Terhességi cukor esetén milyen értékek között kell mozognia az étkezés előtti és az étkezés után 1,5 órával mért cukorértéknek?
Szia. Én is 160g-os diétán vagyok. Hogy bírod? Én nagyon jól egyátalán nem éhezek. Megkérdezhetem hogy miket eszel pl egy nap?
Én ma megyek délután a vérvétel eredményeimért és utána konzultálok a dokimmal, (éhgy. reggeli utáni, ebéd és vacsi utáni vérvétel) ha gondolod utána írok hogy mi volt.
Pontos értékről annyit tudok hogy 7.8 a felső határ. De ahogy kivettem a védőnőm szavaiból, az a lényeg hogy az éhgyomori és az evés közti ne legyen nagy különbség. Pl éhgy. 4 akkor evés után pl 5 legyen tehát nekem a terhelésesnél az éhgyomori volt 3.9 és a 2 órás 8.8 ami elég magas. :( Remélem nagyjából érthetően írtam le :)
Szép napot kívánok!
26+6 hetes kismami
Ez a 7,8-as felső határ szerintem a cukorterheléses vizsgálat határa, nem a 1,5 órás étkezés utáni. De a neten már találtam rá infót, több helyen írták, hogy 7 fölé nem mehet. Ha egy-két eredmény megy, az még nem gáz, csak tartósan ne legyen 7 felett.
Abszolút bírható, nekem csak a korán keléssel vannak gondjaim, hogy meglegyen a napi 6 étkezés. Mostanában soha nem vagyok éhes, mert mire megéhezhetne az ember, már jön a következő étkezés. Néha kicsit soknak érzem...
Meg az édesség hiányzik nagyon. Néha 1-2 szelet diabetikus nápolyi és ki is merül a ch mennyiség.
Szia, utolsó vagyok. Voltam a leleteimért és beszéltem a dokimmal, a reggeli/ebéd/vacsi utáni eredményeim (1 hetes diéta után) 5.6 lett, és ez tökéletes azt mondta a doki. Pedig a 24. heti 2órás 8.8 lett! Elvileg a lényeg hogy 7 fölé ne menjen.
Minden jót kívánok!!
Nekem a 24. heti kétórás 9,5 volt. :(
Én is a 7-es értéket olvastam 1,5 órás értékre. Eddig egyszer volt 6,9, az volt a legmagasabb, amúgy szerintem diétával rendben leszek. Köszönöm a válaszod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!