Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikortól nem szabad háton...

Mikortól nem szabad háton feküdni?

Figyelt kérdés

Az oldalamon gyakran elfekszem a fülem (igen, a fülem!) és fáj, ezért gyakran pózt kell változtatnom és sokszor már csak a háton fekvés segít. De ha mondjuk most már nem lenne szabad, akkor ártok a babának ha még is? Csak mert ma reggel elég huzamos ideig hanyatt fekve lustálkodtam, és délutánra bevéreztem egy kicsit. Nem fáj amúgy semmim. Vagy a háton fekvés és a bevérzés között nincs kapcsolat?

18 h km

2012. jún. 23. 10:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én mondjuk már mennék is a dokihoz a bevérzés miatt.A 26. hét végén vagyok,de én is szoktam háton feküdni,semmi gondot nem okoz.Persze nem órákig,de néha kicsit jól esik.2gyerekes+26hkm
2012. jún. 23. 10:30
 2/11 anonim ***** válasza:

A vérzés miatt mindenképpen menj orvoshoz, az nem a háton fekvés miatt van! Én 33 hetes vagyok, néha arra szoktam kelni éjszaka hogy a hátamon fekszem, van hogy direkt a hátamra fordulok mert annyira kényelmetlen máshogy.

Fordulj orvoshoz!

2012. jún. 23. 10:46
 3/11 A kérdező kommentje:

A doki azt mondta, hogy csak megpattant egy hajszálér, el fog múlni. Két hete is volt ilyen, 3-4 napig tartott, ilyen kis pöttyökben, a mostani is csak inkább rózsaszín folt a wc papíron.

Köszönöm a válaszokat! Akkor végül is annyira nem nagy baj, ha néha még is hanyatt fekszem...?

2012. jún. 23. 10:50
 4/11 anonim ***** válasza:
Én háton feküdtem,ha oldalamon már nem bírtam.Második gyereket várok.Semmi baja nem lesz!35hkm
2012. jún. 23. 11:04
 5/11 anonim ***** válasza:
Addig feküdhetsz a hátadon amíg jólesik.én pl már nem tudok mert húzódik és kényelmetlen, meg olyankor be is keményedik a hasam. 21 hetes vagyok.
2012. jún. 23. 11:15
 6/11 anonim ***** válasza:

Azért nem javasolják a háton fekvést, mert ilyenkor a növekvő méhed(a babával együtt) nyomja az anyai ereket, idegeket, ami hosszú távon a babának sem jó, nem jut el rendesen a tápanyag!

Egyébként én elég régóta az oldalamon alszom és tudom mit érzel én is aludtam már el a fülem!! :D

De nagyon ritkán fordulok a hátamra a fentiek miatt, pedig már néha elég kényelmetlen a többi fekvő helyzet!

Az orvosom is mondta, hogy ne feküdjek a hátamon most már, igaz eddig sem tettem(30hetes vizsgálaton mondta)!!

Szerintem egyelőre nem ártasz vele(még aránylag fiatal a terhességed), de huzamosabb ideig ne feküdj a hátadon.

De egyébként kérdezd meg legközelebb az orvosod!!!

Mégis csak az ő szava számít!! :)

Boldog babavárást! :)

31hkm

2012. jún. 23. 11:17
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Tök jó, hogy nem vagyok egyedül a fülelfekvéssel. :D Oksi, megkérdezem a nagyokost, amint hazajön a szabijáról. :)

Szép babavárást nektek is!

2012. jún. 23. 11:19
 8/11 anonim ***** válasza:
Én olyan 20 hetes terhesen kezdtem el erre nagyon odafigyelni,mert akkor már elég nagy a baba ahhoz, hogy a háton fekvés árthat neki, az előző kommentben leírtak alapján. Néha arra ébredtem éjszaka,hogy a hátamon fekszek,azonnal átfordultam,azt írják sokan "én is így feküdtem mégsem lett baja", de mi van akkor ha pont te vagy az az X-ből egy ember akinek ettől lesz baja a babájának? Én biztosan soha nem kockáztatnám meg a gyerekem egészségét semmiben sem. Most 13 hetes vagyok a 2. babámmal,még fekszek háton,de már kezdem magam leszoktatni róla szépen fokozatosan:)
2012. jún. 23. 11:53
 9/11 anonim ***** válasza:
én 12 hetes vagyok de nem bírok már háton aludni, mert kellemetlen érzés :( a hasamon meg nem merek aludni, pedig úgy szeretek aludni :(
2012. jún. 23. 12:15
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia. Na a fülelfekvés ismerős:-) De tud fájni! Én már az oldalaimon alszom,de néha hanyatt fekve is tudok még szundikálni. Olyan jól esik,de nem sokáig. Addig aludj így amíg kényelmes. Most még lehet neked, de később már nem.

33hkm.

2012. jún. 23. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!