Erős szívdobogás-érzet 24 hetesen? Lent.
Szia!
Nekem is volt ilyen, de nekem már korábban is a terhesség előtt néha előfordult. Elég kellemetlen érzés. Én említettem a nőgyógyászomnak, és mondta, hogy háziorvostól kérjek beutalót kardiológiára. El is mentem, mert féltem, nehogy szülésnél ez majd gondot jelentsen, hogy ott előjön és esetleg rosszul leszek, vagy ha altatnak, mert lehet császár lesz. Nekem a kardiológián csináltak EKG-t, az rendben volt és rámraktak egy 24 órás megfigyelő kütyüt, de mivel akkor épp nem jelentkezett, nem mutatott ki semmit. Az orvos azt mondta, hogy terhesség alatt amúgy sem lehet erre gyógyszert szedni, de nem árt a babának meg nekem sem, csak elég kellemetlen, és akkor kell vele foglalkozni a továbbiakban, ha gyakrabban előfordul, de akkor is valami elektromos kiütéssel lehet gyógyítani, mert ez tulajdonképpen szívritmuszavar féle. Terhesség alatt pedig előjöhet, ha alacsony a vas értéke, és ez ilyenkor elég gyakori, ezért hatékony vaspótlást kért a nőgyógyásztól. Illetve még elküldött vérvételre, a pajzsmirigy működést nézni, TSH-t levetetni, de nekem az is jó lett, így egyelőre azt mondta további teendő nincs. Ha terhesség után is jelentkezik újra, akkor pedig az lenne a legjobb, ha el lehetne csípni ezt a szívdobogást, menjek be ügyeletre vagy hívjak mentőt, és akkor tovább tudunk lépni.
De remélem nem jön elő többet, vagy gyakrabban, mint eddig. Most terhesség alatt kb. 3szor volt ilyen. Korábban meg 2 éve, de utána semmi.
Remélem tudtam kicsit segíteni! És remélem nálad is elmúlik, de engem megnyugtattak, hogy a babának nem lesz baja, meg nekem sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!