Lett valaki rosszul a málnalevél teától?
MÁLNALEVÉLTEA:A mélnalevélből készült teát évszázadok óta a női termékenységet fokozó szerként fogyasztják. A hiedelem szerint erősebbé és feszesebbé teszi a méh izmait, a vajúdás alatt pedig segíti a méhösszehúzódásokat. Ha a kismama a terhesség utolsó pár hetében rendszeresen issza ezt a teát, csökkenhet a szüléskor oly gyakran fellépő súlyos vérzés kockázata, rövidülhet a szülési fájdalmak ideje, sőt még maga a szülés is könnyebbé válhat.A terhesség korai szakaszában azonban nem szabad inni belőle, minthogy egyes nőknél serkenti a méhösszehúzódásokat, s ezzel könnyen vetélést okozhat.
A málnalevéltea csillapítja a menstruációs görcsöket, ha a havi vérzés kezdete előtt néhány napon át fogyasztják.
Csecsemők és kisgyermekek esetében is alkalmazható olyan általános emésztési panaszok kezelésére, mint renyhe bélműködés, a hasmenés és a székrekedés. Enyhe vérzéscsillapító hatásának köszönhetően szájvízként is használható. A málnalevél tea jó még cukorbajra, vese és hólyagbántalmak ellen, izzasztó hatása is van, valamint számos teakeverék összetevõ része. De meghûléses betegségre használható a szárított málnalevél és bogyó fõzet is.
Ajánlatos, a szülés elõtti hetekben napi két csésze /max.1l/ teát elfogyasztani (a 38. héttől) Egy csésze teához egy kanál szárított málnalevelet teszünk, leöntjük forrásban lévő vízzel és tíz percig letakarjuk.
Szia!
Nem csináltál bajt, nyugi!!!
Én két evőkanálnyit szoktam leforrázni 2,5dl vízzel, majd higítom fél literre, miután kiázott és ez a napi adagom.
Én csak akkor voltam rosszul, mikor egy húzásra lenyomtam ennek a felét:), de van más is, aki émelyeg az ízétől.
37+4 km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!