Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Járt már valaki így a SOTE...

Járt már valaki így a SOTE klinikán? Tanulságos történet. Bővebben lent.

Figyelt kérdés
A kombinált teszt vérvételének eredménye nem lett jó ezért kaptam beutalót a Sote I.sz női klinikára. Az ottani vizsgálaton cisztákat találtak a baba fejében, mely után a genetikai tanácsadáson elmondták, ez a véreredménnyel együtt rosszat jelenthet, sajnos fenn áll a Down-kór veszélye, úgyhogy előjegyeznek magzatvíz-mintavételre, csak így nyugodhatok meg.Két nap múlva kaptam időpontot, de nem nyugodtam bele, SOS időpontot kértem egy magánrendelésre genetikai ultrahangra, ahol fogadtak másnap és alapos vizsgálat után közölték, hogy ciszták biztos, hogy nincsenek, sőt, Down kórra utaló jel egyáltalán nincs, a lelet, amit kaptam valószínűleg hamis. Egyszerűen csak rá akartak venni a magzatvíz mintavételre, amit a TB fizet a kórháznak. Felháborító és elkeserítő.Egy napot és éjszakát sírtam át, mert azt hittem beteg a kisbabám. Szeretnék mindenkit figyelmeztetni erre, és hogy ne vesse alá magát senki ok nélkül egy amúgy nem veszélytelen vizsgálatnak.

2012. jún. 12. 11:18
 1/10 anonim ***** válasza:

Te jó ég! Van, akinek semmi sem drága???? Még szerencse, hogy nem nyugodtál bele és elmentél máshová!

A SOTE-val kapcsolatban egyébként nekem is van rossz élményem! 2009-ben csináltak nekem egy petevezeték átfújást, ahol a dokim, aki a vizsgálatot végezte, azt mondta, minden a legnagyobb rendben, minden átjárható, tökéletes. Ezért is borultam ki, amikor a Férjem elhozta a leletemet és beolvasta, hogy a bal petevezetőm használhatatlan, elzáródott. Persze rögtön telefon, a doki közölte, hogy részéről akkor is fennáll, hogy minden rendben, a radiológia pedig közölte, hogy márpedig tényleg van elzáródás... Soha többé nem tettem be a lábam sem a SOTE-ra, sem a dokihoz.

Azóta sem tudom, hogy mi újság a bal petevezetőmmel, de szerencsére már van egy ügyes, okos, egészséges másfél éves Lányom és egy 22 hetes Kisfiam a pocakban! Mindkettő spontán jött össze:o)

Kitartás Neked és szerintem ha még mindig nem nyugodtál meg teljesen, menj el egy harmadik orvoshoz, egy harmadik uh vizsgálatra is!

2012. jún. 12. 11:31
 2/10 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy végül is jó lett a vége részedről. De a történethez csak annyit tudok hozzátenni, hogy ilyen a magyar egészségügy...SAJNOS! A legtöbbeket indokolatlanul küldik a fizetős vérvételekre is (20-30 ezresekre), csak hogy minél több pénzt ki tudjanak csikarni az emberből.
2012. jún. 12. 11:31
 3/10 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólóval abban, hogy érdemes lenne kikérned egy harmadik orvos véleményét is. Én a SOTE-ra járok (ott az orvosom) és nem tapasztaltam hasonlókat. Nekem a korom miatt javasolta az orvosom, hogy végezzük el az amniot, én már túl is vagyok rajta lassan egy hete. Én választottam, nem erőltette. Nem olyan rettegett vizsgálat, mint aminek ki van kiáltva... Én azt tapasztaltam, hogy elég jó UH-osok dolgoznak a SOTE-n és nem nagyon szoktak semmit elnézni (erre példa, hogy mindkét terhességemnél megmondták már a 12. héten a baba nemét, ami stimmelt is). Persze belefuthatsz olyanba is,aki esetleg nem annyira alapos. Sajnálom, hogy ilyen rossz élményekkel mentél el onnan! Mindenképp kérd ki egy harmadik orvos véleményét is, akkor lehetsz biztos. És ha mégis amniocentézisre kerülne a sor, ne izgulj, nem több, mint egy injekció. Én már lótok-futok, vásárolok, pedig még egy hét sem telt el...
2012. jún. 12. 11:36
 4/10 A kérdező kommentje:
Azóta más forrásból is kiderült, hogy nem voltak ciszták. Hamis leletet adtak ki, ez tény. Nem tévedésről van tehát szó, hanem szélhámosságról. Az UH képet megtartották, bizonyítani nem tudom. Sajnos én ismerek olyat, aki rosszul járt az amniocentézis vizsgálat után. Tudom, hogy nagyon kicsi a vetélés esélye, de van.
2012. jún. 12. 12:07
 5/10 anonim ***** válasza:

