Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A görögdinnye nagyon hízlal?...

A görögdinnye nagyon hízlal? alig várom hogy olcsóbb legyen és ehessek, de nagyon sokat! annyira kívánom

Figyelt kérdés

20 hetes vagyok.

ha megennék minden nap 1 egy felet legalább vagy többet

nagyon meghíznék????

2012. jún. 18. 21:06
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Természetes cukor van benne!

Nem hizlal!

2012. jún. 18. 21:48
 12/22 anonim ***** válasza:
A Számkivetett (Tom Hanks)c film forgatásakor, Tom úgy fogyott le 9 hónap alatt 30kg-t, hogy szinte csak dinnyét evett, igaz a végén már csak egy labdával beszélgetett.Én is alig várom, hogy lemenjen a dinnye ára, és beegyek belőle.
2012. jún. 18. 21:51
 13/22 anonim ***** válasza:
22%

Óh, hát ha Norbi kódjai szerint élnénk... Tom Hanks módra lefogyni pedig úgy is lehet, ha az ember 1 hónapig csak csokit eszik. Egy hónapig egyféle táplálékot fogyasztani ugyanis garantált sorvadás.

A görögdinnye egyébként szilárd cukros víz. Az, hogy hízlal-e talán irreleváns is, a terhesség azonban fiziológiás inzulinrezisztancia - nincsen szükség ilyen mennyiségű tiszta cukor bevitelére az amúgy is terhelt szénhidrát-anyagcsere mellé. Heti felet javasolnék inkább, napi felet semmiképpen.

(Az, hogy ez természetes cukor - na ez számomra nem értelmezhető. És? Az nem hízlal? Nem ugyanolyan cukor? :))

Orvos (belgyógyász) anyuka

2012. jún. 18. 22:25
 14/22 anonim ***** válasza:
10%

Mellesleg, amit az egyik válaszoló küldött a dinnye összetételéről: ha 100 grammban 6,5 gramm szénhidrát van, az azt jelenti, hogy egy fél dinnyében 100-130 gramm körül. Ez jóformán annyit tesz, hogy két XXL-es sportszelet szénhidrát tartalmával bír egy fél görögdinnye, természetesen méretétől függően.

A sport szelet XXL Norbinál vajon szintén 1-es kódú-e? Ajánlanánk-e egy helyzeti diabétesznek prediszponált embernek napi 2 szelet batár csoki elfogyasztását, mondanánk-e, hogy nem hízlal? Ugye nem?

2012. jún. 18. 22:36
 15/22 anonim ***** válasza:
21%
Utolsó:ha 100 grammban 6.5 g szénhidrát, van,akkor 2 kg van 130 g.Akinek nem kell szénhidrát-diétát tartania,nyugodtan eheti!Kérdezőnek:én most kezdem a 26. hetet,2 hete folyamatosan dinnyét eszem-napi 2-3 kg-ot biztos-és összesen 2.8 kg-ot híztam a terhességem kezdete óta.
2012. jún. 18. 23:03
 16/22 anonim ***** válasza:
Így van, 2 kg-ban van 130. Nagyon "fanatik" Norbi ellenes vagyok, így egy itthon lévő görögdinnyét lemértem, 4 kg. De ez egy hatalmas darab, ezért írtam a mérettől függő megjegyzést.
2012. jún. 18. 23:05
 17/22 anonim ***** válasza:
Az pedig, hogy a 24. héten még jó a terhelt cukor, és nem kell a Ch diéta, nem jelenti azt, hogy a 36. héten is az lesz - csak akkor már nem nézik. Ezért érdemes terhesség alatt minden módszerrel védekezni a GDM ellen.
2012. jún. 18. 23:06
 18/22 anonim ***** válasza:
21%
mikor babát vártam,gyümölcsöt kívántam.volt,hogy megettem egyszerre 5 kg dinnyét.és összesen 10 kilót híztam.
2012. jún. 19. 06:16
 19/22 anonim ***** válasza:

Amikor terhességi cukorral voltam diabetológián, akkor mondták, hogy a dinnyét elméletileg lehetne enni, viszont abból kis mennyiség nem elég, így már nem igazán megfelelő, mivel a nagy mennyiségben már sok a cukor.

Az előző terhességemnél szinte csak gyümölcsöt tudtam enni, így teljesen el voltam keseredve. Folyamatosan mértem a cukrom, nem terhelte meg a gyümölcs, csak a tömény cukros dolgok (konkrétan a cukros lötyi amit meg kellett inni terheléseskor), de azt éreztem a terhesség elejétől, nem tudtam semmilyen édességet, süteményt megenni.

Most 13 hetes vagyok és én is majd megveszek a dinnyéért, de még nem bízok annyira a minőségében, hogy megvegyek egy egészet, darabolva pedig nem adják a boltban.

2012. jún. 19. 08:59
 20/22 anonim ***** válasza:
11%
13-as vagyok. Ha lepontoztok, sem lesz egészségesebb a dinnye! :) Sőt, ha lepontoztok sem lesz egészségesebb tömény cukorral létezni terhesen. No de ez van.
2012. jún. 19. 10:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!