Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12 hetes leszek holnap és...

12 hetes leszek holnap és eddig nem tudtam letenni a cigit. Nagyon szeretném, ha sikerülne. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nem kritikákat kérek, én is tudom hogy nem tesz jót, hanem jótanácsot, amivel sikerül letennem.
2008. ápr. 28. 09:21
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Dohányoztam én is, de a terhességem eléjén még a szagától is rosszul lettem. A páromat is számüztem, nem dohányozhat a lakásban. Az első terhességemnél is abba tudtam hagyni, de sajnos utána, amikor már nem szoptattam visszaszoktam. Most nem szeretnék. Biztos nagyon nehéz, de a pici érdekében próbáld meg.
2008. ápr. 28. 12:51
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is el-el szívok egyet-egyet, a leggyengébből, de most már nem halogatom tovább, befejeztem. Undorodom magamtól, hogy lehetek ennyire, szó szerint bunkó, hogy ennyire sem vagyok képes. Na, meg hát szégyellem, de nagyon. Hogy néz már ki, nagy pocakkal cigivel a szájában egy kismama?

Annyit tudok csak javasolni, hogy egyáltalán ne gyújts rá. Tudom, ezt szeretnéd elérni.:) De tényleg. HA folyamatosan ürül ki a szervezetedből, egyre kevésbé fogod kívánni. De ha rágyújtasz, akár csak egyet is, rögtön kívánni fogod a másodikat is. Amúgy csak egy pár napot kell kibírni így. Meg kerüld azokat a helyzeteket, amikor kívántad a cigit. Például, ne egyél sokat egyszerre, amúgy se, mert most nem tesz túl jót, ha túl sokat eszel egyszerre...Meg a cigi miatt sem, mert tele gyomorral jobban kívánod. Ne igyál kávét, vagy ne reggel, amikor megszoktad. Ilyesmiket tudok tanácsolni. Én is ezzel próbálkozom. MAjd írd meg, hogy sikerült!

2008. ápr. 28. 15:01
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Az első 3 hónap a legfontosabb a babának, ezalatt alakulnak ki a szervek , a keringés.Sajnos már így is nagyon sokat ártottál a babádnak. Egy kollegám úgy szokott le hogy reggeltől estig a szájában lógott a meggyújtatlan cigi, amikor már szétázott a füstszűrője újra cserélte de sosem gyújtotta meg. Nem tudom mi volt ennek a lényege de leszokott. Csak te cigizel vagy esetleg valaki még a környezetedben? Mert úgy még nehezebb. Sok sikert és kitartást.
2008. ápr. 28. 15:31
 14/29 anonim ***** válasza:
68%
Lehet, h sokan elitéltek,de nekem egyszer azt mondta az orvos,h jobb ha inkább keveset dohányzik a kismami,minthogy egész nap vágyodik utána,és szorong. Napi pár szál,nem káros annyira. A cigitöl a baba csak kisebb sulyo lesz! Ha tényleg nem tudod letenni a cigit,akkor probáld meg radikálisan csökkenteni az elszivott mennyiséget. Ettöl nem lesz baja a babának. A kipufogo,meg minden egyéb se tesz jot
2008. ápr. 28. 17:03
 15/29 anonim ***** válasza:
78%
szia én 36hetes vagyok heti 1-2 szálat még mindig elszivok.sajna ez van
2008. ápr. 28. 17:25
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom lányok. Én is igen keményen dohányoztam előtte. Ráadásul az a fajta vagyok, aki szimplán szeret dohányozni, és ezt hangoztattam is. MIndig mondtma hogy majd ha lesz rá okom leszokom. Amióta tudom (és én még mesi előtt 5 nappal már tudtam) még egy-egy szál elment, mert kisség agyonidegeskedtem magam, de a 2.-3. szálat már nem tudtam elszívni. Amikor beleszívtam arra gondoltam pont akkor fejlődik ki valami rosszul, és miattam rosszul sikerül. Hát nem, köszönöm, pont elég káros hatás ér engem ls a babát is mint az előttem szóló is írta, hogy kipufogo, stb, pont ezt én nem akarom még szándékosan rosszabbá tenni!

KITARTÁS, próbáld meg letenni, hidd el megéri!

2008. ápr. 28. 19:40
 17/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, mindenképpen, le akarom tenni valahogy, remélem hogy sikerülni fog!
2008. ápr. 29. 11:25
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem megrémíteni akarlak, csak a saját tapasztalatom: én sem tudtam letenni az első terhességemnél a cigit, el is ment a baba, borzasztóan megviselt. A következő terhességemnél nem is gondolkodtam azon, leteszem-e, amint kiderült, h babás vagyok, abbahagytam. Nem mondom, h nem hiányzott, de mégsem volt bennem remegés. Azóta megszületett a fiam és most várjuk a kistesót. Mellesleg imádtam dohányozni, nem biztos, h nem szokom vissza rá, de ez az időszak ki kell, hogy maradjon, nem mérgezem a gyermekemet, még ha én hülye is vagyok. Ha a fejedben eldől, akkor nem nehéz letenni, egyébként nem megy.
2008. ápr. 30. 07:30
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Én hat hetes voltam, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, és utána még egy szál cigit szívtam el, amolyan "búcsúzásként", de már az sem esett jól, mert állandóan ott motoszkált bennem, hogy a kisbabám is kap belőle, és ez neki rossz. Gondolj te is erre, ha elfog a cigi utáni vágy. Amúgy ha egy huszárvágással nem megy, akkor legalább fokozatosan próbáld leépíteni ezt a dolgot, egyik barátnőm terhesen úgy szokott le, hogy beosztotta, hogy napi öt szál (reggel, délelőtt, ebéd után, délután, este), ez volt az első nap, másnap már minden szál cigit elnyomott a felénél (nem volt neki könnyű, de eldöntötte, hogy így lesz, és megtette), harmadnap már a reggeli cigit elhagyta, negyedik nap már egész délelőtt nem gyújtott rá, ötödik nap kiiktatta a délutánit, így már csak az ebéd utáni és az esti maradt, a hatodik napon már ebéd után sem gyújtott rá, és utána már egyáltalán nem. Viszont folyamat rágózott a terhessége alatt, mert persze hiányzott neki, de egészséges babát akart nyilvánvalóan.
2008. máj. 2. 13:00
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Gondolj arra, hogy ha bármi baja lesz (ne legyen!) a kicsinek, akár a dohányzástól, akár mástól, magadat fogod okolni. Egyébként is szörnyű érzés betegen látni a gyermekedet, hát még ha felelős is vagy érte. Kívánom, hogy legyen erőd letenni a cigarettát a baba és a saját érdekedben is.
2008. máj. 2. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!