Utalhat ez kezdődő vetélésre?
6 hetes terhes vagyok tegnap görcsölt a hasam, éjszaka pedig barnás vérzésem volt.
Ma reggelre pedig halvány rózsaszínes,néhol piros vérzés,de nagyon kevés pár csepp.
Ti mit tennétek?
Kedves 7-es válaszoló!
Igen ma voltam először dokinál,mert nagyon korainak tartottam még a terhességet ahhoz,hogy a doki bármit is lásson.Csak holnap tölteném be a 6.hetet és ilyen van,hogy még a petezsák sem látszik.
Az első fiamnál is 6hetesen negatív lett a teszt rá 2hétre pozitív.Így csak akkor mentem anno.
De itt most ez a vérzés az ami nagyon aggaszt!!
Lehet nem az uh-tól van,gondolom,hogy biztonságos,de teljesen elmúlt az a kevés halvány rózsaszín vérzés mire odaértem a vizsgálatra.
Lehet hiba volt menni,várnom kellett volna 1napot.
Miattam van!
Kedves kérdező, nem a te a hibád. Biztos, hogy nem a hüvelyi vizsgálattól van a vérzés, ha az vetélést okozna, akkor nem hiszem, hogy nagyon alkalmaznák.
Hasonlóan jártam én is. Teszt pozitív, 5+5. napon elkezdtem barnázni, be az ügyeletre egyből. A doki nem látott semmit. Vizeletből rögtön csináltak tesztet, az szintén pozi volt. Felmerült a méhen kívüli, a vizsgálat után 1 órával elkeztem vérezni, majd késöbb rendes darabos vérzés lett.
Itt már kicsit talán meg is könnyebbültem, hogy nem méhen kívüli, mert az veszélyes. A vetélésnek sokszor az az oka, hogy genetikailag beteg embrióról van szó.
Velem ez decemberbe történt, rá áprilisba terhes lettem és ma csak nagy nehezen tudtam az én drágaságomat délutáni alvásra rábírni.
Tudom, hogy fájdalmas dolgok ezek. Szorítok neked,hogy minden rendben legyen.
Most értem haza a kórházból egy órája.
Sajnos elvetéltem.
És volt egy altatásos tisztító/befejező műtétem.
Reggel 9óra óta bent voltam a HCG szint miatt,azt mondták hazamehetek,mert csak 11kor lesz eredmény.
De inkább kivártam a vérzés miatt is,hogy megvizsgáljanak.
HCG közepesen magas volt,tehát volt terhesség,de valószínűleg vasárnap(2napja) a barnás vérzéssel elkezdődött a vetélés.
A doki megvizsgált és egyértelműen mondta,hogy vetélésem volt és amint lehet műtenek.
14:30-kor bevittek a műtőbe elaltattak,nagyon féltem,mert soha sem voltam még altatva,végig bőgtem míg ébren voltam.Csak éreztem,hogy folynak a könnyeim a hajamba ahogy feküdtem.Aztán éreztem,hogy elbódulok...Majd felébredtem,de már kint voltam a műtőből.Kérdeztem mennyi idő volt,mert nagyon soknak tűnt. Válasz: 10perc
Hát ennyi.10perc
Bent tartottak este 9-ig és vissza kell mennem 6hét múlva.
Azzal nyugtattak,hogy a természet tudja,hogy miért alakult így és jobb hogy szelektál,mert így biztosan egészséges lesz a következő.
De én nagyon össze vagyok törve.
Egyfolytában sírok.Tudom,hogy még picike volt,de akkor is volt...
Kedves 12. és 14.es válaszoló!
Nagyon szépen köszönöm a biztató szavakat!! Nagyon jól esett és azt is,hogy leírtátok veletek mi történt. Úgy érzem így könnyebb,ha kiírom én is magamból.
Párommal nem igazán sikerül megbeszélni,nem érti.
Nagyon örülök,hogy mindkettőtöknek azóta sikerült kisbabát szülni.
Én most annyira zavart vagyok,hogy nem is tudom szabad-e próbálkozni,ha igen mikor...Semmit sem mondott el a doki...
Azt sem tudom,mikor lennék képes lelkileg újra terhes lenni,mert piszkosul rettegnék,hogy újra megtörténik...
Nálatok nem volt ilyen?
Mennyi idő volt lelkileg amíg túlléptetek?
Túl lehet lépni.
14-es vagyok.
Sajnálom, s még műteni is kellett, szegénykém.
Én elég lelkizős vagyok, de hamar túl voltam rajta, persze fájó volt visszagondolni rá még egy ideig. De így műtéttel gondolom jobban rányomja a bélyegét.
Pityeregd ki magad, azután tekints előre. Sokkal jobb, hogy az elején történt és nem pár héttel, hónappal később. Inkább jöjjön később, csak egészséges baba legyen.
A további próbálkozásokkal megoszlanak a vélemények. Van olyan doki, aki azt mondja, hogy 1 hónap, van aki 3, és van, aki még 6-t is mond. S vannak akik meg se várják a következő mensit. Olvasgass erről a neten és döntsd el. Szerintem egy mensit mindenképp várj.
Nekem nem volt műtét, mi nem vártunk semmit, de a természet megoldotta, mert 4 hónap múlva sikerült. Ismertem olyat, aki már a következő hónapba terhes volt egy spontán után.
Jaj olyat is olvastam, hogy ezek után könnyebb teherbe esni, mert emlékszik rá a szervezet. Na hogy ennek mennyi alapja van.
Még mindig a 14-es vok
Igen a következő terhességemnél is rajtam volt a félsz, főleg mert minden hüvelyi után barnáztam, s a 12 hetes vizsgálat után még pici vér is volt.Gondolod, hogy beparáztam mikor megláttam. Sőt az első vizsgálatnál 6 hetesen a doki csak az üres zsákot látta, utána jött 2 hét bizonytalanság, majd a boldogság.
Szerintem mindenki végig izgulja a terhességét függetlenül attól, hogy volt e rossz élménye. Nézd csak meg ezt a weboldalt :-)
Arra kell gondolni, hogy minden rendben lesz, több millió nő szült már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!