Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt szokott...

Terhesség alatt szokott kézzel is vizsgálni a doki vagy csak uh-val?

Figyelt kérdés
Ha igen, mikor? A terhesség melyik szakaszaiban? És miért? Mit "néz" olyankor?

2012. jún. 13. 19:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
igen, a méhszáj állapotát ellenőrzi, nem rövidült-e meg, zárva van-e, ill. nekem nézi a hüvelyváladék mennyiségét is. Egyszer már PH-t is mért. A terhesség 18 hete körül kezdte el nézni, és azóta havonta ellenőrzi.
2012. jún. 13. 19:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem vizsgál kézzel, a méhszájat is uh-val nézi. Hüvelyváladékot ha vesz nyilván akkor egy kis pálcikával felnyúl de nem kézzel. Ő kézzel nem matat:)

Első terhességemnél másik dokihoz jártam, na az felnyúlt, megnyomkodott, azt hittem ott szülök meg:(

2012. jún. 13. 19:37
 3/8 A kérdező kommentje:
Ma voltam dokinál, mert volt 3 pozitiv tesztem. Ezt közöltem vele. Megvizsgált kézzel, megnyomkodta a hasamat /ami egyáltalán nem kellemes/, és mondta, hogy igen, valoszinuleg tényleg terhes vagyok. Pffff...akartam neki mondani, hogy kössz, ezt eddig is tudtam. Utána megnézett uh-al. Nem értem miért nem elég ilyenkor az uh, ha egyszer az ember ugy megy be, hogy 3 pozitiv tesztje volt. Áááá. De jó tudni, hogy lesz még ilyen vizsgálat, már előre félek. :(
2012. jún. 13. 19:47
 4/8 anonim ***** válasza:
73%
Engem minden alkalommal a terhesség elejétől fogva megvizsgált a dokim és UH-val is megnézett.Ilyenkor nézi meg a méhszáj állapotát.Én nem bánom mert nekem 3 terhességemnél is már a 17-18. héttől nyitva volt a máhszáj(2100 volt) és így tudtuk megvédeni a babákat hogy ne szülessenek túl korán.
2012. jún. 13. 19:49
 5/8 anonim ***** válasza:
73%

Magándokim van. Minden egyes alkalommal (havonta) mikor megyek hozzá elöször megkérdezi, hogy vagyok, van-e kérdésem, milyen vizsgálat, vérvétel vár Rám, ha éppen aktuális, majd mondja h vetkőzzek le. Mindig matat :) Megnézi a méhszáj állapotát, illetve hogy hol tart a méh magassága. Szerintem az a legjobb ha nem is minden alkalommal, de minden második alkalommal "matat" legalább, illetve a terhesség vége felé meg egyértelműen.

A legelső ilyen matatás (7hetesen) nekem is fájt, de akkor msuzáj volt annyira megnyomnia, azóta benyúl, semmit nem érzek és készen is vagyunk. Utána meg Uh-t csinál.

23hkm

2012. jún. 13. 20:06
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Engem is minden alkalommal megvizsgál kézzel is a doktorom. A méh fundusát nézi és a méhszájat. Nagyon gyengéden csinálja, észre sem venni. Én csak selyemkézenek hívom. :-) Na szülésnél más volt a helyzet. Mondta, hogy vége a selyemkéznek, itt most oda kell nyúlni rendesen.
2012. jún. 13. 20:27
 7/8 A kérdező kommentje:

6-os: :D Hát ez jó!!! :D

Köszi a válaszokat mindenkinek! Megy a zöld kéz :)

2012. jún. 13. 20:32
 8/8 anonim ***** válasza:
utolsó. "selyemkéz" :D ez jó. Nekem ezek szerint MÉG nem matat.
2012. jún. 13. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!