fogsz. (Mi a 9. kerületbe mentünk-István kórház.) Kell hozzá anyasági amit viszont csak abban az okmányirodában tudsz kérni ahova tartozol. Ingyenes, 5 perc alatt kinyomtatják és kész. (Én kikértem de később nem kérték, ott helyben kinyomtatta az ügyintéző a 9. kerületben.)

Kell még hozzá egy orvosi igazolás a nőgyógyászodtól a fogantatás és szülés vélhető időpontjáról külön papírra.

Aztán bemész az anyakönyvi hivatalba apával és aláírjátok a papírokat. Személyi és lakcímkártya kell.

Mi közben kórházat váltottunk, nem ott fogok szülni ahova tartozom, hanem a X. kerületi Bajcsy kórházban. Megkérdeztük és ott is elfogadják a 9. kerületi apasági nyilatkozatot.

2012. jún. 24. 16:34
 4/12 anonim ***** válasza:
80%
Anyakönyvezetőhöz kell menni, egy igazolással amit a védőnő is kiad, a fogantatás, és a szülés időpontját igazolva,valamint mind kettőtök papírjai!
2012. jún. 24. 16:35
 5/12 anonim ***** válasza:
80%
Előző voltam, hülyeséget írtam. :) Nem anyasági kell, hanem hajadonsági igazolás a családi állapotodról miszerint nem vagy házas. :D
2012. jún. 24. 16:36
 6/12 anonim ***** válasza:
80%
Na, közben beelőztek, 16:34es voltam értelemszerűen. :)
2012. jún. 24. 16:37
 7/12 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem a kiskönyvemet is kérték, de a családi állapotomról nem kellett papír.
2012. jún. 24. 16:43
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!
2012. jún. 24. 16:45
 9/12 anonim ***** válasza:

[link]

Itt le van írva részletesen, hogy megy az apaság elismerése. :)

2012. jún. 24. 17:59
 10/12 anonim ***** válasza:
Hívd fel a gyámhivatalt, kérj időpontot, és kérdezz rá a apapírokra, az a legtisztább.
2012. jún. 24. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!