Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mindegy, hogy a petezsákon...

Mindegy, hogy a petezsákon belül hol helyezkedik el a baba? Vagy vannak fenyegető jelek?

Figyelt kérdés

Ma voltam uh-n. Láttunk már magzatot és szikhólyagot. 7hetes vagyok. De olyan fura volt, mert amikor először megláttam a monitoron a petezsákot, teljesen üresnek tűnt. Aztán forgatta a doki jobbra-balra, végül megtalálta. De mintha egy kis mellékrésze lenne a petezsáknak, ott volt a magzat. Ez nem gond? Ott a "nagy" petezsák, és üres. A baba pedig egy kis eldugott zugban...

Vagy csak uh-n ilyen hülyén mutatja?

2012. jún. 20. 20:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát nem vagyok egy nődoki, de azt tudom, h a kis embrió nem középen van pont:)

Igazából 7 hetes terhességnél (még mindig) a szikhólyag tölti ki a petezsák nagyobb rését, és annak egy "nyúlványa" az icipici embrió.

2012. jún. 20. 21:14
 2/4 anonim ***** válasza:

"Láttunk már magzatot és szikhólyagot."

Magzatot nem láthattál, mert az csak a 12. héttől nevezendő annak, addig csak embrió. A szikhólyag táplálja az embriót, amíg ezt a szerepet a kifejlődött méhlepény át nem veszi.

Semmi baj nincs, az, hogy hol van a petezsákon belül az embrió teljesen mindegy, a lényeg, hogy a petezsák ne a méhen kívül legyen! Ha méhen belül van, akkor felesleges aggódni. Volt szívhang? Ha nem, az se baj, mert van akinek csak a 8 héttől van.

A petezsákba meg "belenő"! :)

Szép babavárást!

2012. jún. 21. 07:43
 3/4 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy még csak embrió, de a doki magzatnak nevezte, ezért így jött a "számra". :)

A doki már látott szívpulzálást, mutatta is nekem, de én sehogy sem tudtam kivenni. De vérkeringés volt, az egyértelműen látható lett.

Köszi a válaszokat! Megnyugodtam!:)

2012. jún. 21. 16:34
 4/4 anonim ***** válasza:
Pici még, nem tölti ki teljesen a petezsákot. Ilyenkor még hüvelyi uh-al meg szokták nézni, akkor jobban látszik. Ha jók a méretei, és szivhang is oké, akkor ne aggódj.
2012. aug. 7. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!