Tudna kis információkat adni a tatabányai Szent Borbála kórház szülészetéről illetve a roomin-ing bent léte alatti időről?
Olyanokra gondolok, hogy szülésnél bent lehet-e az apa, mit kell vinni magunkkal (az egész lakáson kívül), szülés után megmutatják-e a családnak a babát? Szóval ilyenekre és minden infó jöhet.
Habár fogadott orvosom nincs, a harmadik gyerekkel vagyok terhes és azért kérdezem mert elég sok idő eltelt a legutóbbi szülés óta (9 év) és már most a terhesség alatt is sok újdonsággal találkoztam a "múltkorihoz" képest.
Minden választ köszönök szépen!
26 hkm
Apuka bent lehet a sima szülésnél, de kell neki látogatói szett. Ha jól emlékszem ott a kórháznál lévő patikában a legolcsóbb. A babát a születéstől számítva 24 óráig ablakon keresztül elvileg megmutatják a családtagoknak ("nem lelkesek" ez ügyben a csecsemősök) amúgy tv-n keresztül tudják megnézni. Nekem külön felhívta a figyelmemet a védőnő, hogy vigyek lázmérőt.
Én nem voltam rooming -ines szobában mivel a PIC-en volt a fiam. Amúgy úgy tünt, hogy némelyik csecsemős nagyon kedves (volt egy fiatal kis szőke+ egy aki kb. olyan mint a dr. Bubóban az Ursula), hát a többi csak odaadta a szobatársaimanak szoptatni a babát aztán annyi.
De bővebben mi érdekelne még???
Bocs hogy belekérdezek a kérdésedbe, de szerintem neked is segítség, ha válaszolnak:
-mennyire rugalmasak a szülési pózt illetően?
-van -e lehetőség érzéstelenítésre ha elfáradsz?
-mikor kapod vissza a babát a szülés után?
-támogatják-e a korai mellre helyezést, illetve tudtodon / akaratodon kívül anak-e pótlást, vizet, teát, cumit a babának?
Ilyesmi... köszi!
Na, első vagyok, csak kicsit sok volt na a dolgom. :)
Szóval:
- apuka bent lehet, császárnál az ajtóból nézhet csak
- ami jó, ha van: lázmérő a kicsinek, törölköző szintén neki
- a családnak megmutatják a babát szülés után, a következő 24 órában a legközelebbi rokonoknak a TV-ben is bármikor, utána csak fél 5-től
- szülés közben lehetőleg állni kell, vagy labdán ülni. Feküdni nem engednek, viszont az NST miatt sajnos sétálni nem nagyon lehet. Én kimentem párszor pisilni, annyi volt a séta.
- Rooming-in szobában az első éjjelre bevitetheted a babát a csecsemősökhöz.
- segítenek fürdetni, ha kell, minden este megcsinálják helyetted
- szülés után azonnal megkapod a kicsit, de utána elviszik rendbe tenni, amíg téged is összeraknak kicsit. :) Utána még visszakapod pár percre, amikor már fel van öltöztetve, de aztán elviszik melegíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!