Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hang nélkül szülni?

Hang nélkül szülni?

Figyelt kérdés
attól félek hogy nem fogok tudni úgy szülni hogy ne kiabáljak vagy hogy egy kicsit ne engedjem el a hangomat.ti hogy szültetek?attól félek hogy majd rám szól az orvos vagy a szülésznő :(
2012. jún. 20. 17:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
hang nélkül ezt betartottam nagyon nagyon fájt de sikerült orditás nélkül is
2012. jún. 20. 17:05
 2/12 anonim ***** válasza:
illetve mellettem szül egy másik nö végig orditotta olyan szinten hogy már kiabáltak vele az orvosok és szülésznő is én meg rettegtem hogy ez meg mi és miért csinálja
2012. jún. 20. 17:06
 3/12 anonim ***** válasza:
Erőm sem volt ordítani, minden másra kellett a koncentráció, de most őszintén, ha sikítanod kell, hát sikíts, szerintem szüléskor nincs mit szégyellned.
2012. jún. 20. 17:07
 4/12 anonim ***** válasza:
nekem nem fajt annyira, csak mint egy eros menstruacios gorcs. nem volt mit orditani...csak nyogdicseltem a faradtsagtol inkabb (2kor szultem es nagyon almos voltam mar)
2012. jún. 20. 17:08
 5/12 A kérdező kommentje:
köszi a válaszodat!az a baj hogy kicsi a fájdalomtűrő küszöböm és attól tartok hogy nem fogom kibírni hogy ne ordítsak
 6/12 anonim ***** válasza:
76%

Én egyik szülésemnél sem őrjöngtem, kiabáltam, szidtam senkit.

A szülésre és annak gyorsaságára figyeltem. A nyomásnál, erőlködő hangot adtam ki, ennyi.

Nem fogtam vissza magam, egyszerűen nem adatott meg az a luxus energia, hogy azt a kiabálásra, sírásra, jajveszékelésre pazaroljam.

Mindkétszer 3 nyomásra kint voltak a babáim.

1. szülés 2 napig tartott, oxitocinnal, tágításokkal- mégsem visítottam.

2. szülés könnyű volt, 1,5 óra.

7/12 anonim ***** válasza:

6. vagyok.

2. szülés után 1,5 órát varrtak kívül-belül. Na akkor tudtam volna ordítani, mert iszonyatosan fájt.

De nem tettem. Arra gondoltam, hogy mindjárt, mindjárt, mindjárt a kezembe foghatom a gyönyörű kislányomat, akivel a párom sétálgatott addig.

2012. jún. 20. 17:11
 8/12 anonim ***** válasza:
Ne félj! Nyilván elsőt szülsz. Nagyon nehezen, burokrepesztéssel szültem, nagyon fiatalon. A mamám fogta kívül a szülőszoba kilicsét... Gondolja arra, hogy ezen túl kell lenned. Működj közre az orvossal/szülésznővel, úgy kicsivel könnyebb lesz. Ha kiabálsz /megteheted/, nem jutsz előbbre. Inkább gondoja arra, hogy mekkora ajándékot kapsz a szenvedésedért. Nem tudom ki hogy volt vele, de a rettenetes fájdalom után úgy éreztem magam, mintha a menyországba repítettek volna. Ilyen érzésem azóta soha nem volt.
2012. jún. 20. 17:14
 9/12 anonim ***** válasza:

Nagyon el voltam fáradva, mire a kitoláshoz értünk. Arra sem volt erőm, hogy megszólaljak.

Sok szülő nőt hallottam, mert bent kellett feküdnöm. Rengetegen ordítanak, visítanak, nincs benne szégyellnivaló.

33hkm

2012. jún. 20. 17:45
 10/12 anonim ***** válasza:
Hát úgy tűnik, egyedül én nem voltam "úrinő". :) Az első gyerkőcömnél ment "csendben", de a második babámat a 24. héten kellett megszülnöm... Harántfekvésben maradt, alig tágultam - így az orvosom fordította be és segített rá a méhszájra... Na ekkor üvöltöttem rá, hogy azonnal hagyja abba... Pedig visszagondolva neki köszönhetem, hogy elkerültem a császárt. :( Szóval én azt mondom, ahogy jól esik.
2012. jún. 20. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!