Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ijesztően alacsony az AFP-m!...

Ijesztően alacsony az AFP-m! Lehetséges ez?

Figyelt kérdés
Létezik, hogy 0,09 MoM lett az afp eredményem? Elküldtek genetikára, holnap kell mennem és nagyon félek, hogy mi lesz. A dokik szerint 16+6 hetes voltam mikor levették a vért az én számításaim szerint meg egy nappal 16. hetes korom előtt. Lehet, hogy ekkorát tévednek az orvosok vagy tényleg kezdjek el félni?

2012. jún. 6. 13:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Utolsó mensi első napja?

AMúgy akkor kell aggódni, ha azt mondják baj van, addig fő a pozitív gondolkodás.

2012. jún. 6. 14:00
 2/14 anonim ***** válasza:
Az AFP nem ér sokat, sok országban már ezer éve nem csinálják. Barátnőm halál pontos naplót vezet, így nem lehet hogy elszámolták neki, szinte percre pontosan vettek vért, és nagyon-nagyon rossz AFP-je lett, kétszer is volt Pesten hogy mi lesz, ilyen-olyan vizsgálaton. Egészséges nagylánya nyolc hónapos. Hát kábé ennyit ér.
2012. jún. 6. 14:02
 3/14 anonim ***** válasza:

Az AFP egy régi rossz vizsgálat, amit befolyásol a terhesség kora, az anya súlya, hogy ikerterhesség avagy nem...nem értem miért kell még mindig ezzel cukkolni a kismamákat.

Ettől függetlenül nem baj, ha megnéznek. Ami sokkal fontosabb, hogy a 12 hetes genetikai uh-on minden rendben volt? Mert ha igen akkor egy kicsit lazíthatsz (felengedni úgy sem tudsz).

Az én dokim bele se nézett az afp eredményembe, de engem a védőnő azért cukkolt. Mondjuk az enyém 0.5 volt anno, viszont pontosan ezért a 2. terhességemnél a 12. héten elvégeztettem egy integrált (vagy kombinált már nem emlékszem pontosan melyiket) tesztet.

2012. jún. 6. 14:05
 4/14 anonim ***** válasza:
Az utolsóval értek egyet.Nekem is marha rossz lett az AFP-m és végig idegeskedtem a terhességemet a felétől.Nálunk Edwards szindrómára utaló jel volt,képzelheted mit éreztem,mikor kiderült.Nem kívánom senkinek! :( Az orvosom felelőtlen volt,így nem küldött további vizsgálatokra,csak később mondta egy szonográfus,hogy kellett volna pedig.Na de mindegy is már.Azóta van egy gyönyörű,EGÉSZSÉGES,eleven kisfiam és ez a lényeg.Valóban sok országban már évek óta eltörölték,mert annyira pontatlan és fals eredményeket ad.Nyugi,minden rendben lesz! :)
2012. jún. 6. 14:07
 5/14 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat!

Igen a 12 hetes ultrahangon semmi probléma nem volt, és igazából azon kezdtem el nagyon parázni, hogy olvasgattam hogy akinek alacsony lett az afp-je az is ilyen 0,5-0,6 körül van nekem meg még a 0,1-et sem éri el. Holnap minden kiderül. Remélem semmi baj ne lesz. :)

2012. jún. 6. 14:15
 6/14 A kérdező kommentje:
Az első kérdésre a válaszom február 1 volt az első napja. és május 25-én vették le a vért úgyhogy 16+2 napos lehettem akkor de semmi képpen 16+6 nap. Nem is értem.
2012. jún. 6. 14:22
 7/14 anonim ***** válasza:

Lehet később fogant a baba, nem középidőben. Ultrahangos méret szerint is voltál már 16 hetes?

Egyébként én sem gondolom, hogy aggódnod kéne. Nekem mind a 3 terhességgel alacsony lett az afp-m, egészséges gyerekeim születtek.

2012. jún. 6. 14:44
 8/14 A kérdező kommentje:
05.29-én voltam ultrahangon és ott 16+6 hetes voltam, tehát igen. Mindenhol más-más időt számítanak. Teljesen bele lehet bolondulni.
2012. jún. 6. 14:53
 9/14 anonim ***** válasza:

az nem számít, hogy 16+2 vagy 16+6

csak hogy betöltsd a 16. hetet. Hát érdekes, de reméljük minden ok.

2012. jún. 6. 14:57
 10/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi újság??? Mit mondtak??

2012. jún. 7. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!