Camambert sajtot tényleg nem lehet enni? A kedvencem, eddig szinte kétnaponta ettem, tényleg nem lehet? Kivagyok tőle.
Figyelt kérdés
Úgy szoktam enni, hogy piritósra rárakok pár szeletet és mikroban megolvasztom.Annyira finom!!!Most akkor 9 hónapig ezt nem?Olyan 6 hetes lehetek, kedden lett pozi a tesztem.2009. júl. 5. 18:33
1/18 anonim válasza:
Nem tudom miért nem eheted az orvosod mondta??
2/18 anonim válasza:
Én szinte percek alatt megeszek 2 egész camembert.Nagyon szeretem.Azt mondta a védőnő,hogy egyem ha megkívánom.Úgyhogy most 2 naponta eszek..:-D
Üdv.35 hetes Km.
3/18 anonim válasza:
Ez hülyeség, nyugodtan eheted. Azt kell csak megnézni a csomagoláson, hogy pasztörizált tejből van e. Mert ha nem, akkor tényleg nem szabad. De nem hiszem, hogy magyarországon lenne forgalomban olyan camambert sajt, ami ne pasztörizált tejből készülne.
4/18 anonim válasza:
Előző vagyok.Azért kérdezi,mert azt mondják nam egészséges a penészes sajtok fogyasztása a terhesség alatt.Ugyan úgy,mint a nyers húsoké sem.
üdv.35 hetes Km.
5/18 anonim válasza:
Állítólag a nemespenész miatt. Én is úgy tudom,sőt nekem a védőnőm is mondta. Remélem nem fogtok ezért lepontozni mert le mertem ezt írni! Minden egyes véleményemet lehúzzák,már a kedvem is elmegy a válaszadástól!
6/18 A kérdező kommentje:
Köszi!
Én nem pontozok le senkit, mindegyik válasz hasznos volt.
Nem a dokim mondta amúgy, még nem is voltam orvosnál.
Csak olvastam már itt asszem ezen az oldalon.
A Tihany meg a Bakony camambert sajtot szoktam venni, nem tudom az milyen tejből van, gondolom pasztörizált.
Szóval akkor szerintetek lehet enni?Miért mondják mégis mások, hogy nem?Milyen baj lehet belőle?
2009. júl. 5. 19:06
7/18 anonim válasza:
A nem pasztörizált tejből olyan baktériumok juthatnak a szervezetebe, amik Rád nincsenek semmi hatással, de a magzatra károsak lehetnek.
8/18 anonim válasza:
Valóban, a camambert és a kék penészes sajtot sem szabad enni. IGen, a penész miatt...:-( én is imádom, most kihagyom. Pedig a legjobb rántva, áfonyamártással, párolt rizzsel,... nyami nyami
9/18 anonim válasza:
Én nem ettem amíg terhes voltam, a penész miatt. De nem ettem lágy sajtokat sem. Én is kérdeztem ilyet annak idején és nem kaptam egyértelmű választ. Nem kockáztattam, így inkább nem ettem.
10/18 A kérdező kommentje:
Na jó, kaptam válaszokat pro és kontra is...amíg nem beszéltem dokival, akkor nem eszek addig.De ma már ettem, meg a héten is, amíg nem tudtam, hogy ez baj lehet. Ugye nem okoztam semmi rosszat a babámnak??????
2009. júl. 5. 19:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!