Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Camambert sajtot tényleg nem...

Camambert sajtot tényleg nem lehet enni? A kedvencem, eddig szinte kétnaponta ettem, tényleg nem lehet? Kivagyok tőle.

Figyelt kérdés
Úgy szoktam enni, hogy piritósra rárakok pár szeletet és mikroban megolvasztom.Annyira finom!!!Most akkor 9 hónapig ezt nem?Olyan 6 hetes lehetek, kedden lett pozi a tesztem.
2009. júl. 5. 18:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj,nincs semmi baj!! De amíg nem kérdezed meg a dokitól,addig mellőzd. :)
2009. júl. 5. 19:56
 12/18 anonim ***** válasza:
83%
Heti egyszer minimum eszek. Nekem a doki mondta, hogy nyugodtan lehet. Mindent, csak mértékkel.
2009. júl. 5. 20:11
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Itt ugyebár a veszélyforrás a Listeria monocytogenes nevű kórokozó, amely elsősorban állatokat - főleg kérődzőket - betegít meg, de várandós nő fertőzése esetén vetélést eredményezhet, vagy a magzat fejlődési rendellenességét okozhatja. Ez a baktérium előfordulhat a nyers halakban, húsokban és a lágyabb sajtokban, különösképp a brie-ben és a camembert-ben. Ezért a terhesség ideje alatt tanácsos kerülni azokat a sajtokat, amelyek nem pasztörizált tejből készültek. Ez a lényege a dolognak. Szóval nyugodtan ehetsz, ha tudod, hogy honnan származik. Egyébként házi tejet sem lehetne forralás nélkül inni és földimogyorót sem lehet enni, stb. Szóval szinte minden ételre rá lehet fogni így vagy úgy, hogy nem szabad. Nekem az orvosom megengedte, hogy camambert egyek. Sajnos későn kerültem hozzá és a netes fórumozókra hagyatkozva én sem ettem, mert hogy hú mi lesz. Aztán kb. a 7. hónapban világosított fel az orvosom, hogy a pasztörizálás során elpusztul ez a kórokozó és emiatt teljesen veszélytelen a boltban vásárolható camambert. Én hittem neki, mivel az egyik kórház osztályvezető főorvosa és mert elég tapasztaltnak tartom már 60 évesen ahhoz, hogy higgyek neki. Szerintem kérdezd meg te is az orvosodat, benne nyilván bízol. Az a legtisztább, mert itt fognak ilyet is és olyat is írni.
2009. júl. 5. 20:11
 14/18 anonim ***** válasza:
78%
fertozest okozhat ami veteleshez vezethet amennyiben a lagy v nemespeneszes sajt nem pasztorizalt mert a terhes nok 20%-al konnyebben fertozodhetnek meg - allitja a statisztika
2009. júl. 5. 21:35
 15/18 anonim ***** válasza:
82%

Teljesen egyértelműen utána lehet olvasni nagyon sok oldalon, hogy a penészes és lágy sajtokat nem ajánlják.

Ez szerintem olyan dolog, hogy pl ma már azt mondják, hogy a kávé is megengedett csekély mennyiségben a terhesség alatt.

Ha 10 év múlva azt mondják, hogy a dohányzás is megengedett csekély mennyiségben, akkor majd az is helyes lesz??

Azt hiszem 9 hónapra lemondani valamiről, amit nagyon szeretünk enni vagy inni, nem nagy dolog......

Én pl kávéfüggő vagyok, de miután elhatároztuk, hogy jöhet baba, rögtön abbahagytam a kávézást. Nem ér annyit a dolog......

Minden a fejben dől el.

És ha pl a penészes sajtot nem fogod enni 9 hónapig, azzal a babádtól semmit nem vonsz el. Egyél helyette sima trappsita sajtot pl a kálcium miatt, az fontos.

2009. júl. 6. 09:45
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

en is ugy tudom hogy a kemeny sajtok fogyaszthatok de a lagyak nem,tudod a sajtok különbözö bakterialis erleleseken mennek keresztül es gondolom(nem tudom )ezek lehetnek artalmasak.amugy ritkan en is eszem de nem rendszeresen,kb havi3x

25 hetes kismami

2009. júl. 6. 11:46
 17/18 A kérdező kommentje:

ok köszi a válaszokat!

a karaván füstölt sajt milyennek minősül?azt ehetem? bocsi, csak hihetetlen nagy sajtzabáló vagyok, az összeset imádom a rokfort kivételével.van még olyan a camamberten kívül, ami nagyon tilos?

2009. júl. 6. 17:16
 18/18 anonim ***** válasza:
76%
A füstölt sajt mehet, de pl az én gyomrom most a terhesség alatt nem annyira bírja, mint előtte, ezért inkább csak ritkán eszek. Nem tudom, hogy összefüggésben van-e a másállapottal.....csak egy észrevétel.
2009. júl. 7. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!