Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi cukor esetén...

Terhességi cukor esetén milyen értékek között kell mozognia az étkezés előtti és az étkezés után 1,5 órával mért cukorértéknek?

Figyelt kérdés
3 hete csinálom a 160 g-os szénhidrát diétát és érdekelne, hogy jók-e az értékeim.
2009. júl. 6. 20:25
 1/8 anonim ***** válasza:
Szia! Ez teljesen változó egyénileg! Amúgy sincs értelme az éhgyomrinak.Mert az étkezés utánit nézik. Nem is értem miért kell az éhgyomri? Nálunk Kecskeméten pl: nincs is csak étkezés utáni vérvétel!
2009. júl. 6. 20:31
 2/8 A kérdező kommentje:
Nekem kell mérni a cukromat, mert a diatetikus azt ajánlotta. 3 napon keresztül kell néznem az összes étkezés előtti és 1,5 órával utáni cukromat, sőt még éjfélkor meg hajnali 3-kor is mérnem kell. A doki azt mondta, hogy az se jó, ha túl alacsony a cukor, ezért érdekel az az érték is.
2009. júl. 6. 20:36
 3/8 anonim ***** válasza:
58%
Hu szegényke éjjel is kell mérned??? :( az nem túl jó. Még jó hogy nekem nem kötelező mérnem...
2009. júl. 6. 20:46
 4/8 A kérdező kommentje:
Ezt csak 3 napig, de 14 szúrást jelent. Utána elég lesz a reggeli, ebéd és vacsora előtti és utáni értékeket mérnem.
2009. júl. 6. 20:57
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia. Én is 160g-os diétán vagyok. Hogy bírod? Én nagyon jól egyátalán nem éhezek. Megkérdezhetem hogy miket eszel pl egy nap?

Én ma megyek délután a vérvétel eredményeimért és utána konzultálok a dokimmal, (éhgy. reggeli utáni, ebéd és vacsi utáni vérvétel) ha gondolod utána írok hogy mi volt.

Pontos értékről annyit tudok hogy 7.8 a felső határ. De ahogy kivettem a védőnőm szavaiból, az a lényeg hogy az éhgyomori és az evés közti ne legyen nagy különbség. Pl éhgy. 4 akkor evés után pl 5 legyen tehát nekem a terhelésesnél az éhgyomori volt 3.9 és a 2 órás 8.8 ami elég magas. :( Remélem nagyjából érthetően írtam le :)

Szép napot kívánok!

26+6 hetes kismami

2009. júl. 7. 08:38
 6/8 A kérdező kommentje:

Ez a 7,8-as felső határ szerintem a cukorterheléses vizsgálat határa, nem a 1,5 órás étkezés utáni. De a neten már találtam rá infót, több helyen írták, hogy 7 fölé nem mehet. Ha egy-két eredmény megy, az még nem gáz, csak tartósan ne legyen 7 felett.

Abszolút bírható, nekem csak a korán keléssel vannak gondjaim, hogy meglegyen a napi 6 étkezés. Mostanában soha nem vagyok éhes, mert mire megéhezhetne az ember, már jön a következő étkezés. Néha kicsit soknak érzem...

Meg az édesség hiányzik nagyon. Néha 1-2 szelet diabetikus nápolyi és ki is merül a ch mennyiség.

2009. júl. 7. 10:57
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia, utolsó vagyok. Voltam a leleteimért és beszéltem a dokimmal, a reggeli/ebéd/vacsi utáni eredményeim (1 hetes diéta után) 5.6 lett, és ez tökéletes azt mondta a doki. Pedig a 24. heti 2órás 8.8 lett! Elvileg a lényeg hogy 7 fölé ne menjen.

Minden jót kívánok!!

2009. júl. 7. 15:32
 8/8 A kérdező kommentje:

Nekem a 24. heti kétórás 9,5 volt. :(

Én is a 7-es értéket olvastam 1,5 órás értékre. Eddig egyszer volt 6,9, az volt a legmagasabb, amúgy szerintem diétával rendben leszek. Köszönöm a válaszod!

2009. júl. 7. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!