Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit jelent az ultrahang...

Mit jelent az ultrahang papíron az, hogy 15 mm-es tágult magzati belek? 27 hetes vagyok.

Figyelt kérdés
2012. jún. 14. 20:28
 1/10 anonim ***** válasza:

ilyent én soha nem olvastam a uh-s papírjaimon...

Feltétlenül kérdezd meg a dokitól!

3 gyerekes

2012. jún. 16. 18:07
 2/10 anonim ***** válasza:
2012. jún. 16. 19:47
 3/10 anonim ***** válasza:

2 vagyok nem ezt akartam hanem ezt:

[link]

2012. jún. 16. 19:48
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek, saját tapasztalat érdekelt volna, de köszönöm a jóindulatú segítséget.
2012. jún. 17. 09:11
 5/10 _Dorka_ válasza:

Szia!

28 hetes vagyok és egy másfél hónappal ezelőtt vettek észre medence, és valószínűsíthetően más tágulatot is. Szorosabb ultrahang ellenőrzést javasoltak, (kb. havonta megyek) Nekem azt mondták, hogy a tágulatok oka valamilyen elzáródás, ami miatt felhalmozodik a folyadék. Mivel a magzat nagyon gyorsan fejlődik ezét ezek az állapotok már a méhben eltűnhetnek, vagy a születés után. Ha megszületik a pici akkor fogják megvizsgálni, és eldönteni, hogy kell-e bmilyen segítség neki, vagy magától meg fog oldodni a probléma. Mi egyébként 2X voltunk azóta uh-on. A vesemedence tágulat már rég fel is szívodott :-), és legutóbb úgy tűnt, hogy a bél tágulat is kisebb lett pedig babóca meg nőtt.

2012. jún. 22. 09:18
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm, megnyugtattál. Én különben is 4 hetente járok a SAJÁT orvosomhoz, és eddig még soha semmilyen eltérést nem vett észre, pedig minősített UH diagnoszta. A 4D-n egy fiatal nő volt, aki nyilván alapos akart lenni, de a frászt hozta rám.

Az orvosom szülésznője azt mondta, hogy ezért nehogy külön vizsgálatra menjek, majd a következőn megnézi, addigra simán el is tűnhet. Remélem így is lesz!

2012. jún. 22. 11:59
 7/10 anonim ***** válasza:
Szia. Tudom, régi a kérdés, de minden rendben lett a babával? Most én is ebben a helyzetben vagyok :(
2015. jún. 16. 17:15
 8/10 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, mi lett végül?
2021. jan. 14. 14:02
 9/10 anonim válasza:

Sziasztok,

Ha jàr itt mèg valaki megìrna mi törtènt Veletek a diagnòzis utàn?

Èn is ebben a helyzetben vagyok jelenleg

2023. jún. 24. 23:23
 10/10 anonim válasza:

Nálam 33 és 35 hetes UH-n látott az orvos ‘átlagosnál kissé tágabb bélkacsokat’ , szólt, hogy születés után ellenőrizni kell a belek átjárhatóságát. A 38 és 40 hetes UH-n már nem látta, de azért a kórházban születés után megszondázták a fenekét. Azzal is minden rendben volt, és kakilt már első nap.

Szóval nálam láttak ilyet, de szerencsére nem lett belőle semmi. 40+6 hétre szültem és a magzatvíz is tiszta volt.

Amikor először mondta, nagyon megijedtem, de sokat olvastam a témában, és általában a nagyobb bajt 20 hetes uh- n már látni lehet, illetve ha születésig nem romlik, akkor is nagy eséllyel minden rendben. Ráadásul az esetek 50%ában ez a tágulat(ha van), valamilyen más fejlődési rendellenességgel együtt van. (Nekem a kombinált tesztem nagyon alacsony kockázat lett)

Remélem tudtam segíteni.

máj. 11. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!