Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Camambert sajtot tényleg nem...

Camambert sajtot tényleg nem lehet enni? A kedvencem, eddig szinte kétnaponta ettem, tényleg nem lehet? Kivagyok tőle.

Figyelt kérdés
Úgy szoktam enni, hogy piritósra rárakok pár szeletet és mikroban megolvasztom.Annyira finom!!!Most akkor 9 hónapig ezt nem?Olyan 6 hetes lehetek, kedden lett pozi a tesztem.
2009. júl. 5. 18:33
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
69%
Nem tudom miért nem eheted az orvosod mondta??
2009. júl. 5. 18:35
 2/18 anonim ***** válasza:
83%

Én szinte percek alatt megeszek 2 egész camembert.Nagyon szeretem.Azt mondta a védőnő,hogy egyem ha megkívánom.Úgyhogy most 2 naponta eszek..:-D

Üdv.35 hetes Km.

2009. júl. 5. 18:35
 3/18 anonim ***** válasza:
60%
Ez hülyeség, nyugodtan eheted. Azt kell csak megnézni a csomagoláson, hogy pasztörizált tejből van e. Mert ha nem, akkor tényleg nem szabad. De nem hiszem, hogy magyarországon lenne forgalomban olyan camambert sajt, ami ne pasztörizált tejből készülne.
2009. júl. 5. 18:36
 4/18 anonim ***** válasza:
90%

Előző vagyok.Azért kérdezi,mert azt mondják nam egészséges a penészes sajtok fogyasztása a terhesség alatt.Ugyan úgy,mint a nyers húsoké sem.

üdv.35 hetes Km.

2009. júl. 5. 18:37
 5/18 anonim ***** válasza:
88%
Állítólag a nemespenész miatt. Én is úgy tudom,sőt nekem a védőnőm is mondta. Remélem nem fogtok ezért lepontozni mert le mertem ezt írni! Minden egyes véleményemet lehúzzák,már a kedvem is elmegy a válaszadástól!
2009. júl. 5. 18:41
 6/18 A kérdező kommentje:

Köszi!

Én nem pontozok le senkit, mindegyik válasz hasznos volt.

Nem a dokim mondta amúgy, még nem is voltam orvosnál.

Csak olvastam már itt asszem ezen az oldalon.

A Tihany meg a Bakony camambert sajtot szoktam venni, nem tudom az milyen tejből van, gondolom pasztörizált.

Szóval akkor szerintetek lehet enni?Miért mondják mégis mások, hogy nem?Milyen baj lehet belőle?

2009. júl. 5. 19:06
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
A nem pasztörizált tejből olyan baktériumok juthatnak a szervezetebe, amik Rád nincsenek semmi hatással, de a magzatra károsak lehetnek.
2009. júl. 5. 19:19
 8/18 anonim ***** válasza:
80%
Valóban, a camambert és a kék penészes sajtot sem szabad enni. IGen, a penész miatt...:-( én is imádom, most kihagyom. Pedig a legjobb rántva, áfonyamártással, párolt rizzsel,... nyami nyami
2009. júl. 5. 19:40
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Én nem ettem amíg terhes voltam, a penész miatt. De nem ettem lágy sajtokat sem. Én is kérdeztem ilyet annak idején és nem kaptam egyértelmű választ. Nem kockáztattam, így inkább nem ettem.
2009. júl. 5. 19:42
 10/18 A kérdező kommentje:
Na jó, kaptam válaszokat pro és kontra is...amíg nem beszéltem dokival, akkor nem eszek addig.De ma már ettem, meg a héten is, amíg nem tudtam, hogy ez baj lehet. Ugye nem okoztam semmi rosszat a babámnak??????
2009. júl. 5. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!