Mekkora babát tudtatok simán megszülni? Súlyra gondolok.
A 12.hétben vagyok,de az orvos és a gép szerint a baba már 14 hetesnek felel meg.Eddig kissebb volt az átlagnál,de nagyon gyorsan fejlődik.Az első babámat a nagy mérete miatt császárral szültem,a második babám picike volt,őt simán megszülhettem.Szeretném ezt a babát is simán szülni,de ha ilyen gyorsan növekszik félek túl nagy lesz és nem tudom,majd simán a világra hozni.
Szerintetek lesz esélyem a sima szülésre akkor is,ha ő is nagy baba lenne?
Az én babám 4020 gramm, 52 cm volt. Ráadásul szalutált, a keze a feje mellett volt. Simán szültem, bár teljesen szétszakadtam. :)
Nemrég voltunk babamoziban a második babánkkal. Ott mondta az uh-os, hogy a méretei alapján egy héttel nagyobb a koránál, viszont ez így önmagában semmit nem jelent, mert a babák nem egyforma ütemben nőnek a 9 hónap alatt. A nagy babák a 30. hét körül húznak el a többiek mellett. Szóval nyugi, még bármi lehet. Ja, az első babámra a terhességem második felében többször is mondták, hogy két héttel fejlettebb a koránál, előbb is érkezhet, mégis túlhordtam 1 héttel.
Mekkora volt egyébként az első babád, hogy a mérete miatt szültél császárral? Mert az ilyen szerintem nem gyakori, hiszen pontos méretet senki nem tud mondani. A gép által kalkulált méret és a valós között fél kg eltérés is lehet (orvos mondta).
Még ne gondolkozz ennyire előre szerintem, nekem is összevissza mérték a méreteit a gyerekemnek, holott tudtam 3ból 2 esetben hogy mikor fogantak ( 3 gyerekem van)
Egyébként a leggyorsabb és legkönnyebb szülésem épp a legnagyobb babámmal volt, aki 4400 és 60 centi volt. Az első 3300 volt vele küzdöttem legtöbbet:)) A harmadik pedig 4100 gramm.
Mondjuk én viszonylag magas vagyok és nem is olyan vékony. (177 65 kg).
Lehet hogy elszámolták, és így előbb is szülsz majd egy-két héttel...
Amúgy harmadik babám (3 hete) 4090-el született, 58 cm-el, pedig én kicsi és vékony vagyok. 35cm-es fejkörfogattal.
Legnagyobb babám, mégis a leggyorsabb és legkönnyebb szülésem volt.
Szerintem ne agyalj ezen. Mivel az előzőt hüvelyi úton szülted, jó esélyed van rá, hogy őt is így szüld, akkor is, ha nagyobb lesz, mivel az út már be van járatva...
Gabka Megszültél, pont tegnap gondoltam rád!! Gratulálok!!!
Lányom 3970 gr és 55 cm volt, gátmetszéssel ugyan, de csak 3 varrattal.
Most várom a msáodikat , nem saccolják kisebbre:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!