Szulesre mennyire kell borotvalkozni ott lent? Ciki ha nincs teljesen?
7-es válaszoló!
A szőrben számos rossz baci teng-leng, amik átkerülhetnek a babára. A hüvelyben is vannak bacik, de ezek nagy része jótékony. Hogy régen nem igazítottak fazont....hát nem...de pl. kezet se mostak a dokik vagy a bábák szülés előtt....(ld. Semmelweis Ignác "az anyák megmentője") Na, szóval ennyi röviden. De természetesen nem kell csupaszra lenyírni mindent, csak ne legyen bozont odalent:)
Sir Bucher!
Nem azért kell megborotválkozni odalent, mert esetleg ilyen perverziója van az orvosnak vagy mert most ez a divat hanem higiéniai okokból mindenkit megborotválnak.300 éve is megborotváltak mindenkit...
gátmetszéskor és császármetszéskor is...
ha eltörik a kezed és meg kell műteni azt is leborotválják...
Én simán leborotválom magamnak, hetente legalább 1x, hogy ha menni kell, gyorsan és simán menjen. Idejét nem tudom megmondani, mikor volt utoljára "dzsungel". És ebben a melegben, amúgy is jobban izzadok kismamaként, még rosszabbul érezném magam ha nem lenne "sima". De a kórházban megigazítják, a fertőtlenítés és a vágás-varrás miatt is. A beöntés helyett pedig sok helyen kúpot használnak már.
38 hetes kismama
A beöntést sok helyen már nem azzal a "brutális" csöves,vizes dologgal végzik.Kapsz egy diszkrét kúpot,azt a kezedbe nyomják és rendeltetésszerűen kell használni.Aztán várod a csodát. :) És jön is!
Nálunk borotválásra a szülésznő valami krémes,csúszós izét használt;szóval nem a száraz verzió volt.Nem lett volna túl kellemes.Azóta sem tudom mi lehetett,de gondolom erre van kitalálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!