24. heti vércukorszint mérésre éhgyomorra kell menni?
Nekem éhgyomorra kellett mennem, vettek vért, megitatták a tömény cukros vizet (elég kellemetlen) és 2 óra múlva kellett visszamennem újabb vérvételre.
Én már az első időpontnál is éhes voltam ,de rákérdeztem és azt mondta nem ehetek és csak vizet ihatok a egészen a második vérévtelig, nem egy leány álom...
Még annyi,hogy én nem voltam rosszul a lötyitől,csak a mennyiségével voltak problémáim,mivel fél litert kellett legyűrni.Ha nem lett volna olyan gyógyszertári szaga,talán jobban ment volna.Bennt kellett meginni a rendelőben és 2 perc se telt el már kérdezték,hogy még nem ittam meg!?Arra készülj,hogy a babád nagyon fel fog pörögni a cukortól,rúgdosni fog,de kellemetlen lesz és nyomja magát majd ki.
utolsó
Mindenképp fel kell hívnom majd a labort ezek szerint, mert nagyon különböző dolgokat írtok.
Igaz, hogy 3,5 hét múlva kell csak mennem (úgy mondta az asszisztenső terhesgondozáson, hogy a betöltött 24. után bármikor), szóval még várok kicsit a telefonálással.
Leginkább attól félek, hogy akármilyen korán is megyek oda, tuti már lesznek jópáran és majd előre kell pofátlankodnom :S Ezt úgy utálom :(
Szia! Végigolvastam a válaszokat, még én is előtte állok a vércukor mérésnek. Én annyit tudok róla ismerőstől, mint itt többen, hogy éhgyomor, vérvétel, utána cukros lötyi, amibe lehet vinni citromot, de még így is olyan mint a gipsz, utána két órával ismét vérvétel. De már én is hallottam ezt a zsömle+tej variációt, úgy látszik, van ahol még ezt alkalmazzák.
Amiért írok, nem a témához kapcsolódik de lehet érdemes megkérdezni: nálunk a laborban a kismamáknak nem is kell sorszámot húzni, soron kívül mehetünk vérvételre!
Ez az egyetlen kellemes meglepetésem volt az SZtk-val kapcsolatban, amikor először mentem, még nem is látszott rajtam, hogy kismama vagyok 70. sorszámmal beállítam a sorban, és egy másik kismama kérdezte meg tőlem, hogy kismama vagy? Akkor mehetsz soron kívül. Utána már a beutalót beszedő nő is mondta, hogy nem kell sorszámot húznom. És nincs persze kiírva sehol. Következőleg már első voltam! :o)) Szerintem kérdezz rá erre is, érdemes!!! Bocs az offért!
19+1 hkm
Köszi az infot.
Itt sajnos nem így megy:S
Nincs sorszám, hanem szépen egymás mögé beállnak az emberek, érkezi sorrendbe. Ezzel nincs is gond....elvileg.
De nem tudom hányra menjek oda, mert 7-től nyitják ki a várót, akkor kezdődik a betegek fogadása, és múltkor amikor éhgyomorra kellett mennem első vérvételnél, akkor negyed 7 után kicsivel érkeztünk, és már a sor legvégén, az ajtóban kellett kinn állnom - ez kb 30-35 embert jelentett előttem.
És ez durva :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!