Biztato.... Tegnap vettek le a kOmbi tesztet...;/

Ezek utan kivancsi leszek!

2012. jún. 12. 12:14
 6/10 anonim ***** válasza:
55%

Én végig oda jártam 9 hónapig és sose történt velem hasonló sem.

Az ultrahang képet nem megtartották drága félinformációval lejárató tudatlan kérdező, hanem te nem kérted. Ott 500 forint egy kép.

Terhesség alatt többször benn feküdtem és a többi kismamánál sem tévedett az ultrahangos sfr egyiket sem próbálták meg lehúzni.

Tegyük fel, hogy tévedett a szonográfus (7es vagy 8as szobában voltál? Vagy az alagsorban?), de azonnal küldtek tovább egy fontos vizsgálatra, amire másnak ennél többet kell várni. Bár a magadfajta meg akkor is pampogna, ha nem küldtek volna tovább, hanem rábeszélnek egy pénzes magánvizsgálatra. Bár ahogy látom te azt is megteheted.

2012. jún. 12. 12:44
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de én nem hinném, hogy hamis leleteket mernének kiadni ma, amikor tele van műhibaperekkel az ország.

Igaz én más városban lakom, megyeszékhelyen, de sosem hallottam ilyenről. Ezt nem lehet megcsinálni.

Itt én kértem az amniocentézist, ugyanis semmilyen fizetős, kockázatbecslős vérvételben nem bízok.

Engem nem akartak rábeszélni erre a vizygálatra, sőt senkit sem, sőt volt olyan kismama velem, akinek 1:250-hez lett a down kórra a fizetős vérvétel eredménye, és megkérdezte az orvos, hogy minek küldték amnio-ra.

Azért az amnio-t nem azért találták ki, hogy elvetéljenek a kismamák, hanem bizonyos betegséget kiszűrjenek vele.

Annyira nem kell ezt rossznak beállítani.

27 hkm

2012. jún. 12. 13:26
 8/10 A kérdező kommentje:
Én nem vagyok a vizsgálat ellen, én is beleegyeztem volna, ha tényleg szükséges. Az 5. válaszolónak csak annyit, hogy szerencsés, hogy nem kellett ezt átélnie, a kérdésem nem is neki szólt, azt szerettem volna megtudni van-e olyan aki már JÁRT ÍGY, nem pedig azt hogy ki az aki NEM. Mindenesetre köszönöm a nyers modorú felvilágosítást, tudom, amit tudok, és ezt azért írtam le hogy legyünk óvatosak és inkább kérdezzük meg több orvos véleményét.
2012. jún. 12. 20:56
 9/10 anonim ***** válasza:
89%

Ha az enyém nyers volt, akkor a te hazug állításod micsoda?

Egy kórházat vádolsz meg ostoba módon, hogy valami miatt (az ok homályos, szerintem te magad sem érted) csalnak és hazudnak a leletekkel.

Becsületsértés és rágalmazás. Ahhoz persze már nincs bátorságod, hogy azt írd le: tévedtem.

Az ilyenek keltik rossz hírét mindennek, ami viszont jó lenne.

2012. jún. 13. 06:33
 10/10 A kérdező kommentje:
Mondtam már: örülj hogy nem veled történt! És hogy nem neked írtam. Légy szíves és szállj le rólam, én egy szóval sem bántottalak. Akit nem érdekel, ne olvassa el. Ha nem velem történt volna én is kételkednék benne, hogy ilyen van. Nem állna érdekemben hazudni. Ha valaki nem hiszi el, nem érdekel, az majd tanul a saját kárán. Részemről befejeztem a témát. Úgy gondolom, mindent megtettem.
2012. jún. 13. 07:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!