Miket szabad enni az első trimeszterben?
Bármit , csak túl csipőset, fűszereset nem. (oregano, bazsalikom, kakukkfű, fahéj...nagy mennyiségben kerülendőek)
Illetve egész terhesség alatt vigyázni kell a nyers, vagy félnyers dolgokkal. Az az alapszabály, hogy lehet pl. tatárbifszteket enni, de csakis frissen!
,
Mindent szabad, csak mértékkel, ahogy az orvosom mondaná. Tehát akár még egy kis vörösbor is mehet, ha alkalom adódik, persze nem egy üveggel!!! A lényeg, hogy azt edd, amit kívánsz, és ne eröltesd magadba azt, amit nem. Én pl 3 hónapig csak gyömülcsön, zöldségen és nutellás kenyéren éltem, mert nem bírtam főtt ételt enni. Most ez megváltozott a 4. hónapban, de még mindid a zöldség és gyümölcs vannak túlsúlyban. Nekem erre van szükségem, úgy tűnik. Más meg egész pizzákat tol be, vagy paradicsomkonzervbe mártott szardellát, vagy csemegeuborkás vanília fagyit. A nyers dolgokat kerüld: nyers hús, nyers tojás, nyers hal (pl lazac vagy szusi), és mivel nyár van én a tatár beafsteak-et sem ajánlom, azt majd télen, amikor kisebb az esély rá, hogy romlik a hús és bacis a tojás.
Szép babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!