Nálunk a 12. -ik hetet betölzött kismamaáknál, kötelezöen végeznek kombinált teszt vizsgálatot, vérvételt, nekem 2 szer megcsinálták, és rossz eredmény jött ki. ilyenkor mit lehet csinálni?
Már ne haragudj de ez nem rossz eredmény, ezért miért küld aminora?
Mennyi idős vagy amúgy?
Nekem 1: 1000 hez lett és nekem azt mondta az jó eredmény és nincs ok aggodalomra.
Hát ki érti ezt?
Ez az életkorfüggő kockázat nálad? Mert az nekem is 1:1100, én 28 éves vagyok.
Viszont a Down-szindróma számított kockázata az már: <1:100000!
Nem mindegy, hogy melyik eredményről beszélsz, ezért kérdem, mert nem tiszta. Mert ha utóbbi, akkor viszont tényleg rossz az eredményed...
Lehet megakarja várni a dokid a 16 hetes AFP eredményt is, nem? Kérdezz azért rá!
Hát én nem tudom, de a 3. válaszoló nagyon kis okoska!
1:2165 höz egyáltalán nem rossz, főleg, hogy 1:150 alatt szoktak pozitívnak tekinteni.
Azért mert itt menőzik a szuper eredményével, a tied egyáltalán nem rossz.
Szia!
Szerintem, először is nyugodj meg!
Én a helyedben kikérném egy másik orvos véleményét is. Esetleg megkérdezném a védőnőt a dologról.
Az eredményed nem annyira rossz, mivel negatív, hogy indokolná az amnio-t. Ennél sokkal nagyobb kockázat kellene!Esetleg a korod indokolja?
Sajnos manapság minden apróság miatt a magzatvízvétellel jönnek!
Nem vagyok szakértő, de szerintem is érdemes lenne megvárni az AFP eredményét, mert ha az jó, és az UH-on is minden rendben, akkor szerintem nem szükséges az amnio-t megcsináltatni. Ha pedig elmúltál 35 éves, akkor úgyis felhozzák a magzatvízvételt.
Szerintem érdemes mindent figyelembe venni, mielőtt elmész amnio-ra!
Én is voltam, de utólag derült ki, hogy nem is kellett volna!
Ne aggódj, csak hallgasd meg többek véleményét is!
Ez alapján az egy vizsgálat alapján nem derül ki semmi.
20+5 kismama
Szia!
Hát szerintem érdemes elkerülni a magzatvízvételt, ha lehetséges, mert, ha minimális is, de van kockázata!
Nagyon-nagyon ritkán, de előfordulhat vetélés, vagy koraszülés a mintavétel miatt. Még ha csak 1% is az esélye.
Érdemes mérlegelni, hogy neked mi a nagyobb kockázat, bevállalni, hogy esetleg lesz valami komplikáció, vagy, hogy a babánál lehet valami rendellenesség.
Tehát mi lenne számodra nehezebb, ha elvesztenéd a babát, vagy esetleg valami baja lenne.
Én is voltam magzatvízvételen és nem mondom, hogy kellemes volt! Nekem fájt a szúrás, és utána napokig féltem, hogy nehogy valami baj legyen. Hiába tudtam, hogy kicsi a kockázat, de mi van, ha pont én vagyok az az 1%?!
Ez azért nem olyan dolog, amit csak úgy bevállal az ember!
A magzatvízvizsgálat se biztosít arról, hogy teljesen egészséges lesz a baba, az is csak pár "nagyobb dolgot" szűr, mint pl. a Down-kór. Ezeket valóban 100%-ra kiszűri, de sok olyan betegség is van, amit még ezzel sem lehet kizárni.
Szóval ez azért több, mint egy szimpla vérvétel!
Csak te döntheted el, hogy megcsináltatod e!
Nekem is nehéz döntés volt.
20+5 kismama
Szia! Ismét a 3.vagyok, akit a 21.39-es leokoskázott...
Bár nem értem miért, mert én csak segíteni szerettem volna és viszonyításként írtam a saját eredményeimet, nem menőzés volt a szándékom. Mindegy, nem is érdekel az ő butasága.
Itt megtalálod az életkorfüggő kockázatot táblázatban:
Remélem minden rendben lesz nálatok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!