Volt akinek nem megfelelően fejlődött a babája az utolsó hetekben, lemaradt?
Ma felajánlotta az orvosom, hogy feküdjek be a terhespatológiára szülésig, mert dysmaturitas a tünet, vagyis nem fejlődik eléggé a babám, lelassult a növekedése. 37+5 vagyok menzi szerint, de 1 héttel késöbb fogant és ahhoz képest is -1 héttel le van maradva a kiscsaj. Teljesen beparáztam, de itthon van egy 2 évesem és nem tudok befeküdni, nem tudom megoldani az elhelyezését.
Ma ezeket a méreteket mérte:
BPD 91 mm
OFD 111 mm
HC 318 mm
AC 272 mm
FL 67,5 mm
Itt megtalalod a mereteket, de szerintem probalj megnyugodni es ha teheted menj el Barna Csillahoz a 4D Genesis uh rendelobe, mondd el neki a gondodat es hogy nem babamozit szeretnel, o biztos megnezi neked a babadat! Komplikacio mdntes szulest kivanok es jo egeszseget!
FL:tökéletes.Nem kicsi.
AC:kicsi,de nem vészes.
HC:tökéletes
OFD:tökéletes
BPD:tökéletes
Nem tudom,mitől lenne,olyan kicsi a babád,a haskörfogaton kívül minden méret teljesen jó,átlagnak megfelel.Lehet,nem szülsz 4 kilós babát,de semmi gond nincsen.Egyébként,én most 38 héttel számoltam,de 37 héttel még jobbak az arányok.1 hét eltérés,ide vagy oda,hidd el annyira nem számít!Mellesleg,ahogy látom nálad is el lehet számolva.Pont jó méretű lesz a babád.
Nekem a 32. hetes uh-on azt mondta a szonográfus a combcsont miatt,hogy hát kosarazni nem fog.
Nem is foglalkoztam vele, hisz én alacsony vagyok, a férjem meg "csak" 178 cm!
Ehhez képest a 6 hónapos fiam 72 cm!:)
Sziasztok!
Köszönöm aválaszokat, megnyugtattatok. A Genesisbe is bejelentkezem, mégiscsak megnézetném azért 4D-ben is a kiscsajt. Amúgy én 180 cm vagyok, anyum kosaras, az első lányom is jó magas, szval ezért furi a rövid combcsont, meg a haskörfogat. A fejével tényleg nincs baj.
Minden nap lenne CTG a kórházban, de az eddig nekem mindháromszor rendben volt a rendelőben, szóval plusszt nem adna és lenne 2 naponta UH, de 2 naponta kár mérni, az elenyésző növekedés, 1-2 mm úgyis azon múlik hova rakja a szonográfus az x-et.
Szóval úgy ítéltem meg felesleges befeküdnöm. De szerintem ha nagy baj lenne, nem engedett volna haza a doki, de azért akkor is megijedtem amikor lemaradottnak ítélte meg a babát. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!